CSI TWENTE VOLOP BEZIG MET REALISATIE VAN COMPLEET ‘EQUESTRIAN PARK’ OP ERVE MAATHUIS

Oale groond terug bij jonge leu

Het Erve Maathuis is na tien jaar weer in handen van de familie die er een rijke historie opbouwde in de paardensport.

De aankoop van de terreinen, waarop al sinds 1947 een Euregionaal concours hippique en sinds 1975 het internationale CSI Twente wordt gehouden, maakt voor de organisatie van het CSI Twente de weg vrij om op de traditierijke locatie van het internationale evenement een compleet landschapspark in hippische sferen in te richten. Het krijgt de naam Equestrian Park Erve Maathuis. Oale groond is na tien jaar terug bij jonge leu.

Nadat Stal Maathuis in 2011 door een faillissement werd getroffen, is het eigendom terug in handen van de familie Maathuis. Broer Rob Maathuis en zus Daniëlle Silderhuis-Maathuis zetten in maart hun handtekening onder de overeenkomst voor de aankoop van de percelen, waarvan hun oom Jan in 2011 noodgedwongen afstand moest doen. 

Basis springsport Twente
Rob Maathuis, directeur van het  CSI Twente: “We zijn enorm blij dat we erin geslaagd zijn de 5,5 hectare aan terreinen in eigen beheer te verkrijgen. Hier ligt de basis van de internationale springsport in de regio Twente, die we in de toekomst alleen maar meer willen verstevigen.”

Welstandscommissie en gemeente Tubbergen gingen akkoord met de plannen van de stichting Internationaal Concours Hippique Geesteren om centraal op het terrein een permanent gebouwtje met twee etages te mogen plaatsen, dat als uitvalsbasis moet gaan dienen voor diverse activiteiten. 

Rob Maathuis: “Om de landschapsstatus te verkrijgen, moet dertig procent van de accommodatie uit natuur bestaan. Het is de bedoeling nieuwe elementen aan de locatie toe te voegen en die te verbinden met de bestaande oude, die terug te voeren zijn tot de periode rond het jaar 1900. We willen het park straks het hele jaar openstellen voor het publiek en het moet fraaier worden door het aanbrengen van onder meer wandel- en fietspaden, bomen, heggen en struiken, die passen in de setting van Nationaal Landschap Noordoost-Twente. Op die manier wordt het ook een centraal knooppunt voor fiets- en wandelroutes.”

Het CSI Twente wil na de aankoop van de terreinen op jaarbasis meer hippische evenementen in Geesteren mogelijk maken en tevens aanvullende activiteiten ontplooien, die passen bij de bestemming als landschapspark.

Renovaties
De wedstrijdterreinen zullen eveneens worden gerenoveerd. Daniëlle Silderhuis-Maathuis: “De eb- en vloedbodem van de terreinen 2 en 3 zijn ondertussen vernieuwd en de water- en elektravoorzieningen geoptimaliseerd, met onder meer een beregeningsinstallatie voor de hoofdpiste. Ook zijn we van plan rond de eb- en vloedpiste acht masten met ledverlichting aan te brengen, waarmee we voldoen aan de richtlijnen van de internationale paardensportfederatie FEI om daar internationale wedstrijden bij kunstlicht te kunnen houden.”

De aanplanting van het gerenoveerde terrein zal plaatsvinden vanaf september. Het eerste concours op de nieuwe bodems is ook al gepland. Daniëlle Silderhuis-Maathuis: “Dat wordt van 30 juli tot en met 1 augustus gehouden in samenwerking met de Landelijke Rijvereniging St. Joris uit Geesteren. En het is onze ambitie, nadat het twee keer niet kon doorgaan, in 2022 het CSI Twente in de nieuwe ambiance te kunnen houden.”

Bij deMiddelste foto
Daniëlle en Rob Maathuis: “Het is onze ambitie het CSI Twente van 2022 in de nieuwe ambiance te kunnen houden.”

Ga naar de Special van CSI Twente

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)
GEESTEREN - Wilton Porter was zaterdag de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage voor de Medium Tour van het CSI2* Twente in Geesteren.... (11-06-2022)
GEESTEREN – Zeven jaar nadat hij zich in Geesteren als negentienjarige tot winnaar van de Grote Prijs van Twente liet kronen met Molly Malone keerde... (10-06-2022)
Gerben Morsink is een van de belangrijkste kandidaten om de regio na vijftien jaar weer eens een winnaar van de Grote Prijs van Twente uit eigen... (10-06-2022)
GEESTEREN – Tom Schellekens ontpopte zich donderdag tot de grote man van de eerste dag op het gerenoveerde Equestrian Park Erve Maathuis in Geesteren... (09-06-2022)
WEERSELO - De broers Wilton en Lucas Porter streken zes jaar geleden in Nederland neer met maar één doel: de wereldtop halen als springruiters. Samen... (08-06-2022)
GEESTEREN – Met de komst van de Engelsman Ben Maher en titelverdediger Maikel van der Vleuten krijgt het CSI Twente van 9 tot en met 12 juni twee... (25-05-2022)
Als multifunctioneel bedrijf speelt Hemmer Groen uit Geesteren een belangrijke rol bij het verwezenlijken van de plannen voor het Equestrian Park op... (01-07-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
Het CSI Twente maakt vooral voor het onderdeel dressuur graag gebruik van de expertise van Maarten van der Heijden. De voormalige technisch directeur... (30-06-2021)
Bart en Ramona Maathuis zijn er klaar voor om de vermaarde Stal Maathuis voor de komende generatie toekomstbestendig te maken. “Het is mooi dat het... (29-06-2021)
De inbreng van Interfloor als hoofdsponsor voor het dressuurprogramma van CSI Twente gaat aanzienlijk verder dan een financiële bijdrage. Directeur... (29-06-2021)
Centraal op het terrein van het Equestrian Park in wording verrijst een gebouwtje in de vorm van een hooiberg, dat het landschappelijk karakter van... (28-06-2021)
GEESTEREN – De aankoop van de terreinen waarop al sinds 1975 het CSI Twente wordt gehouden, maakt voor de organisatie de weg vrij om op de... (22-03-2021)
GEESTEREN – De organisatoren van het CSI Twente worden vrijwel zeker de nieuwe eigenaren van het grootste gedeelte van de accommodatie, waarop sinds... (09-09-2020)
GEESTEREN – De online veiling van veulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales is vrijdag en zaterdag een schot in de roos gebleken. (05-07-2020)