BIJ ORGANISATOR PSV ST. JORIS STAAT VERBETEREN CLUBGEVOEL HOOG IN VAANDEL

'Regiostrijd op prachtig terrein CSI' 

Vanaf links de bestuursleden Daphne Snijders, Kyra Zwiers, Lieke Reinders-Ophof, Jarno Hesselink en Rob Scherphof. Ingrid Droste, Robert Dijkhuis, Jasmijn Arnold en Thomas Krone ontbreken. Foto © Els ten Velde.

Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris georganiseerde Galoppade, de strijd om de springtitels in de Regio Overijssel van de KNHS, op het programma.

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli komen de ponyruiters in actie, voor zaterdag 13 juli zijn de rubrieken voor paarden. Rob Scherphof, die binnen het bestuur van de vereniging momenteel het meest ook de vacante rol van voorzitter vertolkt: “Het is een leuke uitdaging. We moeten nu onder meer een gastjury regelen, maar voor de rest is het eigenlijk net als een gewoon concours.”

Scherphof, al vanaf zijn achtste jaar lid van St. Joris: “We proberen het clubgevoel weer wat terug te krijgen. Dat is in de loop der jaren overal minder geworden. Maar samen kun je meer. Daarom hebben we binnen het bestuur de taken meer verdeeld binnen een mooie jonge club van in totaal negen bestuursleden.”

'Gewedlig terrein'
Hij voegt eraan toe: “Het Erve Maathuis is een prachtige locatie en het is gewoon erg jammer dat ruiters en stallen er nog te weinig gebruik van konden maken. Als je veel dichtbij kunt trainen, word je ook als ruiter beter. Daar proberen we in te voorzien als vereniging. We hebben al een paar keer als proef een oefenparcours gehad op de hartstikke mooie buitenpiste van het Erve Maathuis en dat gaan we vaker doen, ook doordeweeks. Het is een geweldig terrein en het materieel is er prima voor elkaar. We kunnen trouwens toch best trots zijn op de accommodaties in onze regio, zoals ook die in Almelo, Rijssen en Wierden.”

Een verschil met bijvoorbeeld Opglabbeek en Lier in België is wel dat daar de accommodaties commercieel worden gerund. Rob Scherphof: “Hier zijn het vaak de verenigingen die het organiseren. We doen ons best om meer met elkaar te doen, daar worden alle partijen beter van.”

Naar het CSI Twente kijkt hij uit. “Ook omdat je er ruiters ziet, die je op landelijke concoursen niet tegenkomt.”

Meer CSI Twente

»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)
»
Bij tal van hippische evenementen is Siny Hagenvoort een welkome verschijning. De omroepster uit Harbrinkhoek geeft met haar heldere stem en kennis... (29-06-2024)
»
GEESTEREN – Regerend Europees kampioen Steve Guerdat bevestigde vrijdagavond op het Equestrian Park Erve Maathuis zijn reputatie. De Zwitser zette... (28-06-2024)
»
GEESTEREN – Op de eerste dag van het CSI Twente van het vijftigjarige CSI Twente gaf nationaal kampioen junioren in de toprubriek over 1,45 meter... (27-06-2024)
»
Al sinds de eerste editie van het CSI Twente in 1975 is Jan Leus in zijn eigen dorp een van de vaste vrijwilligers. En elk jaar weer geniet hij volop... (26-06-2024)
»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)