Kop is er af bij CSI Twente

GEESTEREN - De 41ste editie van het CSI Twente bracht dinsdag de deelnemers in de klassen L en M in de ring voor rubrieken over twee fasen special en het progressief springen. De belangstelling van deelnemers was zo groot dat in beide klassen steeds drie groepen om de prijzen streden. Amanda Slagter realiseerde met Anouk SH de snelste tijd van allemaal in het twee fasen springen in de klasse M, Manon Damhuis was met Miss Eowyn het rapst in het progressief. De beste chrono’s in de klasse L waren voor Vera Veltkamp met Emmelie (twee fasen) en Stijn Roelink met Souplesse.

De beste tijden
In de eerste groep van het twee fasen springen voor de klasse M werden de beste tijden genoteerd. Behalve Amanda Slagter waren ook Steven Veldhuis met Escape en Joey Lansink met Ebantos sneller dan de top drie in de beide andere reeksen. Jan Diepman won de tweede serie met Donate, voor Maud Wiefferink met Agono en Nina van de Burg met Doué. Leon Oude Hendriksman was met Eluno OH de sterkste in de derde groep, waarin hij Hans Brugman met Evalien en Josta van Straaten met Dyonne-S naar de plekken twee en drie verwees.

Met de zesjarige bruine merrie Miss Eowyn troefde Manon Damhuis routinier Jan Diepman met Donate en Maud Wiefferink af in de tweede groep deelnemers aan het progressief springen. Rianne Nalis klopte met Aninn in de eerste groep Annelies Boer met Caitlin. Nikki Nijenkamp legde met Zoldica beslag op de derde plek. Lianne Hesselink was met haar al zestienjarige vosruin Son of Kigali te sterk voor de concurrentie in de derde groep. Henk Vreman met Dolce Vita en Ruben Rouweler met Zuidpool volgden in haar spoor.

Meer dan anderhalve seconde
Vera Veltkamp had bij het twee fasen springen in de klasse L in haar groep meer dan anderhalve seconde voorsprong op Jacques Wilmink, die op zijn beurt met Ennoederan Steven Veldhuis op Elita ruim voor bleef. In groep 1 waren de marges aanzienlijk kleiner. Daar won Pia Brinkman met Fabio, voor Rianne Dijkers met Visa-Vie en Femke Hesselink met Zalando. Renate Beuving zegevierde op El-Volda met overmacht in de derde groep, waarin Amber Kamphuis met Empty Spaces en Gert-Jan Bruggink met Visconti tweede en derde werden.

Een klasse apart
Stijn Roelink was bij het progressief springen in de klasse L een klasse apart. Naaste belager in groep 2 was Wout Kuiphuis, die met Ewarrantos meer dan twee volle tellen moest prijsgeven. Ties Rothstegge werd derde met Europa. Marlijn Hegeman snelde met Coco-Rikx in de tweede groep Jesse Seiger met Fiore meer dan 3,5 seconde vooruit. Job Oldenziel pakte plek drie met Efichem’s Funn. Marleen Schutte mocht met Beuty Carina de eerste prijs afhalen in groep 3. Ze was ook Annelies Boer met Elliot en Renate Beuving met El-Volda de baas.

Meer CSI Twente

»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)