BRABANTSE OP ERVE MAATHUIS TWEE KEER STERKSTE MET NEGENJARIGE ISSEY

Anne Meulendijks heerst in dressuur

Anne Meulendijks met Issey

GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige Brabantse amazone won op het Erve Maathuis zowel de Grand prix op vrijdag als de Grand Prix Special op zaterdag met haar negenjarige ruin Issey (v. Glock’s Johnson TN).

Met scores van 71,348 procent op vrijdag en 72,659 procent op zaterdag nam ze royaal afstand van de concurrentie. In de Grand Prix bleef Denise Nekeman met haar zestien jaar oude hengst Boston STH (eveneens v. Glock’s Johnson TN) met 70,087 procent het dichtst in haar buurt. Kirsten Beckers werd met precies 70 procent derde met de dertienjarige ruin Easy Quo (v. Status Quo).

Een dag later was Beckers met 71,341 procent de belangrijkste opponente van Anne Meulendijks. De derde plaats was voor de in de Grand Prix met de op dit niveau debuterende twaalfjarige merrie Fun Fun EB. De Achterhoekse scoorde 70,021 procent.

Combinatie met springen
Anne Meulendijks genoot van de twee dagen in Geesteren. “Het is gewoon heel leuk dat de dressuur in zo’n groot evenement samen met het springen wordt gehouden. Die combinatie is erg mooi. Zeker na de periode met corona is het prettig dat dit op deze manier kan. Ik hoop dat ik met dit geweldige paard veel internationaal kan gaan rijden. Hij is met zijn negen relatief nog jong en je weet natuurlijk nooit hoe hij zich ontwikkelt. Maar ik denk wel dat hij in de toekomst nog veel succes kan hebben.”

Daar is Sjef Janssen, haar trainer en samen met zijn vrouw Anky van Grunsven eigenaar van Issey, van overtuigd. “Ik ben hier heel blij me. Issey is een onervaren paard, dat pas voor de derde keer een Grand Prix heeft gereden. Voor een wedstrijd op dat niveau is hij nog erg jong. Dat hij het al zo laat zien zegt dat hij heel goed gaat.”

Janssen was ook goed te spreken over de wedstrijd in Geesteren. “Het is voor het eerst dat ik hier ben. Maar het is hier prima voor elkaar.”

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Meer CSI Twente

De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)
GEESTEREN - Wilton Porter was zaterdag de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage voor de Medium Tour van het CSI2* Twente in Geesteren.... (11-06-2022)
GEESTEREN – Zeven jaar nadat hij zich in Geesteren als negentienjarige tot winnaar van de Grote Prijs van Twente liet kronen met Molly Malone keerde... (10-06-2022)
Gerben Morsink is een van de belangrijkste kandidaten om de regio na vijftien jaar weer eens een winnaar van de Grote Prijs van Twente uit eigen... (10-06-2022)
GEESTEREN – Tom Schellekens ontpopte zich donderdag tot de grote man van de eerste dag op het gerenoveerde Equestrian Park Erve Maathuis in Geesteren... (09-06-2022)
WEERSELO - De broers Wilton en Lucas Porter streken zes jaar geleden in Nederland neer met maar één doel: de wereldtop halen als springruiters. Samen... (08-06-2022)
GEESTEREN – Met de komst van de Engelsman Ben Maher en titelverdediger Maikel van der Vleuten krijgt het CSI Twente van 9 tot en met 12 juni twee... (25-05-2022)
Als multifunctioneel bedrijf speelt Hemmer Groen uit Geesteren een belangrijke rol bij het verwezenlijken van de plannen voor het Equestrian Park op... (01-07-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
Het CSI Twente maakt vooral voor het onderdeel dressuur graag gebruik van de expertise van Maarten van der Heijden. De voormalige technisch directeur... (30-06-2021)