DENEKAMPER SCHRIJFT GROTE PRIJS VAN CSI1 TWENTE OP ZIJN NAAM

Sjaak Sleiderink heeft laatste woord

GEESTEREN – Sjaak Sleiderink had vrijdag het laatste woord in de Grote Prijs van het CSI1 Twente om de Watermolen Prijs. De Denekamper besliste de rubriek over 1,30 meter met barrage overtuigend in zijn voordeel.

Met de zevenjarige bruine merrie Hamora O (v. My Lord Carthago) dook Sleiderink met zijn chrono van 32,83 seconde royaal onder de op dat moment snelste tijd van Pim Mulder met de een jaar jongere hengst I am a Rebel-S (34,36). De Duitser Maurice Tebbel moest genoegen nemen met de derde stek op de bruine ruin Cote de Pablo. Daan van Geel werd vierde met de bruine ruin Fernando en Bas van der Aa reed E. Guriel naar de achtste positie.

Ritme mooi doorzetten
“Pim is altijd snel, dat wist ik”, reageerde een uiteraard prima gestemde Sjaak Sleiderink na afloop. “Maar het was een finale en ik heb wel echt geprobeerd die te winnen. De eerste twee dagen heb ik het opgebouwd en het wat rustig aan gedaan. Vandaag ging het al in de eerste ronde heel goed. Hamora is een snel en competitief paard en vanaf de eerste hindernis in de barrage liep het gelijk. Tussen de eerste en tweede hindernis heb ik gekozen voor zeven galopsprongen en gelukkig kon ik het ritme mooi doorzetten.”

Sleiderink nam Hamora een jaartje geleden over van Teus van den Brink en is uitermate tevreden over de vorderingen die de merrie maakt. “Het is een fijn paard en ze doet goed haar best. Qua niveau loopt ze keurig op schema, tot nu toe gaat het prima. Vandaag heb ik denk ik in de hele barrage winst gepakt. Het liep vanaf het begin, ik denk dat ik nergens wat verloren heb.”

Mooi evenement
Sjaak Sleiderink vindt het wel jammer dat de rubrieken op het niveau van een en twee sterren in Geesteren dit jaar vooral op de zandbodems worden afgewerkt. “De planning is daardoor wat anders, maar het blijft dicht in de buurt een erg mooi evenement om naar toe te gaan. De Grote Prijs is, net als die van het CSI2 zaterdag waarin ik Ivan R start, wel op gras en dat is prima.”

Ook zakelijk loopt het naar behoren met Sjaak Sleiderink, een jaar nadat hij samen met Bas Westerhof op de erven van Stal Brugman in Ambt Delden aan een nieuw bestaan begon. “Qua handel gaat het redelijk. We hebben nog een paar prima jonge paarden. Voor de sport zou het wel mooi zijn als ik er nog een iets oudere met wat meer ervaring bij zou hebben en daarmee wat hoger zou kunnen uitkomen. Het blijft moeilijk daar zomaar aan te komen. Maar alles bij elkaar zijn we absoluut niet ontevreden met hoe het tot nu toe loopt.”

Fraaie thuiszege Eric ten Cate
Eric ten Cate boekte een fraaie zege voor eigen publiek in de wedstrijd over twee fasen (1,30 meter) voor het CSI2.De ruiter uit Geesteren had op de rug van de elfjarige bruine merrie Dairone (v. Zacharov) een halve seconde voorsprong op ‘buurman’ Albergenaar Bas van der Aa met zijn achtjarige bruine ruin Cartoon HL. Vrijwel de complete top tien bestond uit Nederlandse ruiters. Van hen eindigde Pim Mulder met Fabrice als vierde, gevolgd door Hessel Hoekstra met Cool Boy, Daan van Geel met Hulde G, Hester Klompmaker met Guessina en Fabiënne Roelofsen met Cento Bruno. De tiende plek was voor Amber Meijer met Feline HBC.

