IERSE TOPRUITER RIJDT VER WEG BIJ CONCURRENTIE IN TWEEDE KWALIFICATIE

Darragh Kenny veruit de snelste

Darragh Kenny is met Chic Chic niet bij te houden in de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van CSI3* Twente. Foto © Ashley Claus

GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar zijn hand. De Ier Kenny Darragh Kenny was een klasse apart in de rubriek over 1,50 meter op tijd om de Auto Haarhuis Prijs met zijn dertienjarige bruine hengst Chic Choc (v. Comme il Faut 5).

Nummer twee Hans Thorben Rüder moest met de ruin Singu liefst 3,76 seconde toegeven op de ontketende Kenny. Diens landgenoot Rene Dittmer reed met de merrie Phelina de Septon naar de derde plek. Achter tweede Ier Denis Lynch met de ruin Mr. Bombastic liet Weite Oldenziel zich met de veertienjarige schimmelruin Ofichem’s Finn (V. VDL Zirocco Blue) als eerste Nederlander in de uitslag noteren. Direct na hem volgden Hessel Hoekstra met de elfjarige bruine merrie Ierdita (v. Gelha’s VDL Emilion) en Jur Vrieling met de elfjarige bruine hengst Eurofighter EP (v. Warrant). 

Stuk beter dan vrijdag
Darragh Kenny was enthousiast over het optreden van zijn hengst, die een dag eerder nog niet het goede ritme te pakken had. “Gisteren liep het niet zo best en gingen er twee balken naar beneden. Bij het inrijden liep het vandaag een stuk beter en gaf hij me een fijn gevoel. Daarom durfde ik het wel te wagen en voor een vlotte ronde te gaan. Het ging wel heel snel. Ik heb een paar risico’s genomen, maar het pakte prima uit.”

Verder over zijn winnende viervoeter: “Op z’n vijfde heb ik hem gekocht van zijn fokker Teddy Vlock uit Zwitsersland. Hij was er vandaag ook en leeft nog altijd erg mee. Mooi om hem hier te zien. Ik rijd Chic Chic nu vijf jaar in wedstrijden en het is ongelooflijk hoe hij het doet. Hij heeft al gewonnen over 1,45 en 1,50 meter en was geplaatst in een vijf sterren Grote Prijs. Ik ben enorm blij met hem. Hij wint geregeld en is ook een prima paard op stal.”

Eerste kennismaking
De Ier is ook uitstekend te spreken over zijn eerste kennismaking met het CSI Twente. “Ik was hier nog nooit geweest, maar het is een super show. Ik heb er tot nu echt van genoten en niet alleen omdat ik vandaag heb gewonnen. Het schema zit goed in elkaar, de parcoursbouwers zorgen voor mooie wedstrijden en voor de paarden is het hier allemaal netjes geregeld.”

Thijmen Vos presteerde na zijn fraaie zege van donderdag opnieuw sterk met zijn veertienjarige bruine ruin Feliek-H (v. Azteca VDL). In de rubriek over 1,40 meter op tijd om de Theaterhotel Prijs eindigde de jonge Wierdenaar keurig als derde. De zege werd een prooi voor de Engelsman Nathan Bully op zijn tienjarige bruine hengst Balloon P (v. Balou du Rouet). Hans Thorben Rüder eiste de rol van runner-up op met de schimmelmerrie Candy Girl GD.

Nederlandse zeges
De twee rubrieken over lagere hoogtes van zaterdag eindigden in Nederlandse overwinningen. Regina Leeuwen vertolkte de hoofdrol over 1,25 meter tegen de klok om de Equestrian Hospitality Prijs met de zevenjarige bruine merrie Farah Z (v. For Pleasure). Ze kwam 0,08 seconde sneller door de finish dan de Belgische Julie de Pelsmaeker met Ohlala van ’t Gelutt. Jennifer Munsterhuis sloot als nummer drie aan met de acht jaar oude vosmerrie Pebble Beach (v. Arezzo VDL). Ze  werd gevolgd door Jessie Wiefferink met de achtjarige schimmelmerrie Sissy Z (v. Solid Gold Z) en Hessel Hoekstra met de bruine hengst Mister SFN (v. Grandorado TN NOP). 

Albert Nijhof nam de winst over 1,10 meter om de Sander Geerink Sporthorses Prize voor zijn rekening met de vijfjarige vosmerrie Olilly (Otangelo). Joel Lustenberger werd tweede met de even oude vosmerie Chaccocini, Jasmin Seppälâ derde met de ook al in 2018 geboren Nindita.

Voor uitslagen, zie www.csitwente.nl

Foto Regina Leeuwen met Farah Z hiernaast © Ashley Claus.
 

Meer CSI Twente

»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
Bij tal van hippische evenementen is Siny Hagenvoort een welkome verschijning. De omroepster uit Harbrinkhoek geeft met haar heldere stem en kennis... (29-06-2024)
»
GEESTEREN – Regerend Europees kampioen Steve Guerdat bevestigde vrijdagavond op het Equestrian Park Erve Maathuis zijn reputatie. De Zwitser zette... (28-06-2024)
»
GEESTEREN – Op de eerste dag van het CSI Twente van het vijftigjarige CSI Twente gaf nationaal kampioen junioren in de toprubriek over 1,45 meter... (27-06-2024)
»
Al sinds de eerste editie van het CSI Twente in 1975 is Jan Leus in zijn eigen dorp een van de vaste vrijwilligers. En elk jaar weer geniet hij volop... (26-06-2024)
»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)