LIMBURGER (59) NIET TE KLOPPEN OVER 1,45 METER BIJ CSI4* TWENTE IN GEESTEREN

Loewie Joppen in bloei van loopbaan

Loewie Joppen met Osiris Fz

GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze manches in TeamNL tijdens de door het kwartet van Jos gewonnen landenwedstrijd in Mannheim. Donderdag was hij alle 33 concurrenten de baas in de rubriek over 1,45 meter op tijd bij het CSI4* Twente in Geesteren.

Tegen de chrono van de ruiter uit Panningen met zijn tienjarige bruine hengst Osiris Fz (v. Dallas) kon geen enkele tegenstander op. De Italiaan Alberto Zorzi kwam met Stakalite op 1,34 seconde van Joppen nog het dichtst in de buurt. Daan van Geel eindigde als derde met de tien jaar oude vosmerrie I’m Special Power Sih (v. Comme il Faut 5). Ook Roelof Bril met de dertienjarige vosruin Feeling Luckey (v. Bustique) en Jeroen Dubbeldam met de tienjarige vishengst Investment (bv. Kannan) meldden zich als de nummers zes en negen binnen de top tien.

Loewie Joppen heeft een relatief simpele verklaring voor zijn opvallende late bloeiperiode. “Leeftijd zegt me niet zoveel. Het is maar net hoe je je voelt. Het grote verschil met het verleden is dat ik mijn paarden nu langer aanhoud en ze niet meer zo snel verkoop. Ik ben zelf echt niet opeens veel beter gaan rijden.”

Met zijn toppaard Havel van de Wolfsakker reed hij zich bij bondscoach Jos Lansink in de kijker met onder meer een vierde plaats in de Grote Prijs bij Jumping Amsterdam en een prima optreden bij de Dutch Masters in Den Bosch. Havel zal zondag ook zijn troef zijn in de Grote Prijs van Twente. 

Spelletje snappen
Ook Osiris ontwikkelt zich goed volgens de Limburger. “Hij heeft een tijdje in Italië gestaan, maar de mensen daar waren niet tevreden met zijn vorderingen en hebben gevraagd of ik hem wilde gaan trainen. Hij heeft veel vermogen, een sterk lichaam en is ongecompliceerd. Zijn rijbereik wordt steeds beter. Hij maakt steeds minder fouten omdat hij slimmer wordt en het spelletje begint te snappen.” En lachend: “Zelf ken ik dat al wel. Het zou ook niet best zijn als ik dat nou nog zou moeten leren. Ik probeer nog meer te scoren hier. Het is fijn rijden op deze mooie grasbodem. Geesteren is sinds jaar en dag een begrip en ik hoop dat het zo blijft.”

Met liefst 104 deelnemers werden in de rubriek over 1,40 meter tegen de klok werden de prijzen over twee groepen verdeeld. In de eerste daarvan heerste de Italiaan Antonio Alfonso, winnaar van de Grote Prijs van Twente in 2018, met Elite de Riverland. Tom Schellekens werd tweede met de negenjarige schimmelruin Jingle Bells AC, Steven Veldhuis derde met de tienjarige bruine merrie Iregina. 

De Belg Bart Clarys voerde met Oxygene du Marais DD de lijst aan in de tweede groep, waarin zijn landgenoot Rick Hemeryck hem met Caristello JPZ het meest tegengas gaf en de Brit Alex David Gill met Inaico VDL als derde werd genoteerd.

Tom Schellekens was ook succesvol in het CSI1*, waarin hij met de achtjarige merrie Chella li de Laubry Z (v. Casalita) de eerste groep van de rubriek over 1,30 meter op zijn naam schreef, voor Kristian Johannesson met Kid Cloudkicker. Eric ten Cate werd vijfde met Jr RAG. De tweede groep werd een prooi voor thuisrijder Bas van der Aa (foto hiernaast) met zijn twaalfjarige bruine merrie E. Guriel (v. Emerald). Anne-Lotte Tijhuis eindigde als vierde met Lange Frans JH. 
In de door Nikki Dekker met Kalifornia gewonnen rubriek over 1,20 meter op tijd legde Marjolein Heuvelmans met Imperia beslag op de vijfde positie.
 

Zege Adelinde Cornelisse
Adelinde Cornelisse, voor het eerst sinds een jaar weer internationaal actief in de dressuur, schreef op het Equestrian Park Erve Maathuis het eerste onderdeel voor het CDI3* op haar naam. Met Fleau de Baian (v. Jazz x Ulft) scoorde ze 72,848 procent in de Grand Prix. Denise Nekeman reed met Boston SDH (Glock's Johnson TN) 70,587 procent bij elkaar en werd derde, op de voet gevolgd door Hans Peter Minderhoud met Invictus (v. Jack Sparrow), die met 69,957 procent werd beloond.

Voor startlijsten en uitslagen, zie www.csitwente.nl

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
»
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)