ALLEEN OLYMPISCH KAMPIOEN BEN MAHER BETER IN GROTE PRIJS CSI2*

Bijna tweede zege Gert-Jan Bruggink 

Ben Maher met Break Point

GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v. Vigo d’Arsouilles) reed de ruiter uit De Lutte in de barrage naar een tijd van 40,26 seconde in de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van het CSI2*over 1,45 meter met barrage.

Uitgerekend Olympisch kampioen Ben Maher, die in het hoofdnummer van het CSI3* met zijn topper Explosion drie balken liet vallen, was hem de baas met zijn even oude bruine ruin Point Break (v. Action-Breaker).

Gert-Jan Bruggink had er geen moeite mee. “Het is geen schande van zo iemand te verliezen. Bovendien is Vigalio nog maar acht en is het de eerste keer dat hij over deze hoogte springt. Hij kende dat nog niet. Hij heeft nog wat tijd nodig. Je kunt een kind van groep 3 ook niet opeens naar groep 6 gooien. Maar dat hij al zo snel dit kan, geeft heel veel vertrouwen.”
  
Annelies Vorsselmans
Achter de al na 38,13 seconde finishende Maher nam de in Geesteren prima presterende Annelies Vorsselmans de derde prijs in ontvangst na haar tweede omloop met de ook al achtjarige vosmerrie Lolita (v. Arezzo VDL). Eric ten Cate bezette met zijn negenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) de tiende plaats na een springfout.

Maikel van der Vleuten reed zondagmorgen naar de overwinning in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen om de Aeres Prijs voor het CSI3*. De winnaar van de Grote Prijs van Twente in 2019 was de snelste foutloze deelnemer met de tienjarige zwartbruine ruin Happy Handsome (v. Elvis ter Putte). De Zwitser Niklaus Rutschi werd tweede op 0,38 seconde met de veertienjarige vosmerrie Baloubelle CH (v. Baloubet du Rouet) en Hessel Hoekstra derde met zijn tienjarige vosruin Helsinki (v. VDL Zirocco Blue). Eric ten Cate pakte de vijfde prijs met de negenjarige vosmerrie Horsedeals Notre Dame van ’t Roosakker (v. Echo van ’t Spieveld).

UITSLAGEN CSI TWENTE 2022

Middelste foto van Annelies Vorsselmans met Lolita © Ashley Claus. Onder: Gert-Jan Bruggink in het spoor bij Ben Maher © Hippisch Twente.


 

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)
GEESTEREN - Wilton Porter was zaterdag de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage voor de Medium Tour van het CSI2* Twente in Geesteren.... (11-06-2022)
GEESTEREN – Zeven jaar nadat hij zich in Geesteren als negentienjarige tot winnaar van de Grote Prijs van Twente liet kronen met Molly Malone keerde... (10-06-2022)
Gerben Morsink is een van de belangrijkste kandidaten om de regio na vijftien jaar weer eens een winnaar van de Grote Prijs van Twente uit eigen... (10-06-2022)
GEESTEREN – Tom Schellekens ontpopte zich donderdag tot de grote man van de eerste dag op het gerenoveerde Equestrian Park Erve Maathuis in Geesteren... (09-06-2022)
WEERSELO - De broers Wilton en Lucas Porter streken zes jaar geleden in Nederland neer met maar één doel: de wereldtop halen als springruiters. Samen... (08-06-2022)
GEESTEREN – Met de komst van de Engelsman Ben Maher en titelverdediger Maikel van der Vleuten krijgt het CSI Twente van 9 tot en met 12 juni twee... (25-05-2022)
Als multifunctioneel bedrijf speelt Hemmer Groen uit Geesteren een belangrijke rol bij het verwezenlijken van de plannen voor het Equestrian Park op... (01-07-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
Het CSI Twente maakt vooral voor het onderdeel dressuur graag gebruik van de expertise van Maarten van der Heijden. De voormalige technisch directeur... (30-06-2021)
Bart en Ramona Maathuis zijn er klaar voor om de vermaarde Stal Maathuis voor de komende generatie toekomstbestendig te maken. “Het is mooi dat het... (29-06-2021)
De inbreng van Interfloor als hoofdsponsor voor het dressuurprogramma van CSI Twente gaat aanzienlijk verder dan een financiële bijdrage. Directeur... (29-06-2021)
Het Erve Maathuis is na tien jaar weer in handen van de familie die er een rijke historie opbouwde in de paardensport. (28-06-2021)
Centraal op het terrein van het Equestrian Park in wording verrijst een gebouwtje in de vorm van een hooiberg, dat het landschappelijk karakter van... (28-06-2021)
GEESTEREN – De aankoop van de terreinen waarop al sinds 1975 het CSI Twente wordt gehouden, maakt voor de organisatie de weg vrij om op de... (22-03-2021)
GEESTEREN – De organisatoren van het CSI Twente worden vrijwel zeker de nieuwe eigenaren van het grootste gedeelte van de accommodatie, waarop sinds... (09-09-2020)
GEESTEREN – De online veiling van veulens tijdens de eerste editie van Grand Prix Sales is vrijdag en zaterdag een schot in de roos gebleken. (05-07-2020)