CSI TWENTE VOLOP BEZIG MET REALISATIE VAN COMPLEET ‘EQUESTRIAN PARK’ OP ERVE MAATHUIS

Oale groond terug bij jonge leu

Het Erve Maathuis is na tien jaar weer in handen van de familie die er een rijke historie opbouwde in de paardensport.

De aankoop van de terreinen, waarop al sinds 1947 een Euregionaal concours hippique en sinds 1975 het internationale CSI Twente wordt gehouden, maakt voor de organisatie van het CSI Twente de weg vrij om op de traditierijke locatie van het internationale evenement een compleet landschapspark in hippische sferen in te richten. Het krijgt de naam Equestrian Park Erve Maathuis. Oale groond is na tien jaar terug bij jonge leu.

Nadat Stal Maathuis in 2011 door een faillissement werd getroffen, is het eigendom terug in handen van de familie Maathuis. Broer Rob Maathuis en zus Daniëlle Silderhuis-Maathuis zetten in maart hun handtekening onder de overeenkomst voor de aankoop van de percelen, waarvan hun oom Jan in 2011 noodgedwongen afstand moest doen. 

Basis springsport Twente
Rob Maathuis, directeur van het  CSI Twente: “We zijn enorm blij dat we erin geslaagd zijn de 5,5 hectare aan terreinen in eigen beheer te verkrijgen. Hier ligt de basis van de internationale springsport in de regio Twente, die we in de toekomst alleen maar meer willen verstevigen.”

Welstandscommissie en gemeente Tubbergen gingen akkoord met de plannen van de stichting Internationaal Concours Hippique Geesteren om centraal op het terrein een permanent gebouwtje met twee etages te mogen plaatsen, dat als uitvalsbasis moet gaan dienen voor diverse activiteiten. 

Rob Maathuis: “Om de landschapsstatus te verkrijgen, moet dertig procent van de accommodatie uit natuur bestaan. Het is de bedoeling nieuwe elementen aan de locatie toe te voegen en die te verbinden met de bestaande oude, die terug te voeren zijn tot de periode rond het jaar 1900. We willen het park straks het hele jaar openstellen voor het publiek en het moet fraaier worden door het aanbrengen van onder meer wandel- en fietspaden, bomen, heggen en struiken, die passen in de setting van Nationaal Landschap Noordoost-Twente. Op die manier wordt het ook een centraal knooppunt voor fiets- en wandelroutes.”

Het CSI Twente wil na de aankoop van de terreinen op jaarbasis meer hippische evenementen in Geesteren mogelijk maken en tevens aanvullende activiteiten ontplooien, die passen bij de bestemming als landschapspark.

Renovaties
De wedstrijdterreinen zullen eveneens worden gerenoveerd. Daniëlle Silderhuis-Maathuis: “De eb- en vloedbodem van de terreinen 2 en 3 zijn ondertussen vernieuwd en de water- en elektravoorzieningen geoptimaliseerd, met onder meer een beregeningsinstallatie voor de hoofdpiste. Ook zijn we van plan rond de eb- en vloedpiste acht masten met ledverlichting aan te brengen, waarmee we voldoen aan de richtlijnen van de internationale paardensportfederatie FEI om daar internationale wedstrijden bij kunstlicht te kunnen houden.”

De aanplanting van het gerenoveerde terrein zal plaatsvinden vanaf september. Het eerste concours op de nieuwe bodems is ook al gepland. Daniëlle Silderhuis-Maathuis: “Dat wordt van 30 juli tot en met 1 augustus gehouden in samenwerking met de Landelijke Rijvereniging St. Joris uit Geesteren. En het is onze ambitie, nadat het twee keer niet kon doorgaan, in 2022 het CSI Twente in de nieuwe ambiance te kunnen houden.”

Bij deMiddelste foto
Daniëlle en Rob Maathuis: “Het is onze ambitie het CSI Twente van 2022 in de nieuwe ambiance te kunnen houden.”

Ga naar de Special van CSI Twente

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)