DIRECTEUR ROB MAATHUIS NA 47STE EDITIE: ‘HIER KUNNEN WE MEE VERDER’

Organisatie CSI Twente tevreden 

Rob en zus Danielle Maathuis met winnares Emily Turkington van de Grote Prijs van Twente. Foto © Ben Haarhuis.

GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke voorzieningen in volle gang. Een dag na het evenement kijkt directeur Rob Maathuis tevreden terug op de hippische vijfdaagse.

“Het was een geslaagd en gevarieerd concours met topspringen en -dressuur. De Grote Prijs was spannend, de entourage was mooi en het showprogramma stijlvol met zaterdag de demonstratie van de slipjacht en het ouder en kind-springen en zondag het optreden van Samantha Vreeswijk. Dat waren leuke aanvullingen op de wedstrijdsport en ik heb de indruk dat ook het publiek dat waardeerde. Er heerste een positieve stemming en de belangstelling was goed. Daar kunnen we mee verder. Dat we bij het springen weer een CSI4* zijn, geeft toch een extra dimensie, omdat je vooral uit het buitenland meer en betere deelnemers hebt. Dat bleek ook wel uit de uitslagen van de internationale rubrieken, die niet voor niets bijna allemaal door buitenlanders zijn gewonnen.“

Laten genieten
Dat we het CSI1* op ons hoofdterrein hebben gehouden, is denk ik eveneens een goede zet geweest. Daardoor kregen veel regionale ruiters de kans op de graspiste te rijden. De bodem daarvan kan dat ook aan, dus waarom zou je ze daarvan niet laten genieten?”

Maathuis vervolgt: “Het is een uitdaging die we ze graag geven. Wil je dat ook in de toekomst haalbaar houden, dan moeten ze toch geprikkeld worden om deel te nemen aan de internationale rubrieken. Dat is een soort investering voor ruiters en hun paarden, die van het rijden in zo’n grote arena veel kunnen leren. Als het dan goed gaat op het uitgestrekte terrein, maakt dat een paard alleen maar meer waard.”

Meer CSI Twente

»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)
»
Bij tal van hippische evenementen is Siny Hagenvoort een welkome verschijning. De omroepster uit Harbrinkhoek geeft met haar heldere stem en kennis... (29-06-2024)
»
GEESTEREN – Regerend Europees kampioen Steve Guerdat bevestigde vrijdagavond op het Equestrian Park Erve Maathuis zijn reputatie. De Zwitser zette... (28-06-2024)
»
GEESTEREN – Op de eerste dag van het CSI Twente van het vijftigjarige CSI Twente gaf nationaal kampioen junioren in de toprubriek over 1,45 meter... (27-06-2024)
»
Al sinds de eerste editie van het CSI Twente in 1975 is Jan Leus in zijn eigen dorp een van de vaste vrijwilligers. En elk jaar weer geniet hij volop... (26-06-2024)
»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)