In volle licht van de schijnwerpers

GEESTEREN – De 38ste editie van het CSI Twente speelt zich af in het volle licht van de schijnwerpers. Figuurlijk, maar ook letterlijk. Een van de primeurs van dit jaar is dat het avondprogramma zich voor een belangrijk deel onder kunstlicht zal afspelen. De hoofdpiste van CSI Twente is omzoomd door veertien lichtmasten. Ook de punttentjes aan de piste, de zandarena en de VIP-loges worden sfeervol verlicht. De springrubrieken worden gewoon bij daglicht verreden.

Gert-Jan Bruggink, bestuurslid van CSI Twente én internationaal topruiter: “Dat zijn we zeker aan Olympische kandidaten ook wel ongeveer verplicht.”
De twee kwalificatiewedstrijden voor de Grote Prijs van Twente, het traditionele hoogtepunt van de zondagmiddag, beginnen op vrijdag en zaterdag rond de klok van 18.00 uur. Beide tellen mee voor de FEI-wereldranglijst.

Na afloop daarvan wordt een aantrekkelijk showprogramma gepresenteerd met onder meer de clinic 'Jumping Meets Dressage', met medewerking van de zingende dressuurruiter Tommie Visser, ex-Dolly-Dot Anita Heilker, Glamour4Kids, springamazone Anne-Liza Makkinga en de dressuuramazones Jennifer Sekrève en Joyce Lenaerts. Ook het internationale showteam Excalibur verleent zijn medewerking.

Rob Maathuis van de organisatie: “Dit gebeurt mede op wens van sponsors die ervoor hebben gepleit in de avonduren meer amusement te brengen. Dit past daar goed in. Net als andere initiatieven die erop gericht zijn om gezinnen te interesseren in ons evenement, waardoor ze misschien zelfs wel besmet raken.”

Hoe zo’n bacil kan toeslaan, blijkt uit de forse uitbreiding van de Summer Fair op en rond de concoursterreinen van CSI Twente. Die trekt dit jaar een recordaantal deelnemers. Ruim negentig standhouders presenteren een breed geschakeerd aanbod van artikelen, variërend van ruitersport tot mode, lifestyleproducten en gastronomie. De fair wordt dit jaar extra goed toegankelijk gemaakt door ingebruikneming van nieuwe vloerelementen van de firma Logis AG uit München. Hierdoor kunnen ook minder valide bezoekers en ouders met kinderwagens zich gemakkelijk verplaatsen tussen de springpistes, stands en horecagelegenheden. Een overzicht van de deelnemende bedrijven en een plattegrond van het evenemententerrein is te vinden op de website www.csitwente.nl.

Nieuwe arrangementen
Nieuw zijn dit jaar de  arrangementen die geboden worden aan paardenliefhebbers en toeristen. Dit als uitvloeisel van het samenwerkingsverband tussen het CSI en het Twents Bureau voor Toerisme (TBT). Samen met Landhuishotel De Bloemenbeek en Hotel Het Ros van Twente uit De Lutte zijn arrangementen samengesteld. Gasten kunnen zeer aantrekkelijk overnachten en kennismaken met het CSI, de gelieerde tophotels, de gloednieuwe Stal Het Oosterbrook van Gert-Jan Bruggink en Pia-Luise Aufrecht en uiteraard het unieke Nationaal Landschap Noordoost-Twente.

Een overnachting inclusief uitgebreid ontbijt op een sfeervolle, comfortabele tweepersoonskamer kan reeds vanaf € 135,- bij het Ros van Twente en vanaf € 185,- bij De Bloemenbeek. Dit bedrag is inclusief vrije toegang (alle dagen) tot de tribunes op het CSI-terrein én gratis gebruik van de shuttlebus De Lutte-Geesteren (op dienstregeling). Tevens kunnen deelnemers iedere dag gratis aanhaken bij een exclusieve rondleiding/bezichtiging op de indrukwekkende stoeterij van internationale allure van Gert-Jan Bruggink en Pia-Luise Aufrecht. Reservering is mogelijk per telefoon of via de websites van De Bloemenbeek, het Ros van Twente en CSI Twente.

Programma donderdag 12 juli

Hoofdterrein
09.00 uur Centrale keuring KWPN Overijssel
17.00 uur Winning round 4-jarigen op stijl (onderdeel VION-Cup)

Terrein II
08.00 uur Springrubriek 5-jarigen twee fasen
12.30 uur  Springrubriek 4-jarigen op stijl
18.00 uur Verkooppresentatie KWPN vrijspringen 3,4 en 5-jarige paarden

Terrein III
08.00 Dressuurrubriek 4 en 5-jarigen (onderdeel Pavo-Cup)

Zie ook de website www.csitwente.nl

Meer CSI Twente

»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)
»
Bij tal van hippische evenementen is Siny Hagenvoort een welkome verschijning. De omroepster uit Harbrinkhoek geeft met haar heldere stem en kennis... (29-06-2024)
»
GEESTEREN – Regerend Europees kampioen Steve Guerdat bevestigde vrijdagavond op het Equestrian Park Erve Maathuis zijn reputatie. De Zwitser zette... (28-06-2024)
»
GEESTEREN – Op de eerste dag van het CSI Twente van het vijftigjarige CSI Twente gaf nationaal kampioen junioren in de toprubriek over 1,45 meter... (27-06-2024)
»
Al sinds de eerste editie van het CSI Twente in 1975 is Jan Leus in zijn eigen dorp een van de vaste vrijwilligers. En elk jaar weer geniet hij volop... (26-06-2024)
»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)