NATIONAAL KAMPIOEN JUNIOREN EXPONENT AANSTORMENDE TALENTVOLLE LICHTING

Thijmen Vos draait warm voor het EK

Thijmen Vos met Cadillac Z.

De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de exponenten daarvan is Thijmen Vos uit Wierden, die eind april bij het nationaal kampioenschap in Deurne met Cadillac Z en Feliek-H superieur eerste en tweede werd bij de junioren.

Bij het CSI Twente komt de zoon van de ook in de paardensport actieve Robert Vos en Annet Willems uit in het CSI3*. Voor hem een mooie voorbereiding op het EK junioren, dat medio juli op de accommodatie van De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg op de agenda staat. “Ik hoop dat bondscoach Edwin Hoogenraat me daarvoor selecteert”, aldus de bescheiden Vos, die vrij snel na het NK een duim brak en daarom zijn optredens tijdelijk moest uitstellen. Wel was hij erbij met de negenjarige bruine Cadillac Z (v. Carrera VDL), toen de Nederlandse junioren onlangs in Zuidwolde als derde eindigden in de landenwedstrijd. Zijn enige springfout maakte hij uitgerekend pas op de laatste hindernis van de tweede manche.

Meteen een klik
“Het gaat heel goed met Cadillac”, vindt de bescheiden jonge Wierdenaar. “Hij heeft een enorm goede instelling en is zeer voorzichtig”, prijst hij het paard van zijn vader dat hij met het oog op het EK in elk geval dit seizoen mag berijden. “We moeten elkaar nog wel een beetje beter leren kennen, maar het klikte vanaf het begin tussen ons.”

Thijmen Vos verheugt zich op voorhand op zijn deelname in Geesteren. “Ik heb er enorm veel zin in, het is een mooi concours, zeker omdat het op gras is. Die kans krijg je niet meer zo vaak.”

Natuurlijk kent Overijssel uitstekend vertegenwoordigd in Geesteren. Zo komen behalve Gerco Schröder, Bas van der Aa en Thijmen Vos ook Amke Bekhuis, Sander Geerink, Quinten en Wesley ter Harmsel, Jarno Hesselink, Hessel Hoekstra, Eric ten Cate, Gerben Morsink, Pim Mulder, Stijn Roelink, Lars Schröder, Ashley Spiele-te Wierik, Steven Veldhuis, Thijmen Vos, Jessie Wiefferink, Don Willemsen en Meike Zwartjens aan de start. Ze nemen het op tegen onder anderen hun talentvolle landgenoten Lars Kersten, vorig jaar winnaar van de wereldbekerwedstrijd in Gotenburg en Amanda Slagter.
 

Meer CSI Twente

»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)
»
Bij tal van hippische evenementen is Siny Hagenvoort een welkome verschijning. De omroepster uit Harbrinkhoek geeft met haar heldere stem en kennis... (29-06-2024)
»
GEESTEREN – Regerend Europees kampioen Steve Guerdat bevestigde vrijdagavond op het Equestrian Park Erve Maathuis zijn reputatie. De Zwitser zette... (28-06-2024)
»
GEESTEREN – Op de eerste dag van het CSI Twente van het vijftigjarige CSI Twente gaf nationaal kampioen junioren in de toprubriek over 1,45 meter... (27-06-2024)
»
Al sinds de eerste editie van het CSI Twente in 1975 is Jan Leus in zijn eigen dorp een van de vaste vrijwilligers. En elk jaar weer geniet hij volop... (26-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)