NATIONAAL KAMPIOEN JUNIOREN BESTE OVER 1,45 METER BIJ CSI TWENTE

Thijmen Vos geeft visitekaartje af

Thijmen Vos met Feliek-H op weg naar zijn knappe zege in Geesteren.

GEESTEREN – Op de eerste dag van het CSI Twente van het vijftigjarige CSI Twente gaf nationaal kampioen junioren in de toprubriek over 1,45 meter voor het CSI3* om de Horsefriend Prijs donderdag ondubbelzinnig zijn visitekaartje af. De jonge Wierdenaar won overtuigend met zijn veertienjarige bruine ruin Feliek-H (v. Azteca VDL).

In een veld van 63 combinaties nam de 18-jarige ruiter van Twentse bodem brutaal de leiding. Die stond hij vervolgens niet meer af. Met een voorsprong van ruim anderhalve seconde op de Duitse amazone Maren  Hoffman met Lucy 781 greep hij de zege. Eric ten Cate was in zijn eigen woonplaats goed voor de vijfde plek met de achtjarige schimmelmerrie Lunette van de Marijenhoeve (v. Zirocco Blue). Willem Verdonk werd zesde met de vijftienjarige bruine ruin Excellent (v. Lexicon) en Pim Mulder achtste met de elf jaar oude bruine hengst It’s Possible Srk (v. Berlin).

Vlot rondje
 Vos was uiteraard in zijn nopjes na afloop. Het ging super vandaag. Feliek-H sprong heel goed. Hij wil heel graag meewerken en van het hout af blijven. Eerlijk gezegd dacht ik niet meteen aan winnen, maar ik wilde wel mijn rondje vlot rijden. Feliek is best een beetje speciaal in de omgeving in de omgang, maar altijd messcherp.”

Thijmen Vos is een meer dan serieuze kandidaat om Nederland te vertegenwoordigen bij het komende EK junioren in Kronenberg. Zelf wil hij er nog niets over kwijt. “Het team is nog niet bekend, dus kan ik daar moeilijk wat over zeggen. Ik hoop er natuurlijk wel op.” In dat geval is overigens niet Feliek-H, maar zijn eerste keus Cadillac Z zijn partner.

Thijmen Vos start vrijdag Feliek-H over 1,50 meter en zijn tweede troef in Geesteren, de voshengst Lemmie vd Bisschop, over 1,45 meter. “De komende dagen kijk ik wel of ik Feliek-H in de Grote Prijs ga starten”, aldus Thijmen Vos. “Die gaat wel over 1,55 meter en dat heeft hij nog nooit gesprongen.”

In twee groepen
Liefst 132 combinaties deden een gooi naar elf jaar oude  de twee beschikbare eerste prijzen in de rubriek over 1,40 meter op tijd om de Van Boxtel Prijs. Ze werden een prooi voor de Zwitser Adrian Schmid met Con Quality en de Belg Jordy van Massenhove met Konita Hx. Beste Nederlanders waren in de eerste groep Daan van Geel met de negenjarige bruine merrie Kahlua-Carmen op de zesde plek en Lisa Broekert die zich met de elfjarige bruine merrie I Am Elrite als vijfde in de uitslag liet noteren van  de tweede groep.

Adrian Schmid won ook al in de tweede groep van de klasse over 1,30 meter voor het CSI1* om de Equifirst Prijs, met Camira. Doron Kuipers nestelde zich op de tweede positie met de negen jaar oude voshengst Little Engine Could. Steven Veldhuis werd vierde met de twee jaar oudere bruine merrie Inverness en Daan van Geel vijfde met de achtjarige vosmerrie L. Chiaro di Luna. 

In de door de Ier Conan Wrigth met Lafayette gedomineerde groep 1 mocht Enrico van Manen met de achtjarige vosruin Lehman de eerste prijs afhalen. Hessel Hoekstra nam met de ©spoor met de acht jaar oude schimmelmerrie Le Formidable.

De openingsrubriek over 1,20 meter op tijd om de CSI Twente Prijs werd een prooi voor de Belgische Julie de Pelsmaeker met Ohlala van t Gelutt. Wesley ter Harmsel deed het prima als nummer twee met de zesjarige voshengst New Pleasure VDL. Nol van de Pas liet de derde tijd noteren met de achtjarige vosmerrie Easy Nevada van de Bernsehoeve Z.
 

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)
»
Bij tal van hippische evenementen is Siny Hagenvoort een welkome verschijning. De omroepster uit Harbrinkhoek geeft met haar heldere stem en kennis... (29-06-2024)
»
GEESTEREN – Regerend Europees kampioen Steve Guerdat bevestigde vrijdagavond op het Equestrian Park Erve Maathuis zijn reputatie. De Zwitser zette... (28-06-2024)
»
Al sinds de eerste editie van het CSI Twente in 1975 is Jan Leus in zijn eigen dorp een van de vaste vrijwilligers. En elk jaar weer geniet hij volop... (26-06-2024)
»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)