CSI TWENTE VOLOP BEZIG MET REALISATIE VAN COMPLEET ‘EQUESTRIAN PARK’ OP ERVE MAATHUIS

Oale groond terug bij jonge leu

Het Erve Maathuis is na tien jaar weer in handen van de familie die er een rijke historie opbouwde in de paardensport.

De aankoop van de terreinen, waarop al sinds 1947 een Euregionaal concours hippique en sinds 1975 het internationale CSI Twente wordt gehouden, maakt voor de organisatie van het CSI Twente de weg vrij om op de traditierijke locatie van het internationale evenement een compleet landschapspark in hippische sferen in te richten. Het krijgt de naam Equestrian Park Erve Maathuis. Oale groond is na tien jaar terug bij jonge leu.

Nadat Stal Maathuis in 2011 door een faillissement werd getroffen, is het eigendom terug in handen van de familie Maathuis. Broer Rob Maathuis en zus Daniëlle Silderhuis-Maathuis zetten in maart hun handtekening onder de overeenkomst voor de aankoop van de percelen, waarvan hun oom Jan in 2011 noodgedwongen afstand moest doen. 

Basis springsport Twente
Rob Maathuis, directeur van het  CSI Twente: “We zijn enorm blij dat we erin geslaagd zijn de 5,5 hectare aan terreinen in eigen beheer te verkrijgen. Hier ligt de basis van de internationale springsport in de regio Twente, die we in de toekomst alleen maar meer willen verstevigen.”

Welstandscommissie en gemeente Tubbergen gingen akkoord met de plannen van de stichting Internationaal Concours Hippique Geesteren om centraal op het terrein een permanent gebouwtje met twee etages te mogen plaatsen, dat als uitvalsbasis moet gaan dienen voor diverse activiteiten. 

Rob Maathuis: “Om de landschapsstatus te verkrijgen, moet dertig procent van de accommodatie uit natuur bestaan. Het is de bedoeling nieuwe elementen aan de locatie toe te voegen en die te verbinden met de bestaande oude, die terug te voeren zijn tot de periode rond het jaar 1900. We willen het park straks het hele jaar openstellen voor het publiek en het moet fraaier worden door het aanbrengen van onder meer wandel- en fietspaden, bomen, heggen en struiken, die passen in de setting van Nationaal Landschap Noordoost-Twente. Op die manier wordt het ook een centraal knooppunt voor fiets- en wandelroutes.”

Het CSI Twente wil na de aankoop van de terreinen op jaarbasis meer hippische evenementen in Geesteren mogelijk maken en tevens aanvullende activiteiten ontplooien, die passen bij de bestemming als landschapspark.

Renovaties
De wedstrijdterreinen zullen eveneens worden gerenoveerd. Daniëlle Silderhuis-Maathuis: “De eb- en vloedbodem van de terreinen 2 en 3 zijn ondertussen vernieuwd en de water- en elektravoorzieningen geoptimaliseerd, met onder meer een beregeningsinstallatie voor de hoofdpiste. Ook zijn we van plan rond de eb- en vloedpiste acht masten met ledverlichting aan te brengen, waarmee we voldoen aan de richtlijnen van de internationale paardensportfederatie FEI om daar internationale wedstrijden bij kunstlicht te kunnen houden.”

De aanplanting van het gerenoveerde terrein zal plaatsvinden vanaf september. Het eerste concours op de nieuwe bodems is ook al gepland. Daniëlle Silderhuis-Maathuis: “Dat wordt van 30 juli tot en met 1 augustus gehouden in samenwerking met de Landelijke Rijvereniging St. Joris uit Geesteren. En het is onze ambitie, nadat het twee keer niet kon doorgaan, in 2022 het CSI Twente in de nieuwe ambiance te kunnen houden.”

Bij deMiddelste foto
Daniëlle en Rob Maathuis: “Het is onze ambitie het CSI Twente van 2022 in de nieuwe ambiance te kunnen houden.”

Ga naar de Special van CSI Twente

Meer CSI Twente

Als multifunctioneel bedrijf speelt Hemmer Groen uit Geesteren een belangrijke rol bij het verwezenlijken van de plannen voor het Equestrian Park op... (01-07-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
Het CSI Twente maakt vooral voor het onderdeel dressuur graag gebruik van de expertise van Maarten van der Heijden. De voormalige technisch directeur... (30-06-2021)
Bart en Ramona Maathuis zijn er klaar voor om de vermaarde Stal Maathuis voor de komende generatie toekomstbestendig te maken. “Het is mooi dat het... (29-06-2021)
De inbreng van Interfloor als hoofdsponsor voor het dressuurprogramma van CSI Twente gaat aanzienlijk verder dan een financiële bijdrage. Directeur... (29-06-2021)
Centraal op het terrein van het Equestrian Park in wording verrijst een gebouwtje in de vorm van een hooiberg, dat het landschappelijk karakter van... (28-06-2021)
GEESTEREN – De aankoop van de terreinen waarop al sinds 1975 het CSI Twente wordt gehouden, maakt voor de organisatie de weg vrij om op de... (22-03-2021)
GEESTEREN – De organisatoren van het CSI Twente worden vrijwel zeker de nieuwe eigenaren van het grootste gedeelte van de accommodatie, waarop sinds... (09-09-2020)
GEESTEREN – De online veiling van veulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales is vrijdag en zaterdag een schot in de roos gebleken. (05-07-2020)
GEESTEREN – De online veiling van springveulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales was vrijdag een succes.    (04-07-2020)
GEESTEREN – Het enige onderdeel van het CSI Twente 2020 dat wel doorgang vindt, is de Grand Prix Sales van zeer veelbelovende spring- en... (01-07-2020)
GEESTEREN – Waar normaliter deze dagen op het Erve Maathuis een compleet tentendorp zou zijn opgebouwd, liggen de terreinen er nu stil en verlaten... (30-06-2020)
GEESTEREN - Tijdens CSI Twente zal in samenwerking met Grand Prix Sales een bijzonder, nieuw internationaal veilingpodium voor fokkers en kopers van... (28-01-2020)
GEESTEREN – Het toppaard Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin) kreeg zondag op het Erve Maathuis het grootste afscheid dat de zeventienjarige... (24-06-2019)
GEESTEREN – De Brazilianen dansten zondag de samba op het zonovergoten Erve Maathuis in Geesteren. Ze wonnen alle drie internationale springrubrieken... (23-06-2019)
GEESTEREN - Het Nederlandse dressuurteam heeft de wedstrijd in het kader van de FEI Nations Cup in Geesteren gewonnen. Een mooie zege op weg naar de... (23-06-2019)
GEESTEREN – Bondscoach Rob Ehrens reageerde donderdag realistisch op het resultaat van de loting voor de landenwedstrijd om de Longines FEI Nations... (23-06-2019)
GEESTEREN - De overwinning in de Grote Prijs van het CSI2 om de Roelofsen Horse Trucks Prijs kwam in Japanse handen. (22-06-2019)
GEESTEREN – De Nederlandse dressuurploeg zette zaterdag een goede stap op weg naar de zege in de Longines FEI Nations Cup tijdens het CDI3 in... (22-06-2019)