OUD-WINNAAR GROTE PRIJS SNELSTE IN BIG TOUR VAN CSI2 OP ERVE MAATHUIS

Gianni Govoni prima op z’n gemak

GEESTEREN – Gianni Govoni voelt zich al jaren prima op zijn gemak op het Erve Maathuis in Geesteren. Hij onderstreepte het woensdag nog eens met de overwinning in de strijd om de Aeres MBO Barneveld Prijs over 1,40 meter op tijd in de Big Tour van het CSI2 Twente.

De Italiaan won in 2003 de Grote Prijs van Twente in Geesteren met Loro Piana Havinia en keert sindsdien bijna jaarlijks terug bij het CSI Twente. Al diverse keren ging hij met een rubriekszege naar huis en niet voor het eerst deed hij dat woensdag in een proef op snelheid. Tegen zijn winnende chrono van 60,73 met de tienjarige bruine ruin Elcapone M (v. Baloubet du Rouet) was geen concurrent opgewassen.

Marleen Meijer en Ellen Zwijnenberg
Alleen de Jordaniër Ahmed Mansour waagde met de eveneens tienjarige bruine merrie Estoril de Cardag een poging, die Govoni nog enigszins kon bedreigen. Maar met 61,11 seconde gaf hij toch 0,38 seconde toe op de Italiaan. Twee Nederlandse amazones sloten aan op royalere afstand. Marleen Meijer eindigde met haar veertien jaar oude bruine merrie Abrinosa (v. Emilion) als derde en bleef daarmee Ellen Zwijnenberg met haar dertien jaar oude bruine ruin Boncetto (v. Concetto Famos) voor. Albert Zoer sloot de zwaarste proef van woensdag als zevende af met de negenjarige schimmelhengst Freedom (v. Larino).

Ook in de wedstrijd over 1,35 meter op tijd voor de Medium Tour meldde Ellen Zwijnenberg zich bij de eersten in de uitslag. Met Funny Girl moest ze met een marge van slechts 0,08 seconde echter haar meerdere erkennen in Amber Meyer op Feline HBC. Rob Schipper mocht zich met Famke als derde melden voorde prijsuitreiking.
Hessel Hoekstra werd vijfde met Cool Boy, Bas van der Aa zesde met Cartoon HL, Amanda Slagter negende met en Albert Zoer tiende met Formidable.

Bas Moerings en Jarno van Erp
De rubriek over 1,30 meter op tijd voor de Small Tour om de Rob van Boxtel Prijs ging naar Bas Moerings met zijn zeven jaar jonge bruine merrie Hardesther (v. Kannan). Lokaal favoriet Eric ten Cate had met de achtjarige schimmelmerrie Grace Emine W 0,82 seconde meer nodig. Alessandra Fuzzi finishte met Grazia Z als derde.

Job Oldenziel voerde met Goldfee een trio Nederlanders aan in de strijd om de vierde plaats. Achter hem eindigden Pim Mulder met Hazelhorst I en Amanda Slagter met Candy Crush als vijfde en zesde. Fabiënne Roelofsen reed Dolce Vita naar de tiende positie.

Jarno van Erp trok de zege naar zich toe in de rubriek om de Stal Het Oosterbrok Prijs over 1,30 meter op tijd voor het CSI1. Met zijn negenjarige vosruin Flying Boy (v. Al Capone) was hij de rapste van het veld.

Daan van Geel werd op bijna anderhalve seconde tweede met de ook negen jaar oude bruine ruin Fernando (v. Ukato) en Emiel Richter volgde hem op de voet met de veertienjarige bruine merrie Sundance (v. Padinus). De vierde tot en met zesde plek werden bezet door achtereenvolgens Job Oldenziel met Good Luck, Jan Schuttert met Good Farming HS en Bas van der Aa met E. Guriël.

Ellen Zwijnenberg reed overtuigend naar de overwinning in de strijd om de Equifirst Prijs over 1,20 meter op tijd. Met haar tien jaar oude donkerbruine merrie Etcetera (v. Camute) bleef ze Valerie van Kesteren met de even oude donkerbruine merrie Eberlina (v. Lexicon) 1,04 seconde voor. Pascalle Lienesch eiste met de zevenjarige bruine merrie Hauranta DD knap de derde positie op, voor Eline Moerings met Bardesther en Leontine Bruin met Florida.
Ook de posities zeven tot en met tien werden bezet door Nederlandse combinaties. Dat waren Hanna de Vries met Numero’s Diamond, Jan Schuttert met Gestelle M, Marjolein Heuvelmans met Darina S en Sjaak Sleiderink met Iron Man.

Zie ook www.csitwente.nl

Gianni Govoni neemt op de foto boven de felicitaties in ontvangst van jurylid Jan Roelink. Onder Ellen Zwijnenberg met Etcetera.
 

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)
GEESTEREN - Wilton Porter was zaterdag de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage voor de Medium Tour van het CSI2* Twente in Geesteren.... (11-06-2022)
GEESTEREN – Zeven jaar nadat hij zich in Geesteren als negentienjarige tot winnaar van de Grote Prijs van Twente liet kronen met Molly Malone keerde... (10-06-2022)
Gerben Morsink is een van de belangrijkste kandidaten om de regio na vijftien jaar weer eens een winnaar van de Grote Prijs van Twente uit eigen... (10-06-2022)
GEESTEREN – Tom Schellekens ontpopte zich donderdag tot de grote man van de eerste dag op het gerenoveerde Equestrian Park Erve Maathuis in Geesteren... (09-06-2022)
WEERSELO - De broers Wilton en Lucas Porter streken zes jaar geleden in Nederland neer met maar één doel: de wereldtop halen als springruiters. Samen... (08-06-2022)
GEESTEREN – Met de komst van de Engelsman Ben Maher en titelverdediger Maikel van der Vleuten krijgt het CSI Twente van 9 tot en met 12 juni twee... (25-05-2022)
Als multifunctioneel bedrijf speelt Hemmer Groen uit Geesteren een belangrijke rol bij het verwezenlijken van de plannen voor het Equestrian Park op... (01-07-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
Het CSI Twente maakt vooral voor het onderdeel dressuur graag gebruik van de expertise van Maarten van der Heijden. De voormalige technisch directeur... (30-06-2021)
Bart en Ramona Maathuis zijn er klaar voor om de vermaarde Stal Maathuis voor de komende generatie toekomstbestendig te maken. “Het is mooi dat het... (29-06-2021)
De inbreng van Interfloor als hoofdsponsor voor het dressuurprogramma van CSI Twente gaat aanzienlijk verder dan een financiële bijdrage. Directeur... (29-06-2021)
Het Erve Maathuis is na tien jaar weer in handen van de familie die er een rijke historie opbouwde in de paardensport. (28-06-2021)
Centraal op het terrein van het Equestrian Park in wording verrijst een gebouwtje in de vorm van een hooiberg, dat het landschappelijk karakter van... (28-06-2021)
GEESTEREN – De aankoop van de terreinen waarop al sinds 1975 het CSI Twente wordt gehouden, maakt voor de organisatie de weg vrij om op de... (22-03-2021)
GEESTEREN – De organisatoren van het CSI Twente worden vrijwel zeker de nieuwe eigenaren van het grootste gedeelte van de accommodatie, waarop sinds... (09-09-2020)