WEDSTRIJDLEIDER EN RINGMEESTER: ‘IK HEB EEN PRACHTIGE TIJD GEHAD’

Gé Tijhof draagt het stokje over

Gé Tiojhof thuis in Bentelo in zijn jachtkamer.

Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in Bentelo woonachtige Tijhof was jarenlang een markante verschijning bij tal van evenementen in de regio en ver daarbuiten.

“Ik kom op een leeftijd dat het tijd wordt het stokje over te dragen”, zegt hij. “Ik heb het altijd met onwijs veel plezier gedaan. Door deze hobby ben ik onder meer bij de Olympische Spelen van Atlanta en Barcelona geweest en heb ik concoursen als die in Calgary, Dublin, Hickstead en Oslo meegemaakt. In Noorwegen zat koning Harald V met zijn dochter Märtha Louise in de skybox en ben ik nog bij het paleis geweest. Het was een prachtige tijd.”

Koningsgezind
Tot op de dag van vandaag is Gé Tijhof zeer koningsgezind. Zo is hij een frequent bezoeker van de Koninklijke Stallen in Den Haag, waar zijn makkers Bert Wassenaar en Pieter Wiersinga van de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging onder meer rondleidingen verzorgen. Zelf beschikt Tijhof in zijn vroegere woonplaats Wierden over twee jachtterreinen. In zijn woning in Bentelo is een  complete jachtkamer ingericht. 

Ge Tijhof was de man die een jaar of dertig geleden het initiatief nam in Geesteren twee ruiters tegelijk de springring binnen te laten. “Dat was daarvoor onbestaanbaar, maar het paste me niet dat rubrieken te laat begonnen of langer duurden dan gepland was. Ik hield ervan dat het goed liep en op tijd was afgelopen.”

Nooit trammelant
Hij is trots dat hij steeds goed overweg kon met organisatoren en ruiters. “Al die jaren heb ik nooit trammelant gehad. Ik wilde het goed doen voor de organisatie en nam het ook altijd op een nette manier op voor de ruiters. Een positieve connectie met ze opbouwen lukt alleen als je het hun naar de zin maakt.”

In Geesteren is Bart Heuver uit Wierden zijn opvolger. “Dat wordt een goede ringmeester, al zal hij het wel zelf moeten waarmaken.” Gé Tijhof kijkt vanaf de kant toe en helpt waar nodig. “Het is een concours met veel uitstraling op een fantastische accommodatie. Als je daar mag meedoen, is dat een voorrecht.”

Meer CSI Twente

»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)
»
Bij tal van hippische evenementen is Siny Hagenvoort een welkome verschijning. De omroepster uit Harbrinkhoek geeft met haar heldere stem en kennis... (29-06-2024)
»
GEESTEREN – Regerend Europees kampioen Steve Guerdat bevestigde vrijdagavond op het Equestrian Park Erve Maathuis zijn reputatie. De Zwitser zette... (28-06-2024)
»
GEESTEREN – Op de eerste dag van het CSI Twente van het vijftigjarige CSI Twente gaf nationaal kampioen junioren in de toprubriek over 1,45 meter... (27-06-2024)
»
Al sinds de eerste editie van het CSI Twente in 1975 is Jan Leus in zijn eigen dorp een van de vaste vrijwilligers. En elk jaar weer geniet hij volop... (26-06-2024)
»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)