ERIC TEN CATE ZIET PLEK IN BARRAGE GROTE PRIJS NET AAN ZICH VOORBIJGAAN

Gerco Schröder tevreden tiende

Gerco Schröder verlaat tevreden de ring met Jackpot.

GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in de barrage te bereiken. Met zijn nieuwste troef, de tienjarige schimmelruin Jackpot (v. Zirocco Blue) plaatste de Tubbergenaar zich als tiende voor de extra rondgang.

Een tiende plek werd ook het eindresultaat van de barrage, waarin hij ver reikte, maar met een  springfout genoegen moest nemen.  De Tubbergenaar, die in 2007 op het Erve Maathuis de beste was met Eurocommerce Milano, kon er niet om treuren. “Het was natuurlijk jammer van die fout, maar ik kan toch best tevreden zijn met het resultaat. Zo lang zijn we immers nog geen combinatie. Dat ben je niet van de ene dag op de andere. We zijn echter goed op weg. Dubbel nul was uiteraard mooier geweest, maar hier kunnen we mee verder.”

Eric ten Cate mocht als laatste Nederlander in eigen woonplaats proberen zich voor een extra rondje te kwalificeren. Lang dacht het meelevende publiek dat zijn missie met de schimmelmerrie Lunette van de Marijenhoeve zou slagen. Zeker toen hij de dubbelsprong, die een ware scheprechter was in het parcours, met succes achter zich liet. Maar direct erna gooide de oxer van hindernis 11 roet in het eten. Voor Ten Cate restte de zeventiende plaats in de eindrangschikking.

Nog maar acht
Eric ten Cate: “Toch ben ik super tevreden. Lunette is nog maar acht en heeft dus relatief weinig ervaring. Maar ze doet vreselijk goed haar best en springt er meestal simpel overheen. Ik moet gewoon zuinig op haar zijn.  Het was deze dagen super voor elkaar. Het is sowieso mooi om zeg maar in je eigen achtertuin te rijden. En ook het publiek was geweldig.”

Hessel Hoekstra moest met een springfout op de elfjarige bruine merrie Ierdita (v. Gelha’s VDL Emilion genoegen nemen met de 26ste positie. Twee plekken achter hem belandde Sander Geerink op de achtjarige bruine hengst Laretto met eveneens een balk. Peter Olthof met de tienjarige bruine merrie Juwel SFN (v. Etoulon) en Bas van der Aa met de dertien jaar oude vosruin Gaen (v. Quintago) kregen acht strafpunten aan de rijbroek. Gerben Morsink liep er nog eentje meer op na twee fouten op de dubbel en een lichte overschrijding van de toegestane  tijd.

Voor Meike Zwartjens, vorig jaar nog vierde in de hoofdrubriek op het Erve Maathuis, was de opdracht met de tienjarige bruine ruin Denzel Tivoli Z (v. Denzel van ’t Meulenhof) te pittig. Met zestien strafpunten moest ze tevreden zijn met plek 50.

Foto hierboven: Eric ten Cate onderweg met Lunette van de Marijenhoeve. Foto © Ashley Claus.

 

Meer CSI Twente

»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)
»
Bij tal van hippische evenementen is Siny Hagenvoort een welkome verschijning. De omroepster uit Harbrinkhoek geeft met haar heldere stem en kennis... (29-06-2024)
»
GEESTEREN – Regerend Europees kampioen Steve Guerdat bevestigde vrijdagavond op het Equestrian Park Erve Maathuis zijn reputatie. De Zwitser zette... (28-06-2024)
»
GEESTEREN – Op de eerste dag van het CSI Twente van het vijftigjarige CSI Twente gaf nationaal kampioen junioren in de toprubriek over 1,45 meter... (27-06-2024)
»
Al sinds de eerste editie van het CSI Twente in 1975 is Jan Leus in zijn eigen dorp een van de vaste vrijwilligers. En elk jaar weer geniet hij volop... (26-06-2024)
»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)