GERBEN MORSINK GEBRAND OP GOEDE PRESTATIES OP VERNIEUWDE ERVE MAATHUIS

‘Geesteren zorgt voor extra motivatie’

Gerben Morsink ‘vliegt’ met Carsey Z over een hindernis tijdens het NK in Deurne. Foto © DigiShots.

Gerben Morsink is een van de belangrijkste kandidaten om de regio na vijftien jaar weer eens een winnaar van de Grote Prijs van Twente uit eigen omgeving te bezorgen. Na Jos Lansink in 1988 en 1993 was Gerco Schröder in 2007 de enige die dat lukte.

Morsink, geboren in Beuningen maar samen met dressuuramazone Kim Koop alweer zeven jaar woonachtig in Enschede, zet in Geesteren zijn kaarten op de negenjarige Carsey Z. Met de dertienjarige Navarone Z vormt hij het topduo op stal. De laatste is echter even uit de roulatie, nadat hij zich verstapte tijdens de strijd om het nationaal kampioenschap in Deurne.

“Navarone heeft al veel ervaring, bij hem weet ik van de hoed en de rand. Met Carsey ben ik nog op zoek om wat puntjes op de i te zetten en moet ik nog wat uitproberen. Maar hij doet het hartstikke goed.”

Morsink heeft in Geesteren ook de twee vosmerries Carina Z en Colina Z (beide net als Carsey Z v. Carthago Z) mee, waarmee hij afgelopen weekend nog prima presteerde in Wiesbaden. Met Colina won hij een proef over 1,35 meter, met Carina Z werd hij tweede in een rubriek over 1,40 meter en vijfde in een zware ranglijstproef over 1,50 meter met barrage. En donderdag was de combinatie (rechts) een klasse apart in de rubriek over 1,40 meter op tijd tijdens het CSI2* in Geesteren. “Dat liep helemaal volgens plan. Met haar durfde ik wel voor de winst te gaan. Het hielp ook wel mee dat er voor de rest niet veel echt voor reden. Maar ik ben er zeer zeker tevreden mee.” 

Vrijdag voegde hij op het parcours over 1,45 meter op tijd voor de Medium Tour met Colina nog maar eens een derde plek aan toe. 

Niet als startvulling
Gerben Morsink keek vooraf al erg uit naar het CSI Twente. “Ik ben hier naar toe gekomen als startvulling en wel van plan om de prijzen mee te doen. Het is een mooi concours en ook nog in de buurt, dat is voor mij een extra motivatie. Mijn hele familie is er, zelfs mijn kinderen komen kijken. Dat maakt het extra leuk.”

“Geesteren hoort zeker bij de leukere wedstrijden”, vervolgt Gerben Morsink. De organisatie zet heel erg in op het societygebeuren. Daarmee onderscheidt ze zich. Daar kan ik persoonlijk heel goed mee leven. Er komen heel veel mensen die het gewoon aardig vinden om een keer te kijken. Zo houd je draagvlak voor de sport. Elk land zou vier of vijf van dit soort evenementen moeten hebben, dat zou super zijn. Mensen zien het algemene beeld en dat is ook goed voor onze sport. Het een sluit het ander niet uit.”

Gerben Morsink, in 2014 met Faithfull tweede in het hoofdnummer achter Jur Vrieling, vindt het uiterst plezierig dat het concours na drie jaar weer doorgaat. Bovendien kan hij er nog eens zijn visitekaartje afgeven aan bondscoach Jos Lansink. “Jos houdt sowieso alle combinaties in de gaten die hoger kunnen springen dan 1,45 meter. Hij zal me zeker in de peiling hebben. Op zondag zal ik alles uit de kast moeten halen voor een goed resultaat. Er staat een dik parcours, het gaat pittig genoeg zijn. En je bent altijd zo goed als je laatste rondje.”

Meer CSI Twente

De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)
GEESTEREN - Wilton Porter was zaterdag de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage voor de Medium Tour van het CSI2* Twente in Geesteren.... (11-06-2022)
GEESTEREN – Zeven jaar nadat hij zich in Geesteren als negentienjarige tot winnaar van de Grote Prijs van Twente liet kronen met Molly Malone keerde... (10-06-2022)
GEESTEREN – Tom Schellekens ontpopte zich donderdag tot de grote man van de eerste dag op het gerenoveerde Equestrian Park Erve Maathuis in Geesteren... (09-06-2022)
WEERSELO - De broers Wilton en Lucas Porter streken zes jaar geleden in Nederland neer met maar één doel: de wereldtop halen als springruiters. Samen... (08-06-2022)
GEESTEREN – Met de komst van de Engelsman Ben Maher en titelverdediger Maikel van der Vleuten krijgt het CSI Twente van 9 tot en met 12 juni twee... (25-05-2022)
Als multifunctioneel bedrijf speelt Hemmer Groen uit Geesteren een belangrijke rol bij het verwezenlijken van de plannen voor het Equestrian Park op... (01-07-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
Het CSI Twente maakt vooral voor het onderdeel dressuur graag gebruik van de expertise van Maarten van der Heijden. De voormalige technisch directeur... (30-06-2021)