MEERVOUDIG KAMPIOEN VOORAL BLIJ MET ONTWIKKELING VAN MERRIE JUWEL SFN

Jeroen Dubbeldam tevreden vierde

Jeroen Dubbeldam met Juwel SFN

GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1,50 meter op tijd tevreden af. Met de negenjarige bruine merrie Juwel SFN was de ruiter uit Weerselo als laatste starter meteen de beste Nederlander.

“Ik ben niet bezig geweest met de tijd die ik moest rijden om eerste te worden”, reageerde Jeroen Dubbeldam na afloop. “Het gaat vooral om hoe de merrie zich houdt in zo’n wedstrijd. Voor haar was het pas de tweede keer dat ze over 1,50 meter sprong. In Wiesbaden ging dat goed en werden we negende in de Grote Prijs. Ik ben hartstikke blij hoe ze het ook vandaag weer deed.”

Juwel is al het vierde paard dat hij met steun van het Sportpaarden Fonds Nederland (SFN) onder het zadel heeft. Het leverde hem na Utascha SFN met Zenith onder meer een wereldtitel op. Daarna kwam eerst ook nog Forever op stal. Het is nog veel te vroeg om vast te stellen of Juwel zijn naam in de toekomst alle eer gaat aandoen. “Daar kun je nog niet veel van zeggen”, aldus de man, die als geen ander weet hoe hij zich op grote wedstrijden moet voorbereiden. “Het is ook niet zo belangrijk van wie het paard is, maar veel meer wat voor het paard het beste is. De samenwerking tussen SFN en mij is al eens heel goed geweest, het zou heel mooi zijn als het ook met Juwel zo gaat uitpakken.”

Veel potentie
Jeroen Dubbeldam vervolgt: “Juwel heeft heel veel potentie, maar ook nog een lange weg te gaan. We liggen aardig op schema, ik ben blij met hoe ze zich ontwikkelt. Dat ze goed kan springen wist iedereen al. Maar ze is soms ook een beetje driftige merrie en te actief met het achterbeen. Langzaam lijkt alles nu op zijn plek te vallen.”

Zijn tweede troef, de tienjarige voshengst Investment (v. Kannan), maakt eveneens prima vorderingen en loopt in leeftijd en qua ontwikkeling een jaartje voor op Juwel. “Al liep ook die pas in januari zijn eerste 1,50 meter en ruikt hij nog maar net aan dit niveau. Maar voor de Grote Prijs van morgen hoef ik niet te kiezen, daarin maak ik met Investment gewoon op papier de meeste kans. Al telt papier telt niet in onze sport. Of ik met beide ook kan aansluiten bij de echte top kan ik op z’n vroegst volgend jaar zeggen.“

Ook Dubbeldam’s partner Annelies Vorsselmans kon terugkijken op een geslaagd optreden in de tweede kwalificatie. Op de dertienjarige voshengst Iron Man 15 deelde ze de zesde prijs met Sjoerd Kommers, die net als zij zijn ronde in 78,12 seconde voltooide. 

Emeric George
De Fransman Emeric George won met de vosmerrie Dune du Ru in 69,30 seconde. De Spanjaard Santiago Nunez Riva werd tweede met de hengst Valentino de Hus Z en de Engelsman Robert Murphy derde met de ruin Imbeer.

De rubriek over 1,40 meter werd een prooi voor de Belg Bart Clarys met de bruine hengst Oxygene du Marais DD, voor de Italiaan Antonio Alfonso met Elite de Riverland en thuisrijder Eric ten Cate met zijn achtjarige vosmerrie Prima Donna van ’t Roosakker.

Na de wedstrijd op het parcours over 1,25 meter met twee fasen gingen de eerste prijzen naar Job Oldenziel met de tienjarige vosruin It’s Me (v. Carambole) en de Braziliaan Thiago Ribas da Costa met zijn zevenjarige ruin Quintessential (v. Quintender).

Zie ook www.csitwente.nl

Foto onder van Emeric George © Ben Haarhuis.

Meer CSI Twente

»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)
»
Bij tal van hippische evenementen is Siny Hagenvoort een welkome verschijning. De omroepster uit Harbrinkhoek geeft met haar heldere stem en kennis... (29-06-2024)
»
GEESTEREN – Regerend Europees kampioen Steve Guerdat bevestigde vrijdagavond op het Equestrian Park Erve Maathuis zijn reputatie. De Zwitser zette... (28-06-2024)
»
GEESTEREN – Op de eerste dag van het CSI Twente van het vijftigjarige CSI Twente gaf nationaal kampioen junioren in de toprubriek over 1,45 meter... (27-06-2024)
»
Al sinds de eerste editie van het CSI Twente in 1975 is Jan Leus in zijn eigen dorp een van de vaste vrijwilligers. En elk jaar weer geniet hij volop... (26-06-2024)
»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)