‘GOUDEN’ BEN MAHER EN ‘BRONZEN’ MAIKEL VAN DER VLEUTEN NAAR 46STE EDITIE 

Olympische topduo’s naar CSI Twente

Maikel van der Vleuten won de Grote Prijs van Twente van 2019 met Dana Blue.

GEESTEREN – Met de komst van de Engelsman Ben Maher en titelverdediger Maikel van der Vleuten krijgt het CSI Twente van 9 tot en met 12 juni twee ruiters aan de start, die vorig jaar tijdens de een jaar uitgestelde Olympische Spelen in Tokyo een podiumplaats veroverden.

De Brit haalde het goud op in Japan met Explosion W en vormt met dat paard ook op het vernieuwde Erve Maathuis een combinatie. In 2012 werd hij al een keer Olympisch kampioen in Londen, toen als lid van het Engelse team. Van der Vleuten won in 2019 de meest recente editie van de Grote Prijs van Twente met Dana Blue en verschijnt in Geesteren met Beauville Z, waarmee hij in augustus het brons veroverde.

Ben Maher krijgt in Geesteren gezelschap van onder anderen zijn landgenoten William Funnell en Robert Whitaker. De laatste is de zoon van de levende springlegende John Whitaker, die in 2011 op het Erve Maathuis de hoofdrubriek naar zijn hand zette met Argento. Een andere topper in het veld is de Ier Denis Lynch, tijdens de door Nederland gewonnen finale van de strijd om de Longines FEI Nations Cup tweede met de Ieren in de landenwedstrijd en eerste in de Grote Prijs van Barcelona.

Ook de Zwitsers zijn sterk vertegenwoordigd met Niklaus Schurtenberger, Arthur da Silva en Niklaus Rutschi. Charlotte Bettendorf komt uit voor Luxemburg, Karim El Zoghbi voor Egypte en België vaardigt onder anderen Dirk Demeersman, Jules Dunon en Annelies Vorsselmans af. Met de partner van Jeroen Dubbeldam komen ook de Amerikaanse broers Wilton en Lucas Porter vanuit Weerselo mee naar het Equestrian Park Erve Maathuis. 

Nog twee oud-winnaars
Behalve Maikel van der Vleuten komen voor Nederland nog twee oud-winnaars van De Grote Prijs van Twente in de ring. Gerco Schröder zegevierde in 2007 voor eigen publiek met Eurocommerce Milano en probeert dat succes dit jaar te herhalen met zijn nieuwe troef Glock’s Galanda. Jur Vrieling was in 2014 de sterkste met VDL Zirocco Blue. Gerco Schröder wordt vergezeld door de eveneens vanuit de BWG Stables actieve Engelse deelnemers Matt Garrigan en Jodie Hall McAteer, de Tsjechische Linda Portychova en de Duitse Zoe Osterhoff.

Uiteraard is ook de regionale top weer sterk vertegenwoordigd tijdens de 46ste editie van de hippische klassieker. Zo hebben Bas van der Aa, Gert-Jan Bruggink, Eric ten Cate, de Twentse Ier Conor Drain, Sander Geerink, Hessel Hoekstra, Gerben Morsink en de broers Hendrik Jan en Frank Schuttert ingeschreven.

Het programma van het CSI Twente omvat springwedstrijden voor het CSI1, CSI2 en CSI3. In totaal is daarvoor een prijzengeld van 220.000 euro beschikbaar. De winnaar van de Grote Prijs van Twente op zondag 12 juni mag een personenauto ter waarde van 37.500 uitzoeken. 
Na het succes van 2019 telt de kalender ook dit jaar internationale dressuurrubrieken, op het niveau CDI3 en voor de jeugd.

De accommodatie van het CSI Twente heeft ondertussen al een forse metamorfose ondergaan. In het landschapspark zijn onder meer 600 meter hekwerk, 600 meter heg en 75 bomen geplaatst. In het najaar wordt de locatie nog eens uitgebreid met extra boomgaarden, houtwallen en heggen. 

De Snollebollekes
Het muzikale programma van het evenement is als vanouds prima gevuld. Op zaterdag zal het strodorp ongetwijfeld te klein zijn tijdens de feestavond Stal op Stelten met het optreden van De Snollebollekes, momenteel dé feestact van Nederland en niet voor niets vier dagen goed voor een vol Gelredome in Arnhem. Ook Rob Toonen en cult-dj Gert zijn dan van de partij.

Op donderdag trapt Accent FM de muzikale onderdelen af met haar Roadshow, waaraan wordt meegewerkt door Harten 10 en good-old Bonnie St. Claire. Een dag later is het tijd voor The Jump of de 90’s met Beethoven The Legends, Nakatomi en Rob Toonen.

Na afloop van de strijd om de Grote Prijs van Twente is het podium voor Sven Elias tijdens de Grote Grijns van Twente.

Zie ook de website www.csitwente.nl

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)
GEESTEREN - Wilton Porter was zaterdag de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage voor de Medium Tour van het CSI2* Twente in Geesteren.... (11-06-2022)
GEESTEREN – Zeven jaar nadat hij zich in Geesteren als negentienjarige tot winnaar van de Grote Prijs van Twente liet kronen met Molly Malone keerde... (10-06-2022)
Gerben Morsink is een van de belangrijkste kandidaten om de regio na vijftien jaar weer eens een winnaar van de Grote Prijs van Twente uit eigen... (10-06-2022)
GEESTEREN – Tom Schellekens ontpopte zich donderdag tot de grote man van de eerste dag op het gerenoveerde Equestrian Park Erve Maathuis in Geesteren... (09-06-2022)
WEERSELO - De broers Wilton en Lucas Porter streken zes jaar geleden in Nederland neer met maar één doel: de wereldtop halen als springruiters. Samen... (08-06-2022)
Als multifunctioneel bedrijf speelt Hemmer Groen uit Geesteren een belangrijke rol bij het verwezenlijken van de plannen voor het Equestrian Park op... (01-07-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
Het CSI Twente maakt vooral voor het onderdeel dressuur graag gebruik van de expertise van Maarten van der Heijden. De voormalige technisch directeur... (30-06-2021)
Bart en Ramona Maathuis zijn er klaar voor om de vermaarde Stal Maathuis voor de komende generatie toekomstbestendig te maken. “Het is mooi dat het... (29-06-2021)
De inbreng van Interfloor als hoofdsponsor voor het dressuurprogramma van CSI Twente gaat aanzienlijk verder dan een financiële bijdrage. Directeur... (29-06-2021)
Het Erve Maathuis is na tien jaar weer in handen van de familie die er een rijke historie opbouwde in de paardensport. (28-06-2021)
Centraal op het terrein van het Equestrian Park in wording verrijst een gebouwtje in de vorm van een hooiberg, dat het landschappelijk karakter van... (28-06-2021)
GEESTEREN – De aankoop van de terreinen waarop al sinds 1975 het CSI Twente wordt gehouden, maakt voor de organisatie de weg vrij om op de... (22-03-2021)
GEESTEREN – De organisatoren van het CSI Twente worden vrijwel zeker de nieuwe eigenaren van het grootste gedeelte van de accommodatie, waarop sinds... (09-09-2020)
GEESTEREN – De online veiling van veulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales is vrijdag en zaterdag een schot in de roos gebleken. (05-07-2020)