JONGSTE WINNAAR GROTE PRIJS VAN TWENTE ZEVEN JAAR LATER EERSTE IN TOPRUBRIEK VRIJDAG

Succesvolle rentree van Bertram Allen

Bertram Allen met Emmylou tijden s de prijsuitreiking

GEESTEREN – Zeven jaar nadat hij zich in Geesteren als negentienjarige tot winnaar van de Grote Prijs van Twente liet kronen met Molly Malone keerde de Ier Bertram Allen deze week voor het eerst terug op het Erve Maathuis. En vrijdagavond stond hij opnieuw vooraan bij de prijsuitreiking.

Bertram Allen won de hoofdrubriek van de dag om de Auto Haarhuis Prijs over 1,50 meter met barrage met zijn tien jaar oude bruine merrie Emmylou (v. Billy Mexico). Tegen de snelheid van de combinatie was ook Maikel van der Vleuten op de elfjarige donkerbruine merrie Dywis HH (v. Toulon) niet opgewassen. Annelies Vorsselmans, partner van Jeroen Dubbeldam, beloonde zichzelf na een prima optreden op de twaalfjarige voshengst Iron Man 15 (v. Indoctro) met de derde prijs, Hessel Hoekstra werd verdienstelijk vierde in de proef die meetelt voor de wereldranglijst. Lucas Porter maakte het eerste tiental vol met de dertienjarige bruine merrie Hope Street (v. Casall).

Vooral het laatste lijntje richting finish, te beginnen met de tweespring, bleek een tricky opgave in het traject. Daarvoor was voor het eerst de Duitse parcoursbouwer Stefan Schafer verantwoordelijk, die zijn voorganger Henk-Jan Drabbe als assistent aan zijn zijde weet. Twaalf van de 54 gestarte combinatie plaatsten zich voor de barrage. Olympisch kampioen Ben Maher kwam daarin echter niet in actie. Hij spaarde zijn gouden paard Explosion W.
 
​​​​​​​De rentree op het Erve Maathuis beviel Bertram Allen, nog altijd de jongste winnaar ooit van het hoofdnummer van het CSI Twente, uiteraard uitstekend. “Alles is hier nog weer een beetje beter dan toen, met dezelfde atmosfeer die ademt dat dit een evenement met historie is.”

En over zijn puike rit: “Emmylou is een heel snel paard. Ik had Maikel in de rit voor me zien rijden en wist dat ik gas moest geven. Toch had ik niet het gevoel dat ik er een crazy ronde van maakte. Ik voelde veel vertrouwen bij het springen met Emmylou. Je hebt soms van die dagen dat je best best nerveus kunt zijn, maar daar had ik nu geen last van. Ze is een vechter en een echt competitiepaard. Ze probeert altijd alles.”

Bertram Allen hoort zondag met Emmylou ongetwijfeld tot de favorieten voor de Grote Prijs van Twente. “Dan zal alles nog wat hoger staan”, beseft hij. Maar de concurrentie is alvast gewaarschuwd.

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)
GEESTEREN - Wilton Porter was zaterdag de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage voor de Medium Tour van het CSI2* Twente in Geesteren.... (11-06-2022)
Gerben Morsink is een van de belangrijkste kandidaten om de regio na vijftien jaar weer eens een winnaar van de Grote Prijs van Twente uit eigen... (10-06-2022)
GEESTEREN – Tom Schellekens ontpopte zich donderdag tot de grote man van de eerste dag op het gerenoveerde Equestrian Park Erve Maathuis in Geesteren... (09-06-2022)
WEERSELO - De broers Wilton en Lucas Porter streken zes jaar geleden in Nederland neer met maar één doel: de wereldtop halen als springruiters. Samen... (08-06-2022)
GEESTEREN – Met de komst van de Engelsman Ben Maher en titelverdediger Maikel van der Vleuten krijgt het CSI Twente van 9 tot en met 12 juni twee... (25-05-2022)
Als multifunctioneel bedrijf speelt Hemmer Groen uit Geesteren een belangrijke rol bij het verwezenlijken van de plannen voor het Equestrian Park op... (01-07-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
Het CSI Twente maakt vooral voor het onderdeel dressuur graag gebruik van de expertise van Maarten van der Heijden. De voormalige technisch directeur... (30-06-2021)
Bart en Ramona Maathuis zijn er klaar voor om de vermaarde Stal Maathuis voor de komende generatie toekomstbestendig te maken. “Het is mooi dat het... (29-06-2021)
De inbreng van Interfloor als hoofdsponsor voor het dressuurprogramma van CSI Twente gaat aanzienlijk verder dan een financiële bijdrage. Directeur... (29-06-2021)
Het Erve Maathuis is na tien jaar weer in handen van de familie die er een rijke historie opbouwde in de paardensport. (28-06-2021)
Centraal op het terrein van het Equestrian Park in wording verrijst een gebouwtje in de vorm van een hooiberg, dat het landschappelijk karakter van... (28-06-2021)
GEESTEREN – De aankoop van de terreinen waarop al sinds 1975 het CSI Twente wordt gehouden, maakt voor de organisatie de weg vrij om op de... (22-03-2021)
GEESTEREN – De organisatoren van het CSI Twente worden vrijwel zeker de nieuwe eigenaren van het grootste gedeelte van de accommodatie, waarop sinds... (09-09-2020)
GEESTEREN – De online veiling van veulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales is vrijdag en zaterdag een schot in de roos gebleken. (05-07-2020)