JONGE BRABANDER NAAR TWEE ZEGES OP EERSTE DAG CSI TWENTE

Tom Schellekens is de grote man

Tom Schellekens met Isabel onderweg naar de zege. Foto © DigiShots

GEESTEREN – Tom Schellekens ontpopte zich donderdag tot de grote man van de eerste dag op het gerenoveerde Equestrian Park Erve Maathuis in Geesteren tijdens het CSI Twente. De 21-jarige ruiter uit het Brabantse Esbeek ging met de winst in de laatste twee rubrieken aan de haal.

Met zijn negenjarige bruine merrie Isabel (v. Captain Cooper x Non Stop 1590) reed Schellekens in de hoofdpiste naar de zege in de proef over 1,45 meter op tijd voor de Small Tour van het CSI3*. 
Schellekens had een voorsprong van  1,18 seconde op nummer twee Berber Dijkman, die de negenjarige bruine merrie Imoya Dice had gezadeld. De derde plaats was voor de Zwitser Niklaus met de vosmerrie Baloubelle Ch. Thuisrijder Bas van der Aa nam met de tienjarige schimmelmerrie Hakkinen N de vijfde positie voor zijn rekening en deelde op de een jaar oudere vosruin Gaen de zesde plek met de Italiaan Filippo Tabarini met Oryzon van het Schaeck. Matt Garrigan werd negende met de negenjarige vosruin HHS Seattle (v. Pacino).

Voorafgaand aan de toprubriek van donderdag was de bijna 22-jarige Schellekens ook al de sterkste in de wedstrijd over 1,35 meter op tijd. Met de negenjarige donkerbruine ruin Infinity (v. Tangelo van de Zuuthoeve) bleef hij de Engelse Eleanor Hall McAteer bijna drie volle tellen voor. Madée Schuttenbeld mocht met haar veertienjarige bruine ruin Piccolo R (v. Centauer Z) de derde prijs afhalen. Conor Drain reed met de elfjarige bruine hengst Louis Vuitton van de Wouwerse Veld (v. Thunder van de Zuuthoeve) naar de vijfde plek. Britt Wiefferink werd zevende met haar achtjarige bruine ruin Jon Jon en Manon Damhuis tiende met de bruine ruin C.I. I am a Cooper Z.

Een goede dag
“Het was een goede dag”, lachte Tom Schellekens na zijn laatste rit in Geesteren. “Toen ik met Isabel naar binnen reed in de hoofdring, stond ik op terrein 2 aan de leiding met Infinity. Later hoorde ik dat ook daar niemand sneller was dan ik. Veel mooier kon dus niet. Isabel is gewoon een gruwelijk goed paard, dat heel vaak nul rijdt en ook nog eens heel snel is. Een merrie met volop kwaliteit die altijd het beste wil, dus erg competitief. Infinity is een beetje eenzelfde verhaal. Ook die ontwikkelt zich geweldig.”

Het Erve Maathuis in Geesteren is geen onbekend terrein voor Schellekens. “Als kind kwam ik hier al geregeld met mijn vader Wil mee, die hier toen meereed. Ik probeer in zijn voetsporen te treden. Er heerst hier altijd een topsfeer en je wordt hier gastvrij ontvangen. Het is hartstikke leuk om hier nu zelf mee te doen.”

Gerben Morsink oppermachtig 
Gerben Morsink (rechts), de laatste tijd toch al prima op dreef, was met de achtjarige vosmerrie Carina Z (v. Carthino Z x Guidam) oppermachtig in de rubriek over 1,45 meter tegen de klok voor de Big Tour van het CSI2*. De ruiter uit Enschede troefde zijn naaste concurrent Bertram Allen op de hengst Mikias van de Bisschop af met een verschil van liefst 4,64 seconde. Daan van Geel reed met de negenjarige bruine merrie Idalomo (v. VDL Zirocco Blue) naar de derde plek. De top vijf werd aangevuld door lokaal favoriet Gerco Schröder met zijn negen jaar oude bruine merrie New Star van de Berghoeve (v. Gitano) en Hessel Hoekstra met de dertienjarige vosmerrie Famariloma (v. Azteca VDL). Eric ten Cate was met de negenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) goed voor de zevende plek en werd direct gevolgd door Jodi Hall McAteer met de tienjarige bruine ruin Catkoi (v. Kannan *GFE).

