MEERVOUDIG KAMPIOEN VOORAL BLIJ MET ONTWIKKELING VAN MERRIE JUWEL SFN

Jeroen Dubbeldam tevreden vierde

Jeroen Dubbeldam met Juwel SFN

GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1,50 meter op tijd tevreden af. Met de negenjarige bruine merrie Juwel SFN was de ruiter uit Weerselo als laatste starter meteen de beste Nederlander.

“Ik ben niet bezig geweest met de tijd die ik moest rijden om eerste te worden”, reageerde Jeroen Dubbeldam na afloop. “Het gaat vooral om hoe de merrie zich houdt in zo’n wedstrijd. Voor haar was het pas de tweede keer dat ze over 1,50 meter sprong. In Wiesbaden ging dat goed en werden we negende in de Grote Prijs. Ik ben hartstikke blij hoe ze het ook vandaag weer deed.”

Juwel is al het vierde paard dat hij met steun van het Sportpaarden Fonds Nederland (SFN) onder het zadel heeft. Het leverde hem na Utascha SFN met Zenith onder meer een wereldtitel op. Daarna kwam eerst ook nog Forever op stal. Het is nog veel te vroeg om vast te stellen of Juwel zijn naam in de toekomst alle eer gaat aandoen. “Daar kun je nog niet veel van zeggen”, aldus de man, die als geen ander weet hoe hij zich op grote wedstrijden moet voorbereiden. “Het is ook niet zo belangrijk van wie het paard is, maar veel meer wat voor het paard het beste is. De samenwerking tussen SFN en mij is al eens heel goed geweest, het zou heel mooi zijn als het ook met Juwel zo gaat uitpakken.”

Veel potentie
Jeroen Dubbeldam vervolgt: “Juwel heeft heel veel potentie, maar ook nog een lange weg te gaan. We liggen aardig op schema, ik ben blij met hoe ze zich ontwikkelt. Dat ze goed kan springen wist iedereen al. Maar ze is soms ook een beetje driftige merrie en te actief met het achterbeen. Langzaam lijkt alles nu op zijn plek te vallen.”

Zijn tweede troef, de tienjarige voshengst Investment (v. Kannan), maakt eveneens prima vorderingen en loopt in leeftijd en qua ontwikkeling een jaartje voor op Juwel. “Al liep ook die pas in januari zijn eerste 1,50 meter en ruikt hij nog maar net aan dit niveau. Maar voor de Grote Prijs van morgen hoef ik niet te kiezen, daarin maak ik met Investment gewoon op papier de meeste kans. Al telt papier telt niet in onze sport. Of ik met beide ook kan aansluiten bij de echte top kan ik op z’n vroegst volgend jaar zeggen.“

Ook Dubbeldam’s partner Annelies Vorsselmans kon terugkijken op een geslaagd optreden in de tweede kwalificatie. Op de dertienjarige voshengst Iron Man 15 deelde ze de zesde prijs met Sjoerd Kommers, die net als zij zijn ronde in 78,12 seconde voltooide. 

Emeric George
De Fransman Emeric George won met de vosmerrie Dune du Ru in 69,30 seconde. De Spanjaard Santiago Nunez Riva werd tweede met de hengst Valentino de Hus Z en de Engelsman Robert Murphy derde met de ruin Imbeer.

De rubriek over 1,40 meter werd een prooi voor de Belg Bart Clarys met de bruine hengst Oxygene du Marais DD, voor de Italiaan Antonio Alfonso met Elite de Riverland en thuisrijder Eric ten Cate met zijn achtjarige vosmerrie Prima Donna van ’t Roosakker.

Na de wedstrijd op het parcours over 1,25 meter met twee fasen gingen de eerste prijzen naar Job Oldenziel met de tienjarige vosruin It’s Me (v. Carambole) en de Braziliaan Thiago Ribas da Costa met zijn zevenjarige ruin Quintessential (v. Quintender).

Zie ook www.csitwente.nl

Foto onder van Emeric George © Ben Haarhuis.

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
»
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)
»
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)