BONDSCOACH ROB EHRENS LIGT NIET WAKKER VAN VROEGE STARTPOSITIE ORANJE

‘Ene keer pech, andere keer geluk’

GEESTEREN – Bondscoach Rob Ehrens reageerde donderdag realistisch op het resultaat van de loting voor de landenwedstrijd om de Longines FEI Nations Cup van zondag. De tweede startplaats voor de springruiters van Oranje was voor hem geen reden van gemoedstoestand te veranderen.

“Je hebt de loting maar te accepteren zoals die uitvalt. De ene keer heb je de pech dat je als eerste de ring in moet, de andere keer het ongeluk dat je als achtste en laatste moet starten. Ik maak me er eerlijk gezegd nooit druk om. Je moet toch altijd gewoon je ding doen. Het is altijd wel prettig als je in elk geval een ruiter voor je aan het werk kunt zien. Voor de rest moet je erop vertrouwen dat je eerste ruiter het parcours goed heeft verkend en een mooi rondje rijdt. Het is dan fijn als je er eentje hebt die ook geen probleem heeft met de tijd. Want die kan in het begin nog wel even een rol spelen.”

Zien wat valkuilen zijn
Ehrens geeft wel toe dat een startplek wat verderop in het veld hem liever zou zijn geweest. “Dan kun je zien hoe de lijnen lopen en wat de valkuilen zijn.” In Geesteren heeft de bondscoach de beschikking over de in zijn ogen momenteel sterkste equipe. Een dag voor de strijd om de Nations Cup zegt hij: “Maikel van der Vleuten vormt met Dana Blue een relatief nieuwe combinatie, maar heeft al veel goede dingen gedaan en dat vrijdag nog eens ten overvloede bewezen door hier de Grote Prijs te winnen. Hij is onze eerste starter, omdat hij daar al ervaren in is en je bij hem bovendien niet bang hoeft te zijn dat hij buiten de tijd rijdt. Daarna is het de beurt aan Willem Greve, die met Zypria S zowel in Rome als in Sopot uitstekend heeft gepresteerd. Marc Houtzager is met Sterrehof’s Calimero een vaste waarde en hetzelfde geldt voor Jur Vrieling, die voor ons als laatste van start gaat met Glasgow van het Merelsnest. Frank Schuttert hebben we met Lyonel D pas sinds het NK in Mierlo in het vizier, maar is heel belangrijk als vijfde man om de boel bij elkaar te krijgen als er onverhoopt iets met een ander gebeurt. We hopen dat de groep op deze manier weer een beetje breder wordt.”

Binnen de equipe van Oranje ontbreekt Harrie Smolders. “Emerald van ’t Ruytershof is momenteel helaas niet beschikbaar en na een mindere ronde in Madrid is zijn Don VHP Z nog niet weer fit genoeg. We hopen dat we richting het EK in Rotterdam toch nog wat kunnen doen, maar Harrie kiest voorlopig voor een andere koers. Hij gaat de drie sterren Grote Prijs van Knokke doen om te kijken of hij met Don weer in de goede flow kan komen.”

Moeilijk voorspelbaar
Aan een prognose over de afloop van de landenwedstrijd van zondag waagt de keuzeheer zich niet. “Dat is zo moeilijk voorspelbaar. In Sopot ging de eerste ronde fantastisch en kregen al onze vier ruiters een springfout in de tweede omloop.Toen waren we weg en werden we vijfde. Maar dat is ook het mooie van onze sport. Het niveau is hoog en ook landen als Japen en Polen kunnen zes nulrondjes neerzetten als ze acht keer starten. Ik ben altijd vooral heel blij als we goede sport krijgen, want ook het publiek moet genieten.”

Rob Ehrens heeft er het volste vertrouwen in, dat dit in Geesteren gaat lukken, nu het CSI Twente na precies 25 jaar de rol van ‘Rotterdam’ heeft overgenomen als organisator van de strijd om de Nations Cup. “Mensen hier weten van de hoed en de rand. Je kunt geen CHIO organiseren op een plek waar niet de knowhow en middelen aanwezig zijn om zo’n evenement te houden.”

Meer CSI Twente

»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)