Ellen Zwijnenberg voltooit trilogie
In de proef op tijd over 1,20 meter voor het CSI1 toonde Ellen Zwijnenberg zich voor de derde keer in enkele dagen onklopbaar met haar tien jaar oude donkerbruine merrie Etcetera (v. Camute). Ze was bijna 1,2 seconde sneller dan Valerie van Kesteren met Eberlina. Pim Mulder greep met de zes jaar jonge voshengst I Have it All-S de derde prijs. In deze wedstrijd eindigde Sjaak Sleiderink met de ook pas zesjarige bruine ruin Iron Man als zesde en bezette Gerco Schröder met de even oude vosmerrie Indy de tiende positie.

Voor het  CSI2 boekte Gianni Govoni in de rubriek over 1,30 meter op tijd zijn derde zege op het Erve Maathuis. De Italiaan klopte met de elfjarige donkerbruine merrie Devlin K (v. Douglas) een rij Nederlandse achtervolgers. Bas Moerings werd tweede met de bruine merrie Hardesther, Amanda Slagter derde met de schimmelruin Candy Crush, Ellen Zwijnenberg vierde met de bruine merrie Elvira en Eric ten Cate vijfde met Emine W. Fabiënne Roelofsen sloot de proef met haar vosmerrie Dolce Vita als tiende af.

Voor alle uitslagen, zie www.csitwente.nl

Foto's © Claus Close Up

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)
GEESTEREN - Wilton Porter was zaterdag de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage voor de Medium Tour van het CSI2* Twente in Geesteren.... (11-06-2022)
GEESTEREN – Zeven jaar nadat hij zich in Geesteren als negentienjarige tot winnaar van de Grote Prijs van Twente liet kronen met Molly Malone keerde... (10-06-2022)
Gerben Morsink is een van de belangrijkste kandidaten om de regio na vijftien jaar weer eens een winnaar van de Grote Prijs van Twente uit eigen... (10-06-2022)
GEESTEREN – Tom Schellekens ontpopte zich donderdag tot de grote man van de eerste dag op het gerenoveerde Equestrian Park Erve Maathuis in Geesteren... (09-06-2022)
WEERSELO - De broers Wilton en Lucas Porter streken zes jaar geleden in Nederland neer met maar één doel: de wereldtop halen als springruiters. Samen... (08-06-2022)
GEESTEREN – Met de komst van de Engelsman Ben Maher en titelverdediger Maikel van der Vleuten krijgt het CSI Twente van 9 tot en met 12 juni twee... (25-05-2022)
Als multifunctioneel bedrijf speelt Hemmer Groen uit Geesteren een belangrijke rol bij het verwezenlijken van de plannen voor het Equestrian Park op... (01-07-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
Het CSI Twente maakt vooral voor het onderdeel dressuur graag gebruik van de expertise van Maarten van der Heijden. De voormalige technisch directeur... (30-06-2021)
Bart en Ramona Maathuis zijn er klaar voor om de vermaarde Stal Maathuis voor de komende generatie toekomstbestendig te maken. “Het is mooi dat het... (29-06-2021)
De inbreng van Interfloor als hoofdsponsor voor het dressuurprogramma van CSI Twente gaat aanzienlijk verder dan een financiële bijdrage. Directeur... (29-06-2021)
Het Erve Maathuis is na tien jaar weer in handen van de familie die er een rijke historie opbouwde in de paardensport. (28-06-2021)
Centraal op het terrein van het Equestrian Park in wording verrijst een gebouwtje in de vorm van een hooiberg, dat het landschappelijk karakter van... (28-06-2021)
GEESTEREN – De aankoop van de terreinen waarop al sinds 1975 het CSI Twente wordt gehouden, maakt voor de organisatie de weg vrij om op de... (22-03-2021)
GEESTEREN – De organisatoren van het CSI Twente worden vrijwel zeker de nieuwe eigenaren van het grootste gedeelte van de accommodatie, waarop sinds... (09-09-2020)