OLE LH MAAKT MEESTE INDRUK OP BEOORDELAARS ALS VIERJARIGE IN GEESTEREN

Nino WV beste vijfjarige bij CSI Twente

Judith Vermeulen-Vetker met Nino WV

Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x London) de rubriek voor vijfjarigen van het KWPN Overijssel op haar naam.

Ze was vierhonderdste seconde sneller dan nummer twee Regina Kappert met de door Jopie Kappert in het Gelderse Geesteren gefokte zwart geboren merrie Notre-Dame (v. Kantje’s Ronaldo\Quidam de Revel). Don Willemsen reed de bruine ruin Drake Z (v. Dominator Z\Conor x Casall) , die hij in eigendom heeft samen met fokker René Hesselink uit Borne, naar de derde plek. Jessie Wiefferink werd vierde met onder het zadel de door Klock in Hattem gefokte zwartbruine merrie Noble Ami (v. Comthago VDL\Montreal) van eigenaren Bernadet Wiefferink en Bart Haselbekke. De vijfde positie werd ingenomen door Arjanne Brinkhoff met de bruine merrie Next Star (v. Impressive VDL\Niveau), een fokproduct van W. Brinkhoff in Langezwaag.

Van de foutloze combinaties bij de vierjarige paarden hadden de juryleden Jan Diepman en Michel Primis de meeste stijlpunten (26,2) over voor de zwartbruine hengst Ole LH (v. Pegasus van ’t Ruyterhof\Triomphe de Muze), gefokt door Aan de Stegge in Enter en eigendom van Sander Geerink en Enterbrook. Anouk Vos kreeg met de bruine hengst Congeorge (v. Contragos) van Paul Schockemöhle en Gestüt Lewitz) precies een punt minder. Joost Luttikhuis eindigde als derde met de zwarte hengst Dom Përignon (v. Dominator Z\Glasgow vh Merelsnest (24,5). De vierde positie was voor Kirsten van den Berg met de bruine merrie Okki (v. Kasper DDH\Lordanos) van Dekstation De Havikerwaard (24,4) en Ashley Spiele-te Wierik tekende voor de vijfde stek met de door Gerbert te Koppele gefokte bruine merrie Oneill TK (v. Impressive VDL\Niveau van Peter en Sander Geerink (24,3).

Gerben Morsink
Gerben Morsink eiste woensdagochtend de overwinning op in de eerste rubriek van het CSI Twente 2023. Met zijn bruin geboren vijfjarige schimmelmerrie Cristina Z (v. Cristallo) zegevierde Morsink over 1,10 meter met twee fasen. Als een van de laatste starters realiseerde hij een tijd van 24,27 seconde op het tweede deel van het door Benjo Plegt ontworpen parcours.

Ties Rothstegge mocht met de negenjarige bruine ruin Jethro-S (v. Spartacus) lang hopen op de zege, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plek in 24,73 seconde. Achter Roderick van den Engh met de zesjarige schimmelruin Bugs Bunny Z (v. Berlin) werd Rothstegge ook vierde, met de zes jaar oude donkerbruine merrie Moon BS (v. Emir R). De vijfde plek was voor Lisa Schröder met haar dertienjarige zwart geboren schimmelmerrie Mama Mia Picobello Z (v. Mr. Blue).

Middelste foto: Luciano Zandvliet neemt zijn  eerste prijsn in ontvangst van Bas Smit.
Onder: Gerben Morsink met Cristina Z.

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
»
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)
»
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)