‘GOUDEN’ BEN MAHER EN ‘BRONZEN’ MAIKEL VAN DER VLEUTEN NAAR 46STE EDITIE 

Olympische topduo’s naar CSI Twente

Maikel van der Vleuten won de Grote Prijs van Twente van 2019 met Dana Blue.

GEESTEREN – Met de komst van de Engelsman Ben Maher en titelverdediger Maikel van der Vleuten krijgt het CSI Twente van 9 tot en met 12 juni twee ruiters aan de start, die vorig jaar tijdens de een jaar uitgestelde Olympische Spelen in Tokyo een podiumplaats veroverden.

De Brit haalde het goud op in Japan met Explosion W en vormt met dat paard ook op het vernieuwde Erve Maathuis een combinatie. In 2012 werd hij al een keer Olympisch kampioen in Londen, toen als lid van het Engelse team. Van der Vleuten won in 2019 de meest recente editie van de Grote Prijs van Twente met Dana Blue en verschijnt in Geesteren met Beauville Z, waarmee hij in augustus het brons veroverde.

Ben Maher krijgt in Geesteren gezelschap van onder anderen zijn landgenoten William Funnell en Robert Whitaker. De laatste is de zoon van de levende springlegende John Whitaker, die in 2011 op het Erve Maathuis de hoofdrubriek naar zijn hand zette met Argento. Een andere topper in het veld is de Ier Denis Lynch, tijdens de door Nederland gewonnen finale van de strijd om de Longines FEI Nations Cup tweede met de Ieren in de landenwedstrijd en eerste in de Grote Prijs van Barcelona.

Ook de Zwitsers zijn sterk vertegenwoordigd met Niklaus Schurtenberger, Arthur da Silva en Niklaus Rutschi. Charlotte Bettendorf komt uit voor Luxemburg, Karim El Zoghbi voor Egypte en België vaardigt onder anderen Dirk Demeersman, Jules Dunon en Annelies Vorsselmans af. Met de partner van Jeroen Dubbeldam komen ook de Amerikaanse broers Wilton en Lucas Porter vanuit Weerselo mee naar het Equestrian Park Erve Maathuis. 

Nog twee oud-winnaars
Behalve Maikel van der Vleuten komen voor Nederland nog twee oud-winnaars van De Grote Prijs van Twente in de ring. Gerco Schröder zegevierde in 2007 voor eigen publiek met Eurocommerce Milano en probeert dat succes dit jaar te herhalen met zijn nieuwe troef Glock’s Galanda. Jur Vrieling was in 2014 de sterkste met VDL Zirocco Blue. Gerco Schröder wordt vergezeld door de eveneens vanuit de BWG Stables actieve Engelse deelnemers Matt Garrigan en Jodie Hall McAteer, de Tsjechische Linda Portychova en de Duitse Zoe Osterhoff.

Uiteraard is ook de regionale top weer sterk vertegenwoordigd tijdens de 46ste editie van de hippische klassieker. Zo hebben Bas van der Aa, Gert-Jan Bruggink, Eric ten Cate, de Twentse Ier Conor Drain, Sander Geerink, Hessel Hoekstra, Gerben Morsink en de broers Hendrik Jan en Frank Schuttert ingeschreven.

Het programma van het CSI Twente omvat springwedstrijden voor het CSI1, CSI2 en CSI3. In totaal is daarvoor een prijzengeld van 220.000 euro beschikbaar. De winnaar van de Grote Prijs van Twente op zondag 12 juni mag een personenauto ter waarde van 37.500 uitzoeken. 
Na het succes van 2019 telt de kalender ook dit jaar internationale dressuurrubrieken, op het niveau CDI3 en voor de jeugd.

De accommodatie van het CSI Twente heeft ondertussen al een forse metamorfose ondergaan. In het landschapspark zijn onder meer 600 meter hekwerk, 600 meter heg en 75 bomen geplaatst. In het najaar wordt de locatie nog eens uitgebreid met extra boomgaarden, houtwallen en heggen. 

De Snollebollekes
Het muzikale programma van het evenement is als vanouds prima gevuld. Op zaterdag zal het strodorp ongetwijfeld te klein zijn tijdens de feestavond Stal op Stelten met het optreden van De Snollebollekes, momenteel dé feestact van Nederland en niet voor niets vier dagen goed voor een vol Gelredome in Arnhem. Ook Rob Toonen en cult-dj Gert zijn dan van de partij.

Op donderdag trapt Accent FM de muzikale onderdelen af met haar Roadshow, waaraan wordt meegewerkt door Harten 10 en good-old Bonnie St. Claire. Een dag later is het tijd voor The Jump of de 90’s met Beethoven The Legends, Nakatomi en Rob Toonen.

Na afloop van de strijd om de Grote Prijs van Twente is het podium voor Sven Elias tijdens de Grote Grijns van Twente.

Zie ook de website www.csitwente.nl

Meer CSI Twente

»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)