MET WHISKER EB Z SNELSTE IN BARRAGE VOOR MEDIUM TOUR CSI2*

Wilton Porter sterkste over 1,40 meter

GEESTEREN - Wilton Porter was zaterdag de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage voor de Medium Tour van het CSI2* Twente in Geesteren. In de barrage bleef de in Weerselo woonachtige Porter met zijn achtjarige schimmelruin Whisker EB Z de Zweed Robin Carey met de merrie Carrera Denfer 0,62 seconde voor.

Bart Haselbekke gaf met de veertienjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R) op de nummer twee het minimale verschil van 0,01 seconde toe. Frank Schuittert nam de vierde plek voor zinjn rekening met de achtjarige schimmelruin Obilix v/h Stuyvenberghof. Zijn broer Hendrik Jan  werd negende met de negenjarige bruine ruin  Nova Scotia Z (v. Nabab de Reve) en Britt Wiefferink werd tiende met haar zeventienjarige schimmelruin Alpha VDL (v. Corland).

Grote Prijs CSI1* voor Jur Vrieling
Jur Vrieling won zaterdag de Grote Prijs van het CSI1* Twente. Met de achtjarige bruine merrie PMF 2Join Jubilee (v. VDL Zirocco Blue verdreef hij als voorlaatste van de veertien starters alsnog de lang leidende Berber Dijkman met haar eveneens in 2014 geboren bruine merrie Jetset van de koppositie. Vrieling was nog ruim 1,18 seconde sneller.

Job Odenziel werd derde met de negenjarige vosruin It’s Me (v. Carambole). Eric ten Cate legde met de negen jaar oude vosmerrie Nada van Spieveld (v. Elvis ter Putte) beslag op de vierde positie. Hessel Hoekstra mocht een vijfde plek bijschrijven op zijn resultatenlijst na zijn tweede rit met de nog maar zesjarige VDL Legodermus PP (v. Harley VDL). Bart Haselbekke pakte de achtste prijs met de zevenjarige donkerbruine hengst Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL) en Lucas Porter werd tiende met de eveneens zeven jaar jonge bruine ruin Kentucky N (v. Carrera VDL).

Anne-Lotte Tijhuis
De eerste rubriek van de zaterdag, voor het CSI1* over 1,20 meter met twee fasen, werd gewonnen door Anne-Lotte Tijhuis uit Langeveen op haar zesjarige bruine hengst Lange Frans JH (rechts). Drie ritten voor haar nam Quinten ter Harmsel de leiding met de twaalfjarige merrie Frizzle Zizzle. De jonge Enternaar werd meteen erop gepasseerd door de Zweed Robin Carey met Perle d’Amour, maar twee deelnemers later ging Anne-Lotte Tijhuis nog bijna 1,3 seconde sneller rond.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)
GEESTEREN – Zeven jaar nadat hij zich in Geesteren als negentienjarige tot winnaar van de Grote Prijs van Twente liet kronen met Molly Malone keerde... (10-06-2022)
Gerben Morsink is een van de belangrijkste kandidaten om de regio na vijftien jaar weer eens een winnaar van de Grote Prijs van Twente uit eigen... (10-06-2022)
GEESTEREN – Tom Schellekens ontpopte zich donderdag tot de grote man van de eerste dag op het gerenoveerde Equestrian Park Erve Maathuis in Geesteren... (09-06-2022)
WEERSELO - De broers Wilton en Lucas Porter streken zes jaar geleden in Nederland neer met maar één doel: de wereldtop halen als springruiters. Samen... (08-06-2022)
GEESTEREN – Met de komst van de Engelsman Ben Maher en titelverdediger Maikel van der Vleuten krijgt het CSI Twente van 9 tot en met 12 juni twee... (25-05-2022)
Als multifunctioneel bedrijf speelt Hemmer Groen uit Geesteren een belangrijke rol bij het verwezenlijken van de plannen voor het Equestrian Park op... (01-07-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
Het CSI Twente maakt vooral voor het onderdeel dressuur graag gebruik van de expertise van Maarten van der Heijden. De voormalige technisch directeur... (30-06-2021)
Bart en Ramona Maathuis zijn er klaar voor om de vermaarde Stal Maathuis voor de komende generatie toekomstbestendig te maken. “Het is mooi dat het... (29-06-2021)
De inbreng van Interfloor als hoofdsponsor voor het dressuurprogramma van CSI Twente gaat aanzienlijk verder dan een financiële bijdrage. Directeur... (29-06-2021)
Het Erve Maathuis is na tien jaar weer in handen van de familie die er een rijke historie opbouwde in de paardensport. (28-06-2021)
Centraal op het terrein van het Equestrian Park in wording verrijst een gebouwtje in de vorm van een hooiberg, dat het landschappelijk karakter van... (28-06-2021)
GEESTEREN – De aankoop van de terreinen waarop al sinds 1975 het CSI Twente wordt gehouden, maakt voor de organisatie de weg vrij om op de... (22-03-2021)
GEESTEREN – De organisatoren van het CSI Twente worden vrijwel zeker de nieuwe eigenaren van het grootste gedeelte van de accommodatie, waarop sinds... (09-09-2020)
GEESTEREN – De online veiling van veulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales is vrijdag en zaterdag een schot in de roos gebleken. (05-07-2020)