JONGSTE WINNAAR GROTE PRIJS VAN TWENTE ZEVEN JAAR LATER EERSTE IN TOPRUBRIEK VRIJDAG

Succesvolle rentree van Bertram Allen

Bertram Allen met Emmylou tijden s de prijsuitreiking

GEESTEREN – Zeven jaar nadat hij zich in Geesteren als negentienjarige tot winnaar van de Grote Prijs van Twente liet kronen met Molly Malone keerde de Ier Bertram Allen deze week voor het eerst terug op het Erve Maathuis. En vrijdagavond stond hij opnieuw vooraan bij de prijsuitreiking.

Bertram Allen won de hoofdrubriek van de dag om de Auto Haarhuis Prijs over 1,50 meter met barrage met zijn tien jaar oude bruine merrie Emmylou (v. Billy Mexico). Tegen de snelheid van de combinatie was ook Maikel van der Vleuten op de elfjarige donkerbruine merrie Dywis HH (v. Toulon) niet opgewassen. Annelies Vorsselmans, partner van Jeroen Dubbeldam, beloonde zichzelf na een prima optreden op de twaalfjarige voshengst Iron Man 15 (v. Indoctro) met de derde prijs, Hessel Hoekstra werd verdienstelijk vierde in de proef die meetelt voor de wereldranglijst. Lucas Porter maakte het eerste tiental vol met de dertienjarige bruine merrie Hope Street (v. Casall).

Vooral het laatste lijntje richting finish, te beginnen met de tweespring, bleek een tricky opgave in het traject. Daarvoor was voor het eerst de Duitse parcoursbouwer Stefan Schafer verantwoordelijk, die zijn voorganger Henk-Jan Drabbe als assistent aan zijn zijde weet. Twaalf van de 54 gestarte combinatie plaatsten zich voor de barrage. Olympisch kampioen Ben Maher kwam daarin echter niet in actie. Hij spaarde zijn gouden paard Explosion W.
 
​​​​​​​De rentree op het Erve Maathuis beviel Bertram Allen, nog altijd de jongste winnaar ooit van het hoofdnummer van het CSI Twente, uiteraard uitstekend. “Alles is hier nog weer een beetje beter dan toen, met dezelfde atmosfeer die ademt dat dit een evenement met historie is.”

En over zijn puike rit: “Emmylou is een heel snel paard. Ik had Maikel in de rit voor me zien rijden en wist dat ik gas moest geven. Toch had ik niet het gevoel dat ik er een crazy ronde van maakte. Ik voelde veel vertrouwen bij het springen met Emmylou. Je hebt soms van die dagen dat je best best nerveus kunt zijn, maar daar had ik nu geen last van. Ze is een vechter en een echt competitiepaard. Ze probeert altijd alles.”

Bertram Allen hoort zondag met Emmylou ongetwijfeld tot de favorieten voor de Grote Prijs van Twente. “Dan zal alles nog wat hoger staan”, beseft hij. Maar de concurrentie is alvast gewaarschuwd.

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)