DIRECTEUR ROB MAATHUIS NA 47STE EDITIE: ‘HIER KUNNEN WE MEE VERDER’

Organisatie CSI Twente tevreden 

Rob en zus Danielle Maathuis met winnares Emily Turkington van de Grote Prijs van Twente. Foto © Ben Haarhuis.

GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke voorzieningen in volle gang. Een dag na het evenement kijkt directeur Rob Maathuis tevreden terug op de hippische vijfdaagse.

“Het was een geslaagd en gevarieerd concours met topspringen en -dressuur. De Grote Prijs was spannend, de entourage was mooi en het showprogramma stijlvol met zaterdag de demonstratie van de slipjacht en het ouder en kind-springen en zondag het optreden van Samantha Vreeswijk. Dat waren leuke aanvullingen op de wedstrijdsport en ik heb de indruk dat ook het publiek dat waardeerde. Er heerste een positieve stemming en de belangstelling was goed. Daar kunnen we mee verder. Dat we bij het springen weer een CSI4* zijn, geeft toch een extra dimensie, omdat je vooral uit het buitenland meer en betere deelnemers hebt. Dat bleek ook wel uit de uitslagen van de internationale rubrieken, die niet voor niets bijna allemaal door buitenlanders zijn gewonnen.“

Laten genieten
Dat we het CSI1* op ons hoofdterrein hebben gehouden, is denk ik eveneens een goede zet geweest. Daardoor kregen veel regionale ruiters de kans op de graspiste te rijden. De bodem daarvan kan dat ook aan, dus waarom zou je ze daarvan niet laten genieten?”

Maathuis vervolgt: “Het is een uitdaging die we ze graag geven. Wil je dat ook in de toekomst haalbaar houden, dan moeten ze toch geprikkeld worden om deel te nemen aan de internationale rubrieken. Dat is een soort investering voor ruiters en hun paarden, die van het rijden in zo’n grote arena veel kunnen leren. Als het dan goed gaat op het uitgestrekte terrein, maakt dat een paard alleen maar meer waard.”

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
»
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)
»
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)