JONGE BRABANDER NAAR TWEE ZEGES OP EERSTE DAG CSI TWENTE

Tom Schellekens is de grote man

Tom Schellekens met Isabel onderweg naar de zege. Foto © DigiShots

GEESTEREN – Tom Schellekens ontpopte zich donderdag tot de grote man van de eerste dag op het gerenoveerde Equestrian Park Erve Maathuis in Geesteren tijdens het CSI Twente. De 21-jarige ruiter uit het Brabantse Esbeek ging met de winst in de laatste twee rubrieken aan de haal.

Met zijn negenjarige bruine merrie Isabel (v. Captain Cooper x Non Stop 1590) reed Schellekens in de hoofdpiste naar de zege in de proef over 1,45 meter op tijd voor de Small Tour van het CSI3*. 
Schellekens had een voorsprong van  1,18 seconde op nummer twee Berber Dijkman, die de negenjarige bruine merrie Imoya Dice had gezadeld. De derde plaats was voor de Zwitser Niklaus met de vosmerrie Baloubelle Ch. Thuisrijder Bas van der Aa nam met de tienjarige schimmelmerrie Hakkinen N de vijfde positie voor zijn rekening en deelde op de een jaar oudere vosruin Gaen de zesde plek met de Italiaan Filippo Tabarini met Oryzon van het Schaeck. Matt Garrigan werd negende met de negenjarige vosruin HHS Seattle (v. Pacino).

Voorafgaand aan de toprubriek van donderdag was de bijna 22-jarige Schellekens ook al de sterkste in de wedstrijd over 1,35 meter op tijd. Met de negenjarige donkerbruine ruin Infinity (v. Tangelo van de Zuuthoeve) bleef hij de Engelse Eleanor Hall McAteer bijna drie volle tellen voor. Madée Schuttenbeld mocht met haar veertienjarige bruine ruin Piccolo R (v. Centauer Z) de derde prijs afhalen. Conor Drain reed met de elfjarige bruine hengst Louis Vuitton van de Wouwerse Veld (v. Thunder van de Zuuthoeve) naar de vijfde plek. Britt Wiefferink werd zevende met haar achtjarige bruine ruin Jon Jon en Manon Damhuis tiende met de bruine ruin C.I. I am a Cooper Z.

Een goede dag
“Het was een goede dag”, lachte Tom Schellekens na zijn laatste rit in Geesteren. “Toen ik met Isabel naar binnen reed in de hoofdring, stond ik op terrein 2 aan de leiding met Infinity. Later hoorde ik dat ook daar niemand sneller was dan ik. Veel mooier kon dus niet. Isabel is gewoon een gruwelijk goed paard, dat heel vaak nul rijdt en ook nog eens heel snel is. Een merrie met volop kwaliteit die altijd het beste wil, dus erg competitief. Infinity is een beetje eenzelfde verhaal. Ook die ontwikkelt zich geweldig.”

Het Erve Maathuis in Geesteren is geen onbekend terrein voor Schellekens. “Als kind kwam ik hier al geregeld met mijn vader Wil mee, die hier toen meereed. Ik probeer in zijn voetsporen te treden. Er heerst hier altijd een topsfeer en je wordt hier gastvrij ontvangen. Het is hartstikke leuk om hier nu zelf mee te doen.”

Gerben Morsink oppermachtig 
Gerben Morsink (rechts), de laatste tijd toch al prima op dreef, was met de achtjarige vosmerrie Carina Z (v. Carthino Z x Guidam) oppermachtig in de rubriek over 1,45 meter tegen de klok voor de Big Tour van het CSI2*. De ruiter uit Enschede troefde zijn naaste concurrent Bertram Allen op de hengst Mikias van de Bisschop af met een verschil van liefst 4,64 seconde. Daan van Geel reed met de negenjarige bruine merrie Idalomo (v. VDL Zirocco Blue) naar de derde plek. De top vijf werd aangevuld door lokaal favoriet Gerco Schröder met zijn negen jaar oude bruine merrie New Star van de Berghoeve (v. Gitano) en Hessel Hoekstra met de dertienjarige vosmerrie Famariloma (v. Azteca VDL). Eric ten Cate was met de negenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) goed voor de zevende plek en werd direct gevolgd door Jodi Hall McAteer met de tienjarige bruine ruin Catkoi (v. Kannan *GFE).

Zege Matt Garrigan
Matt Garrigan, stalruiter bij de broers Schröder in Tubbergen, mocht zich als winnaar laten huldigen van de rubriek over 1,40 meter op tijd voor de Medium Tour van het CSI2*. Met de elfjarige Baccarat du Tertre (v. Putch des Isles) verwees hij Sally Hopkinson met Fadograaf maar de positie van runner-up. Gert-Jan Bruggink vierde zijn rentree in Geesteren met de derde prijs op de achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v. Vigo d’Arsouilles).
Wilton Porter klasseerde zich als vijfde met de achtjarige schimmelruin Whisker EB Z (v. Chellano Alpha Z) en Frank Schuttert legde met de negenjarige bruine merrie Farmers Girl HS (v. Aragorn W) beslag op de achtste positie.

Voor het CSI1* stonden twee rubrieken op het programma. De wedstrijd over 1,30 meter op tijd voor de Big Tour leverde een dubbele zege op voor de Italiaan Lorenzo Argentano, die met Dakota Blue Girl eerste en met Barbarix tweede werd. Eric ten Cate kon hem voor eigen publiek nog het best volgen met de negenjarige vosmerrie Nada van Spieveld (v. Elvis ter Putte). Jodie Hall McAteer werd vierde met de bruine ruin Fantom (v. Mr. Visto), Maud Wiefferink negende met de zeven jaar jonge vosmerrie Killing Girl GR en Lars Wigger tiende met de even oude bruine ruin Kaltic Royal K.

Pietrix de Vries zegevierde over 1,20 meter op tijd voor de Small Tour met de bruine merrie Diamantina. Ashley Spiele-te Wierik werd tweede met de donkerbruine hengst Houston Quality Z en Miquell Bakker derde met de bruine ruin Gustafson Z. Anne-Lotte Tijhuis was goed voor de zesde plek met de zesjarige Lange Frans JH, op de hielen gezeten door nummer zeven Manon Damhuis met de tienjarige zwartbruine ruin High Score. Maud Wiefferink werd hier tiende met de zevenjarige bruine merrie Kan't Zat. 

Voor startlijsten en uitslagen, zie www.csitwente.nl

Foto onder: Matt Garrigan met Baccarat du Tertre

 

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)