Bokalen voor Dolcevendy en Elian

GEESTEREN - Dolcevendy O (v. Lord Leatherdale) heeft zaterdagmiddag de Interfloor Bokaal gewonnen tijdens de KWPN Promotie en Verkoop Overijssel-Gelderland op CSI Twente in Geesteren. “Een hoogbenig dressuurpaard met een heel mooi silhouette en heel veel souplesse in beweging”. Zo omschrijft Marian Dorresteijn de vierjarige. Nadat op donderdag zeer talentvolle jonge springpaarden werden gepresenteerd en beoordeeld in deze nieuwe rubriek, kwamen op zaterdag de dressuurpaarden naar het hoofdterrein.

Marian Dorresteijn, Lens Nekeman en Marijke Kool-van Woudenbergh zorgden voor de jurering. “Het is jammer dat we maar vier paarden onder het zadel en één aan de hand in de baan kregen, maar het nieuwe initiatief is geweldig en verdient absoluut navolging”, is juryvoorzitter Marian Dorresteijn enthousiast. “Het waren bovengemiddelde paarden die elkaar weinig ontliepen. Er was geen ondereind in het groepje.”

De winst ging dus naar Dolcevendy O, die op Veulenveiling Borculo is aangekocht door Stal 104 van Willeke Bos uit Wijdewormer en nu werd voorgesteld door Judith Ribbels. De bij H.P.M. Oosterveer in Wateringen geboren merrie nam deel aan de rubriek vanwege haar 79 punten voor haar IBOP. Ze stamt af van Lord Leatherdale uit de elite-sport(dr.)merrie S-Jendy (Jazz x Wisconsin), die nauw verwant is aan de KWPN-hengsten Viënto Uno, Zhivago en Zuidenwind.

Tweede werd de driejarige Edurant (Samarant x Udith ster v. Haarlem) van fokker R.J. Koelma uit Oldemarkt. “Een langgelijnde merrie met al veel houding voor haar leeftijd”, vertelt Marian Dorresteijn over de bruine die op donderdag kampioen van de driejarige merries werd tijdens de Centrale Keuring van Overijssel. Edurant, die 90 punten voor haar merrietest behaalde, is uitgenodigd voor de NMK.

Op de derde en vierde plaats volgden de driekwartbroer- en zus Edison (v. Oscar) en Dancing Rose (v. Uphill). Eigenaar E.J. Grijpstra-Richert uit Epe fokte ze allebei uit de elite-sportmerrie Rosa Red Gold F (v. Flemmingh), die ZZ-licht dressuur geklasseerd is. “Edison is een ruin met veel techniek in de benen en een achtieve manier van lopen”, was het jurycommentaar. “Ook Dancing Rose heeft veel actie in de benen, maar was wat gespannen in de bovenlijn.”

De enige deelnemer aan de hand en daarmee automatisch winnaar van de tweede bokaal was Elian (Johnson x Amidou) van T. van Dijk-van der Scheer uit Kamperveen. De voshengst uit de merrie Zafradine werd gewaardeerd om zijn sterke bovenlijn en de enorme afdruk en schwung die hij toonde.

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)