Willem Greve in gips na enkelbreuk

GEESTEREN - Willem Greve heeft zondag in de finale van de Medium Tour van de Gold League zijn linkerenkel gebroken.  De Markeloër kwam in de barrage van het parcours over 1,45 meter om de GMB Prijs zwaar ten val. Zijn bruine hengst Carambole (v. Cassini II x Concerto II) struikelde bij de landing van de tweede hindernis en sloeg over de kop.  Greve viel voorover van zijn viervoeter, die hij gedeeltelijk op zich kreeg en werd per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd.

Ongeveer op het  moment dat de Grote Prijs van Twente van start ging, werd zijn onderbeen daar in het gips gezet.

"Tot volgende week mag ik mijn pootje omhoog houden", meldt Willem Greve. "Dan krijg ik loopgips en dat betekent dat ik er in elk geval zes weken uit ben. Daarna nog fysio en voor je weer op sterkte bent, ben je zo twee maanden verder. Natuurlijk is dit zonde. Ik had een paar mooie concoursen voor de boeg en zou onder meer met Sonate naar Dinard. Maar ik kan wel janken vanwege de pech, maar het is verstandiger me te realiseren dat ik ook enorm veel geluk heb gehad. Het was een zware val. Normaal ben ik best snel, maar Carambole kwam nu direct achter me aan toen hij struikelde. Daardoor kon ik niet op tijd wegkomen en viel hij vol op mijn been. dat kon de enkel niet hebben. Gelukkig lijkt het met het paard goed, dat is het belangrijkste. Die enkel geneest wel weer. Momenteel loopt Susan Bevelsborg stage bij mij op stal en daar heb ik nog twee goede mensen die me deze periode wel door helpen. Natuurlijk is het vervelend als je eigen baas bent en je dit overkomt. Maar ik zou ook iets verkeerd hebben gedaan als ik hierdoor in grote problemen zou zijn gekomen. Het komt wel goed."
  
Jos Lansink, wiens paard Ensor de Litrange zich zaterdag in de tweede kwalificatie verwondde aan een hoefbal, moest door een blessure van zijn viervoeter het hoofdnummer van het 38ste CSI Twente aan zich voorbij laten gaan. Lansink, in 1988 en 1993 tweevoudig winnaar van de hoofdrubriek op het Erve Maathuis: "Het liep zaterdag al niet lekker, mede door de terreinomstandigheden. Kennelijk had hij er toen al last van en was hij al niet fit. En met een maar half gezond paard hoef je hier niet aan zo'n Grote Prijs te beginnen. Dat doe je zo'n beest niet aan."

Willem Greve wordt na zijn val ter plaatse behandeld. Foto van www.fototrailer.nl

Meer CSI Twente

»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)
»
Bij tal van hippische evenementen is Siny Hagenvoort een welkome verschijning. De omroepster uit Harbrinkhoek geeft met haar heldere stem en kennis... (29-06-2024)
»
GEESTEREN – Regerend Europees kampioen Steve Guerdat bevestigde vrijdagavond op het Equestrian Park Erve Maathuis zijn reputatie. De Zwitser zette... (28-06-2024)
»
GEESTEREN – Op de eerste dag van het CSI Twente van het vijftigjarige CSI Twente gaf nationaal kampioen junioren in de toprubriek over 1,45 meter... (27-06-2024)
»
Al sinds de eerste editie van het CSI Twente in 1975 is Jan Leus in zijn eigen dorp een van de vaste vrijwilligers. En elk jaar weer geniet hij volop... (26-06-2024)
»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)