SOPHIE HORN : ‘WE ZIJN VEEL MEER DAN ALLEEN EEN TV-ZENDER’

CSI Twente live bij Horse and Country

Sophie Horn met Wilandro 3 van Annelies Vorsselmans.

De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De wereldwijd populaire Engelse zender, goed voor een bereik van 900.000 tot een miljoen bezoekers per maand, is met de organisatie een meerjarig contract van voorlopig drie jaar overeengekomen.

Sophie Horn, sinds april 2021 marketing manager Europa, is blij dat Horse and Country ook in Nederland een sterke groei doormaakt. De dochter van voormalig bondscoach Hans Horn: “Vorig jaar was Indoor Friesland ons eerste grote exclusieve evenement hier. Dat is heel positief verlopen. Daarvoor deden we onder meer van het CHIO Rotterdam, The Dutch Masters en Jumping Amsterdam al verslag via de app of de zender. We doen ook veel aan eventing, zoals in Luhmühlen en Pau.”

Vooral mediapartner
Horse and Country beoogt echter veel meer te zijn dan alleen een tv-zender over paardensport en wat daarmee verband houdt. Sophie Horn: “We willen vooral graag een mediapartner zijn voor de evenementen en dus verder gaan dan alleen streamen. Ons programma-aanbod bestaat uit vier takken: behalve sport ook documentaires, entertainment en training en learning. Bijvoorbeeld Jeroen Dubbeldam en Anky van Grunsven verzorgen masterclasses. De zender is in Nederland te zien op onder meer Caiway en Ziggo en in Belgie bij bijvoorbeeld Telenet.

In Geesteren wordt een speciale studio ingericht en is er een riders lounge, van waaruit het evenement op het Erve Maathuis vanuit verschillende [perspectieven wordt belicht. “En we doen challenges met bezoekers. We willen ze er zoveel mogelijk bij betrekken.”

Altijd een droom
De 38-jarige Sophie Horn groeide in Oud-Ootmarsum op Stal De Wiemselbach op met topruiters als Jos Lansink en Jeroen Dubbeldam om zich heen. Zelf reed ze, ondertussen moeder van haar driejarige zoontje Julian, actief tot haar dertigste. “Rijden was altijd wel een droom voor mij, maar ik was niet goed genoeg en heb het de laatste jaren op een laag pitje gezet. Wel kom ik nog vaak bij Jeroen en zijn vriendin Annelies Vorsselmans.”

Voor belangstellenden biedt Horse and Country in de maand juni een korting van 15 procent aan op jaarabonnementen.

Voor meer info, zie www.horseandcountry.tv

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
»
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)