‘PARK OOK INRICHTEN VOOR MENSEN, DIE KOMEN ALS ER GEEN EVENEMENT IS’  

Sleutelrol veelzijdig Hemmer Groen 

Hidde Hemmer: “Een mooie kans onze ondernemingen ook buiten Geesteren op de kaart te zetten.”

Als multifunctioneel bedrijf speelt Hemmer Groen uit Geesteren een belangrijke rol bij het verwezenlijken van de plannen voor het Equestrian Park op het Erve Maathuis

De onder Hemmer Groen ressorterende ondernemingen tellen zeventig man personeel en zzp’ers, op wie een beroep kan worden gedaan voor tal van werkzaamheden die te maken hebben met bouwen en het inrichten van terreinen. 

Hidde Hemmer legt uit: “Je kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld stukadoorswerk, beplanting, bestrating en watertechniek en we leveren onder meer schuttingen, tuinveranda’s, hekwerken en al dan niet automatische poorten.”

Die veelzijdigheid komt uitstekend van pas bij de herinrichting van het Erve Maathuis. Zo werkt Hemmer nauw samen met Hans van Lange, die verantwoordelijk is voor de aanleg van de professionele eb- en vloedbodems op de accommodatie. Dan doen we sinds vorig jaar met onze werkmaatschappij Hewi Watertechniek, met Hans Wiggers. Hij zit al twintig tot dertig jaar in dit vak zit en we pakken samen veel projecten aan. Op het terrein van het CSI hebben we de hele drainage gedaan en een aantal bronnen geslagen. We zorgen ervoor dat de pistes professioneel worden beregend. Ook leggen we een ontijzeringsinstallatie aan, zodat grondwater bijna de kwaliteit heeft van drinkwater en je geen gesmeer hebt. Dat is serieus werk. Als het droog is wordt er water in gepompt, als het te nat is eraan onttrokken.”

Beetje eigen draai
Hemmer ziet de bijdrage van zijn ondernemingen als een mooie kans ze ook buiten Geesteren in de picture te zetten. “Het Erve Maathuis moet nog veel meer een landschappelijk karakter krijgen en wat groener worden. Het moet een soort park worden, waar mensen ook terecht kunnen als er geen evenement is. Daar geven we een beetje een eigen draai aan. We gaan veel inheemse beplanting aanbrengen, die mooi aansluit bij de omgeving, zoals een bosplantsoen (krenten). En uiteraard bomen en hagen, ook plezierig voor het publiek dat er komt. Het nu nog deels onbegaanbare oude  kerkepad over het Erve Maathuis richting de nieuwe Mariakapel aan de Loo-Esch willen we in ere herstellen.”

Zelf kocht Hemmer Groen de oude boerderij aan van het ‘Erve Mensman’, gebouwd in 1839. “We hebben verschillende ideeën welke bestemming we dat in de toekomst zouden kunnen geven. Een daarvan is de mogelijkheid dat we er ons kantoor gaan vestigen. Maar hoe het ook allemaal uitpakt, we willen het in elk geval zoveel mogelijk in oude staat terugbrengen, zodat het dorp weer van een prachtig historisch pand kan genieten.”

Ga naar de Special van CSI Twente

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)
GEESTEREN - Wilton Porter was zaterdag de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage voor de Medium Tour van het CSI2* Twente in Geesteren.... (11-06-2022)
GEESTEREN – Zeven jaar nadat hij zich in Geesteren als negentienjarige tot winnaar van de Grote Prijs van Twente liet kronen met Molly Malone keerde... (10-06-2022)
Gerben Morsink is een van de belangrijkste kandidaten om de regio na vijftien jaar weer eens een winnaar van de Grote Prijs van Twente uit eigen... (10-06-2022)
GEESTEREN – Tom Schellekens ontpopte zich donderdag tot de grote man van de eerste dag op het gerenoveerde Equestrian Park Erve Maathuis in Geesteren... (09-06-2022)
WEERSELO - De broers Wilton en Lucas Porter streken zes jaar geleden in Nederland neer met maar één doel: de wereldtop halen als springruiters. Samen... (08-06-2022)
GEESTEREN – Met de komst van de Engelsman Ben Maher en titelverdediger Maikel van der Vleuten krijgt het CSI Twente van 9 tot en met 12 juni twee... (25-05-2022)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
Het CSI Twente maakt vooral voor het onderdeel dressuur graag gebruik van de expertise van Maarten van der Heijden. De voormalige technisch directeur... (30-06-2021)
Bart en Ramona Maathuis zijn er klaar voor om de vermaarde Stal Maathuis voor de komende generatie toekomstbestendig te maken. “Het is mooi dat het... (29-06-2021)
De inbreng van Interfloor als hoofdsponsor voor het dressuurprogramma van CSI Twente gaat aanzienlijk verder dan een financiële bijdrage. Directeur... (29-06-2021)
Het Erve Maathuis is na tien jaar weer in handen van de familie die er een rijke historie opbouwde in de paardensport. (28-06-2021)
Centraal op het terrein van het Equestrian Park in wording verrijst een gebouwtje in de vorm van een hooiberg, dat het landschappelijk karakter van... (28-06-2021)
GEESTEREN – De aankoop van de terreinen waarop al sinds 1975 het CSI Twente wordt gehouden, maakt voor de organisatie de weg vrij om op de... (22-03-2021)
GEESTEREN – De organisatoren van het CSI Twente worden vrijwel zeker de nieuwe eigenaren van het grootste gedeelte van de accommodatie, waarop sinds... (09-09-2020)
GEESTEREN – De online veiling van veulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales is vrijdag en zaterdag een schot in de roos gebleken. (05-07-2020)