IN PUIKE VORM VERKERENDE ELLEN ZWIJNENBERG NAAR TWEEDE ZEGE IN CSI1

Gerco Schroder zesde in kwalificatie

GEESTEREN – Michael Greeve en Gerco Schröder (foto) behoorden donderdag tijdens het CHIO5 Twente bij de zes deelnemers die een gooi deden naar de winst in de strijd om de Frankonia Eurobau Prijs, de kwalificatierubriek voor de Longines Grote prijs van Twente van vrijdag. Beiden moesten echter op het parcours over 1,50 meter hun meerdere erkennen in een Braziliaan, een Italiaan en een Spanjaard.

Greeve met de tienjarige bruine hengst Turbo Z (v. Thinder van de Zuuthoeve) en thuisrijder Schröder met zijn elf jaar oude ruin Davino Q (v. Vingino) haalden net als acht andere combinaties  de extra omloop. Vier van hun concurrenten, onder wie Kevin Jochems (zevende) met de twaalfjarige bruine hengst Cristello (v. Numero Uno) lieten die echter voor wat die was.

Niet snel genoeg
Als eerste starter noteerde Michael Greeve een tijd van 41,44 seconde, maar die bleek lang niet snel genoeg voor de winst. De Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli (rechts) vloog met de schimmelmerrie J. Figyelem bijna vijf seconden sneller over de hindernissen. Alleen de altijd rappe Italiaan Gianni Govoni kwam daar nog een beetje bij in de buurt, maar hij bleef met zijn veertien jaar oude bruine ruin Antonio steken op een achterstand van 1,18 seconde. De derde plek ging naar de Spanjaard Gerardo Menendez met zijn twaalf jaar oude bruine Costello. Omdat hij als enige van het zestal barragekandidaten een springfout maakte, moest Gerco Schröder genoegen nemen met de zesde plaats achter de Duitse amazone Janne-Frederike Meyer-Zimmermann op de schimmelmerrie Bali.

De openingsrubriek over 1,40 meter op tijd mondde uit in een compleet Zweeds onderonsje. Rolf Göran Bengtsson bleef met zijn tien jaar oude bruine hengst Ermindo W (v. Singapore) zijn  landgenotes Irma Karlsson  met de bruine merrie Ida van de Bisschop en Marlin Parmler met de bruine ruin Kamilo van de Broekkant voor.

Vier Nederlandse zeges
Op de tweede ‘ínternationale’ dag in Geesteren waren er Nederlandse overwinningen voor Albert Zoer, Pim Mulder, Bas Moerings en Ellen Zwijnenberg. Zoer was met de negenjarige schimmelhengst de snelste in de Big Tour van het CSI2 over twee fasen (1,40 meter). Pim Mulder greep met de zevenjarige schimmelruin Hazelhorst I de zege in een door Nederlanders gedomineerde gelijksoortige proef over 1,30 meter voor het CSI1. De in Geesteren in puike vorm verkerende Ellen Zwijnenberg won net als een dag eerder met haar tienjarige donkerbruine merrie Etcetera over 1,20 meter, dit keer over twee fasen.

Foto Gercio Schröder © www.fototrailer.nl

Voor programma, startlijsten en uitslagen, zie www.csitwente.nl

 

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)
GEESTEREN - Wilton Porter was zaterdag de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage voor de Medium Tour van het CSI2* Twente in Geesteren.... (11-06-2022)
GEESTEREN – Zeven jaar nadat hij zich in Geesteren als negentienjarige tot winnaar van de Grote Prijs van Twente liet kronen met Molly Malone keerde... (10-06-2022)
Gerben Morsink is een van de belangrijkste kandidaten om de regio na vijftien jaar weer eens een winnaar van de Grote Prijs van Twente uit eigen... (10-06-2022)
GEESTEREN – Tom Schellekens ontpopte zich donderdag tot de grote man van de eerste dag op het gerenoveerde Equestrian Park Erve Maathuis in Geesteren... (09-06-2022)
WEERSELO - De broers Wilton en Lucas Porter streken zes jaar geleden in Nederland neer met maar één doel: de wereldtop halen als springruiters. Samen... (08-06-2022)
GEESTEREN – Met de komst van de Engelsman Ben Maher en titelverdediger Maikel van der Vleuten krijgt het CSI Twente van 9 tot en met 12 juni twee... (25-05-2022)
Als multifunctioneel bedrijf speelt Hemmer Groen uit Geesteren een belangrijke rol bij het verwezenlijken van de plannen voor het Equestrian Park op... (01-07-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
Het CSI Twente maakt vooral voor het onderdeel dressuur graag gebruik van de expertise van Maarten van der Heijden. De voormalige technisch directeur... (30-06-2021)
Bart en Ramona Maathuis zijn er klaar voor om de vermaarde Stal Maathuis voor de komende generatie toekomstbestendig te maken. “Het is mooi dat het... (29-06-2021)
De inbreng van Interfloor als hoofdsponsor voor het dressuurprogramma van CSI Twente gaat aanzienlijk verder dan een financiële bijdrage. Directeur... (29-06-2021)
Het Erve Maathuis is na tien jaar weer in handen van de familie die er een rijke historie opbouwde in de paardensport. (28-06-2021)
Centraal op het terrein van het Equestrian Park in wording verrijst een gebouwtje in de vorm van een hooiberg, dat het landschappelijk karakter van... (28-06-2021)
GEESTEREN – De aankoop van de terreinen waarop al sinds 1975 het CSI Twente wordt gehouden, maakt voor de organisatie de weg vrij om op de... (22-03-2021)
GEESTEREN – De organisatoren van het CSI Twente worden vrijwel zeker de nieuwe eigenaren van het grootste gedeelte van de accommodatie, waarop sinds... (09-09-2020)