ORGANISATIE CSI TWENTE KIJKT NA DRIE JAAR PAUZE POSITIEF NAAR DE TOEKOMST 

‘Mooi evenement na moeilijke aanloop’

Foto's © Kiek4Fun

GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie van de hippische klassieker in Geesteren. “Het was een mooi evenement na een moeilijke aanloopfase.”

Nadat het CSI Twente twee jaar achtereen moest worden afgelast vanwege het heersende coronavirus, kon er eindelijk weer op internationaal niveau gereden worden op het Erve Maathuis, waar het CSI Twente in 1975 de eerste editie beleefde. “In feite hadden we door corona en de gevolgen daarvan maar een korte periode van vier maanden om ons echt te kunnen voorbereiden”, verklaart Rob Maathuis.

Mooie apotheose
“Sportief gezien was het niet echt een probleem, maar op veel vlakken in de communicatie en logistiek was het dat wel. Het was echt een hele toer om het accommodatie-technisch voor elkaar te krijgen. Uiteindelijk mogen we heel tevreden zijn over het verloop van de wedstrijd. Met een heel mooie apotheose op zondag met de Grote Prijzen van het CSI2* en CSI3*.”

Dat Bas Moerings kon worden bijgeschreven op de lange en meestal imposante lijst van namen van winnaars, stemde Maathuis evenzeer tevreden. “Die is al een hele tijd erg goed bezig. Het was wachten op het moment dat hij een keer zo’n wedstrijd als hier ging winnen. En dat Hessel Hoekstra tweede werd is natuurlijk geweldig voor deze regio. Een pupil van Erik Wiefferink, een op en top paardenman. En de Duitse Nina Piasecki, de nummer drie, is een dochter van Mario Piasecki. Die werd hier uitkomend voor Argentinië al een keer vierde in de Grote Prijs.”

Heel goede basis
De publieke belangstelling voor het evenement was wel minder dan in voorgaande jaren. Rob Maathuis: “Op de laatste dag was het wel goed. Je moet ook realist zijn. We weten dat in deze periode van het jaar veel mensen, die niet een echt link hebben met paardensport, allerlei andere dingen te doen hebben. Uitgestelde feestjes als reünies, festivals en ga zo maar door. Daar ondervinden we uiteraard hinder van. Bovendien zaten we nu al vroeg in het seizoen. Volgend jaar zitten we weer gunstiger, van 5 tot en met 9 juli. Dit jaar hebben we heel goede basis kunnen leggen voor de komende jaren.”

In het zonnetje
Voor aanvang van de Grote Prijs van Twente werden twee jubilarissen in het zonnetje gezet. Jan Leus zet zich al vijftig jaren in voor een goed verloop in het stallencomplex, algemeen secretaresse Desiree te Wierik is ondertussen 25 jaar actief in haar functie. Daniëlle Silderhuis en broer Rob Maathuis boden het duo namens de organisatie een enveloppe met inhoud aan.

Foto onder: De jubilarissen Desirée te Wierik en Jan Leus, geflankeerd door Rob Maathuis en zijn zus Daniëlle Silderhuis van de organisatie.

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)
GEESTEREN - Wilton Porter was zaterdag de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage voor de Medium Tour van het CSI2* Twente in Geesteren.... (11-06-2022)
GEESTEREN – Zeven jaar nadat hij zich in Geesteren als negentienjarige tot winnaar van de Grote Prijs van Twente liet kronen met Molly Malone keerde... (10-06-2022)
Gerben Morsink is een van de belangrijkste kandidaten om de regio na vijftien jaar weer eens een winnaar van de Grote Prijs van Twente uit eigen... (10-06-2022)
GEESTEREN – Tom Schellekens ontpopte zich donderdag tot de grote man van de eerste dag op het gerenoveerde Equestrian Park Erve Maathuis in Geesteren... (09-06-2022)
WEERSELO - De broers Wilton en Lucas Porter streken zes jaar geleden in Nederland neer met maar één doel: de wereldtop halen als springruiters. Samen... (08-06-2022)
GEESTEREN – Met de komst van de Engelsman Ben Maher en titelverdediger Maikel van der Vleuten krijgt het CSI Twente van 9 tot en met 12 juni twee... (25-05-2022)
Als multifunctioneel bedrijf speelt Hemmer Groen uit Geesteren een belangrijke rol bij het verwezenlijken van de plannen voor het Equestrian Park op... (01-07-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
Het CSI Twente maakt vooral voor het onderdeel dressuur graag gebruik van de expertise van Maarten van der Heijden. De voormalige technisch directeur... (30-06-2021)
Bart en Ramona Maathuis zijn er klaar voor om de vermaarde Stal Maathuis voor de komende generatie toekomstbestendig te maken. “Het is mooi dat het... (29-06-2021)
De inbreng van Interfloor als hoofdsponsor voor het dressuurprogramma van CSI Twente gaat aanzienlijk verder dan een financiële bijdrage. Directeur... (29-06-2021)
Het Erve Maathuis is na tien jaar weer in handen van de familie die er een rijke historie opbouwde in de paardensport. (28-06-2021)
Centraal op het terrein van het Equestrian Park in wording verrijst een gebouwtje in de vorm van een hooiberg, dat het landschappelijk karakter van... (28-06-2021)
GEESTEREN – De aankoop van de terreinen waarop al sinds 1975 het CSI Twente wordt gehouden, maakt voor de organisatie de weg vrij om op de... (22-03-2021)
GEESTEREN – De organisatoren van het CSI Twente worden vrijwel zeker de nieuwe eigenaren van het grootste gedeelte van de accommodatie, waarop sinds... (09-09-2020)
GEESTEREN – De online veiling van veulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales is vrijdag en zaterdag een schot in de roos gebleken. (05-07-2020)