ORGANISATIE CSI TWENTE KIJKT NA DRIE JAAR PAUZE POSITIEF NAAR DE TOEKOMST 

‘Mooi evenement na moeilijke aanloop’

Foto's © Kiek4Fun

GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie van de hippische klassieker in Geesteren. “Het was een mooi evenement na een moeilijke aanloopfase.”

Nadat het CSI Twente twee jaar achtereen moest worden afgelast vanwege het heersende coronavirus, kon er eindelijk weer op internationaal niveau gereden worden op het Erve Maathuis, waar het CSI Twente in 1975 de eerste editie beleefde. “In feite hadden we door corona en de gevolgen daarvan maar een korte periode van vier maanden om ons echt te kunnen voorbereiden”, verklaart Rob Maathuis.

Mooie apotheose
“Sportief gezien was het niet echt een probleem, maar op veel vlakken in de communicatie en logistiek was het dat wel. Het was echt een hele toer om het accommodatie-technisch voor elkaar te krijgen. Uiteindelijk mogen we heel tevreden zijn over het verloop van de wedstrijd. Met een heel mooie apotheose op zondag met de Grote Prijzen van het CSI2* en CSI3*.”

Dat Bas Moerings kon worden bijgeschreven op de lange en meestal imposante lijst van namen van winnaars, stemde Maathuis evenzeer tevreden. “Die is al een hele tijd erg goed bezig. Het was wachten op het moment dat hij een keer zo’n wedstrijd als hier ging winnen. En dat Hessel Hoekstra tweede werd is natuurlijk geweldig voor deze regio. Een pupil van Erik Wiefferink, een op en top paardenman. En de Duitse Nina Piasecki, de nummer drie, is een dochter van Mario Piasecki. Die werd hier uitkomend voor Argentinië al een keer vierde in de Grote Prijs.”

Heel goede basis
De publieke belangstelling voor het evenement was wel minder dan in voorgaande jaren. Rob Maathuis: “Op de laatste dag was het wel goed. Je moet ook realist zijn. We weten dat in deze periode van het jaar veel mensen, die niet een echt link hebben met paardensport, allerlei andere dingen te doen hebben. Uitgestelde feestjes als reünies, festivals en ga zo maar door. Daar ondervinden we uiteraard hinder van. Bovendien zaten we nu al vroeg in het seizoen. Volgend jaar zitten we weer gunstiger, van 5 tot en met 9 juli. Dit jaar hebben we heel goede basis kunnen leggen voor de komende jaren.”

In het zonnetje
Voor aanvang van de Grote Prijs van Twente werden twee jubilarissen in het zonnetje gezet. Jan Leus zet zich al vijftig jaren in voor een goed verloop in het stallencomplex, algemeen secretaresse Desiree te Wierik is ondertussen 25 jaar actief in haar functie. Daniëlle Silderhuis en broer Rob Maathuis boden het duo namens de organisatie een enveloppe met inhoud aan.

Foto onder: De jubilarissen Desirée te Wierik en Jan Leus, geflankeerd door Rob Maathuis en zijn zus Daniëlle Silderhuis van de organisatie.

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
»
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)
»
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)