Zege Matt Garrigan
Matt Garrigan, stalruiter bij de broers Schröder in Tubbergen, mocht zich als winnaar laten huldigen van de rubriek over 1,40 meter op tijd voor de Medium Tour van het CSI2*. Met de elfjarige Baccarat du Tertre (v. Putch des Isles) verwees hij Sally Hopkinson met Fadograaf maar de positie van runner-up. Gert-Jan Bruggink vierde zijn rentree in Geesteren met de derde prijs op de achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v. Vigo d’Arsouilles).
Wilton Porter klasseerde zich als vijfde met de achtjarige schimmelruin Whisker EB Z (v. Chellano Alpha Z) en Frank Schuttert legde met de negenjarige bruine merrie Farmers Girl HS (v. Aragorn W) beslag op de achtste positie.

Voor het CSI1* stonden twee rubrieken op het programma. De wedstrijd over 1,30 meter op tijd voor de Big Tour leverde een dubbele zege op voor de Italiaan Lorenzo Argentano, die met Dakota Blue Girl eerste en met Barbarix tweede werd. Eric ten Cate kon hem voor eigen publiek nog het best volgen met de negenjarige vosmerrie Nada van Spieveld (v. Elvis ter Putte). Jodie Hall McAteer werd vierde met de bruine ruin Fantom (v. Mr. Visto), Maud Wiefferink negende met de zeven jaar jonge vosmerrie Killing Girl GR en Lars Wigger tiende met de even oude bruine ruin Kaltic Royal K.

Pietrix de Vries zegevierde over 1,20 meter op tijd voor de Small Tour met de bruine merrie Diamantina. Ashley Spiele-te Wierik werd tweede met de donkerbruine hengst Houston Quality Z en Miquell Bakker derde met de bruine ruin Gustafson Z. Anne-Lotte Tijhuis was goed voor de zesde plek met de zesjarige Lange Frans JH, op de hielen gezeten door nummer zeven Manon Damhuis met de tienjarige zwartbruine ruin High Score. Maud Wiefferink werd hier tiende met de zevenjarige bruine merrie Kan't Zat. 

Voor startlijsten en uitslagen, zie www.csitwente.nl

Foto onder: Matt Garrigan met Baccarat du Tertre

 

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)
GEESTEREN - Wilton Porter was zaterdag de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage voor de Medium Tour van het CSI2* Twente in Geesteren.... (11-06-2022)
GEESTEREN – Zeven jaar nadat hij zich in Geesteren als negentienjarige tot winnaar van de Grote Prijs van Twente liet kronen met Molly Malone keerde... (10-06-2022)
Gerben Morsink is een van de belangrijkste kandidaten om de regio na vijftien jaar weer eens een winnaar van de Grote Prijs van Twente uit eigen... (10-06-2022)
WEERSELO - De broers Wilton en Lucas Porter streken zes jaar geleden in Nederland neer met maar één doel: de wereldtop halen als springruiters. Samen... (08-06-2022)
GEESTEREN – Met de komst van de Engelsman Ben Maher en titelverdediger Maikel van der Vleuten krijgt het CSI Twente van 9 tot en met 12 juni twee... (25-05-2022)
Als multifunctioneel bedrijf speelt Hemmer Groen uit Geesteren een belangrijke rol bij het verwezenlijken van de plannen voor het Equestrian Park op... (01-07-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
Het CSI Twente maakt vooral voor het onderdeel dressuur graag gebruik van de expertise van Maarten van der Heijden. De voormalige technisch directeur... (30-06-2021)
Bart en Ramona Maathuis zijn er klaar voor om de vermaarde Stal Maathuis voor de komende generatie toekomstbestendig te maken. “Het is mooi dat het... (29-06-2021)
De inbreng van Interfloor als hoofdsponsor voor het dressuurprogramma van CSI Twente gaat aanzienlijk verder dan een financiële bijdrage. Directeur... (29-06-2021)
Het Erve Maathuis is na tien jaar weer in handen van de familie die er een rijke historie opbouwde in de paardensport. (28-06-2021)
Centraal op het terrein van het Equestrian Park in wording verrijst een gebouwtje in de vorm van een hooiberg, dat het landschappelijk karakter van... (28-06-2021)
GEESTEREN – De aankoop van de terreinen waarop al sinds 1975 het CSI Twente wordt gehouden, maakt voor de organisatie de weg vrij om op de... (22-03-2021)
GEESTEREN – De organisatoren van het CSI Twente worden vrijwel zeker de nieuwe eigenaren van het grootste gedeelte van de accommodatie, waarop sinds... (09-09-2020)
GEESTEREN – De online veiling van veulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales is vrijdag en zaterdag een schot in de roos gebleken. (05-07-2020)