BONDSCOACH ROB EHRENS LIGT NIET WAKKER VAN VROEGE STARTPOSITIE ORANJE

‘Ene keer pech, andere keer geluk’

GEESTEREN – Bondscoach Rob Ehrens reageerde donderdag realistisch op het resultaat van de loting voor de landenwedstrijd om de Longines FEI Nations Cup van zondag. De tweede startplaats voor de springruiters van Oranje was voor hem geen reden van gemoedstoestand te veranderen.

“Je hebt de loting maar te accepteren zoals die uitvalt. De ene keer heb je de pech dat je als eerste de ring in moet, de andere keer het ongeluk dat je als achtste en laatste moet starten. Ik maak me er eerlijk gezegd nooit druk om. Je moet toch altijd gewoon je ding doen. Het is altijd wel prettig als je in elk geval een ruiter voor je aan het werk kunt zien. Voor de rest moet je erop vertrouwen dat je eerste ruiter het parcours goed heeft verkend en een mooi rondje rijdt. Het is dan fijn als je er eentje hebt die ook geen probleem heeft met de tijd. Want die kan in het begin nog wel even een rol spelen.”

Zien wat valkuilen zijn
Ehrens geeft wel toe dat een startplek wat verderop in het veld hem liever zou zijn geweest. “Dan kun je zien hoe de lijnen lopen en wat de valkuilen zijn.” In Geesteren heeft de bondscoach de beschikking over de in zijn ogen momenteel sterkste equipe. Een dag voor de strijd om de Nations Cup zegt hij: “Maikel van der Vleuten vormt met Dana Blue een relatief nieuwe combinatie, maar heeft al veel goede dingen gedaan en dat vrijdag nog eens ten overvloede bewezen door hier de Grote Prijs te winnen. Hij is onze eerste starter, omdat hij daar al ervaren in is en je bij hem bovendien niet bang hoeft te zijn dat hij buiten de tijd rijdt. Daarna is het de beurt aan Willem Greve, die met Zypria S zowel in Rome als in Sopot uitstekend heeft gepresteerd. Marc Houtzager is met Sterrehof’s Calimero een vaste waarde en hetzelfde geldt voor Jur Vrieling, die voor ons als laatste van start gaat met Glasgow van het Merelsnest. Frank Schuttert hebben we met Lyonel D pas sinds het NK in Mierlo in het vizier, maar is heel belangrijk als vijfde man om de boel bij elkaar te krijgen als er onverhoopt iets met een ander gebeurt. We hopen dat de groep op deze manier weer een beetje breder wordt.”

Binnen de equipe van Oranje ontbreekt Harrie Smolders. “Emerald van ’t Ruytershof is momenteel helaas niet beschikbaar en na een mindere ronde in Madrid is zijn Don VHP Z nog niet weer fit genoeg. We hopen dat we richting het EK in Rotterdam toch nog wat kunnen doen, maar Harrie kiest voorlopig voor een andere koers. Hij gaat de drie sterren Grote Prijs van Knokke doen om te kijken of hij met Don weer in de goede flow kan komen.”

Moeilijk voorspelbaar
Aan een prognose over de afloop van de landenwedstrijd van zondag waagt de keuzeheer zich niet. “Dat is zo moeilijk voorspelbaar. In Sopot ging de eerste ronde fantastisch en kregen al onze vier ruiters een springfout in de tweede omloop.Toen waren we weg en werden we vijfde. Maar dat is ook het mooie van onze sport. Het niveau is hoog en ook landen als Japen en Polen kunnen zes nulrondjes neerzetten als ze acht keer starten. Ik ben altijd vooral heel blij als we goede sport krijgen, want ook het publiek moet genieten.”

Rob Ehrens heeft er het volste vertrouwen in, dat dit in Geesteren gaat lukken, nu het CSI Twente na precies 25 jaar de rol van ‘Rotterdam’ heeft overgenomen als organisator van de strijd om de Nations Cup. “Mensen hier weten van de hoed en de rand. Je kunt geen CHIO organiseren op een plek waar niet de knowhow en middelen aanwezig zijn om zo’n evenement te houden.”

Meer CSI Twente

Als multifunctioneel bedrijf speelt Hemmer Groen uit Geesteren een belangrijke rol bij het verwezenlijken van de plannen voor het Equestrian Park op... (01-07-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
Het CSI Twente maakt vooral voor het onderdeel dressuur graag gebruik van de expertise van Maarten van der Heijden. De voormalige technisch directeur... (30-06-2021)
Bart en Ramona Maathuis zijn er klaar voor om de vermaarde Stal Maathuis voor de komende generatie toekomstbestendig te maken. “Het is mooi dat het... (29-06-2021)
De inbreng van Interfloor als hoofdsponsor voor het dressuurprogramma van CSI Twente gaat aanzienlijk verder dan een financiële bijdrage. Directeur... (29-06-2021)
Het Erve Maathuis is na tien jaar weer in handen van de familie die er een rijke historie opbouwde in de paardensport. (28-06-2021)
Centraal op het terrein van het Equestrian Park in wording verrijst een gebouwtje in de vorm van een hooiberg, dat het landschappelijk karakter van... (28-06-2021)
GEESTEREN – De aankoop van de terreinen waarop al sinds 1975 het CSI Twente wordt gehouden, maakt voor de organisatie de weg vrij om op de... (22-03-2021)
GEESTEREN – De organisatoren van het CSI Twente worden vrijwel zeker de nieuwe eigenaren van het grootste gedeelte van de accommodatie, waarop sinds... (09-09-2020)
GEESTEREN – De online veiling van veulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales is vrijdag en zaterdag een schot in de roos gebleken. (05-07-2020)
GEESTEREN – De online veiling van springveulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales was vrijdag een succes.    (04-07-2020)
GEESTEREN – Het enige onderdeel van het CSI Twente 2020 dat wel doorgang vindt, is de Grand Prix Sales van zeer veelbelovende spring- en... (01-07-2020)
GEESTEREN – Waar normaliter deze dagen op het Erve Maathuis een compleet tentendorp zou zijn opgebouwd, liggen de terreinen er nu stil en verlaten... (30-06-2020)
GEESTEREN - Tijdens CSI Twente zal in samenwerking met Grand Prix Sales een bijzonder, nieuw internationaal veilingpodium voor fokkers en kopers van... (28-01-2020)
GEESTEREN – Het toppaard Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin) kreeg zondag op het Erve Maathuis het grootste afscheid dat de zeventienjarige... (24-06-2019)
GEESTEREN – De Brazilianen dansten zondag de samba op het zonovergoten Erve Maathuis in Geesteren. Ze wonnen alle drie internationale springrubrieken... (23-06-2019)
GEESTEREN - Het Nederlandse dressuurteam heeft de wedstrijd in het kader van de FEI Nations Cup in Geesteren gewonnen. Een mooie zege op weg naar de... (23-06-2019)
GEESTEREN - De overwinning in de Grote Prijs van het CSI2 om de Roelofsen Horse Trucks Prijs kwam in Japanse handen. (22-06-2019)
GEESTEREN – De Nederlandse dressuurploeg zette zaterdag een goede stap op weg naar de zege in de Longines FEI Nations Cup tijdens het CDI3 in... (22-06-2019)