WEDSTRIJDLEIDER EN RINGMEESTER: ‘IK HEB EEN PRACHTIGE TIJD GEHAD’

Gé Tijhof draagt het stokje over

Gé Tiojhof thuis in Bentelo in zijn jachtkamer.

Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in Bentelo woonachtige Tijhof was jarenlang een markante verschijning bij tal van evenementen in de regio en ver daarbuiten.

“Ik kom op een leeftijd dat het tijd wordt het stokje over te dragen”, zegt hij. “Ik heb het altijd met onwijs veel plezier gedaan. Door deze hobby ben ik onder meer bij de Olympische Spelen van Atlanta en Barcelona geweest en heb ik concoursen als die in Calgary, Dublin, Hickstead en Oslo meegemaakt. In Noorwegen zat koning Harald V met zijn dochter Märtha Louise in de skybox en ben ik nog bij het paleis geweest. Het was een prachtige tijd.”

Koningsgezind
Tot op de dag van vandaag is Gé Tijhof zeer koningsgezind. Zo is hij een frequent bezoeker van de Koninklijke Stallen in Den Haag, waar zijn makkers Bert Wassenaar en Pieter Wiersinga van de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging onder meer rondleidingen verzorgen. Zelf beschikt Tijhof in zijn vroegere woonplaats Wierden over twee jachtterreinen. In zijn woning in Bentelo is een  complete jachtkamer ingericht. 

Ge Tijhof was de man die een jaar of dertig geleden het initiatief nam in Geesteren twee ruiters tegelijk de springring binnen te laten. “Dat was daarvoor onbestaanbaar, maar het paste me niet dat rubrieken te laat begonnen of langer duurden dan gepland was. Ik hield ervan dat het goed liep en op tijd was afgelopen.”

Nooit trammelant
Hij is trots dat hij steeds goed overweg kon met organisatoren en ruiters. “Al die jaren heb ik nooit trammelant gehad. Ik wilde het goed doen voor de organisatie en nam het ook altijd op een nette manier op voor de ruiters. Een positieve connectie met ze opbouwen lukt alleen als je het hun naar de zin maakt.”

In Geesteren is Bart Heuver uit Wierden zijn opvolger. “Dat wordt een goede ringmeester, al zal hij het wel zelf moeten waarmaken.” Gé Tijhof kijkt vanaf de kant toe en helpt waar nodig. “Het is een concours met veel uitstraling op een fantastische accommodatie. Als je daar mag meedoen, is dat een voorrecht.”

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
»
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)
»
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)