ERWIN MEINDERS ONTWERPT GEBOUWTJE DAT LANDSCHAPPELIJKE UITSTRALING VERSTERKT

‘Hooiberg als baken concoursterrein’

Artist impression © Erwin Meinders Bouwkundig Buro

Centraal op het terrein van het Equestrian Park in wording verrijst een gebouwtje in de vorm van een hooiberg, dat het landschappelijk karakter van de accommodatie versterkt. Het is ontworpen door Bouwkundig Buro Erwin Meinders uit Geesteren.

“Toen Rob Maathuis me benaderde om eens na te denken over de nieuwe invulling van het CSI-terrein schoot dat idee direct door mijn hoofd”, vertelt Erwin Meinders. Het past bij het erf en het gebied en heeft een mooie landelijke en centrale uitstraling. Nadat ik het landschapsplan zag, heb ik voor bij de ingang van het hoofdterrein een gebouwtje ontworpen, van waaraf je het hele gebied kunt overzien. Het kan ook dienen als facilitaire ruimte voor de techniek en er kunnen toiletten worden ondergebracht voor mensen die er trainen, rijden of een wandeling maken. Het moest niet te grootschalig worden. Ook tijdens het CSI neemt het een centrale plek in. Dan kunnen in het onderste deel wellicht de secretariaatsfuncties bij elkaar worden gebracht.”

Uitkijkpost
Meinders vervolgt: “Het moet wel de uitstraling van een hooiberg blijven houden en niet te dominant worden voor de omgeving. Het bovenste deel wordt een soort skybox, een uitkijkpost van waar je mooi zicht hebt op alle terreinen. Mensen kunnen er vertoeven en langs lopen. Het wordt een soort baken, een rustpunt op die locatie dat de landelijke uitstraling versterkt. In mijn ogen moest het een landschappelijke invulling krijgen met natuurlijke materialen in donkere kleuren die daar bij passen. Het wordt niet zomaar een blokkendoos of een futuristische boerderijtje, het is het middelpunt van het park. Daarom is de vorm zo, dat het van alle kanten gelijk is en het er een beetje als een torentje uitziet.”

Het plan kreeg direct bijval. De welstandscommissie keurde het prompt goed en ook de gemeente wil graag medewerking verlenen. Voor Erwin Meinders en zijn medewerkers is het realiseren van het project aan de flank van de es niet alleen werk, maar ook hobby. “We zijn ook opgegroeid met het CSI en hebben alles voorbij zien komen. Dat zijn mooie herinneringen. We zijn al jaren sponsor. Het is voor ons een mooie kans om  er iets neer te zetten. Je hebt toch het gevoel dat het de oorsprong is, het boerenland. De familie Maathuis is zelf verknocht aan het erf, dat ook voor de gemeenschap veel betekent. Ik denk dat iedereen het toejuicht dat er een nieuw initiatief wordt ontwikkeld en ben blij dat ik hieraan kan bijdragen. Het is ook in het algemeen belang van Geesteren. Hopelijk geeft het weer nieuw elan.”

Onderste foto
Erwin Meinders: “Het idee van een hooiberg schoot direct door mijn hoofd.”

Ga naar Special van CSI Twente

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)