Wendy Ligtenberg dichtbij zege in Trial

ALMELO – Wendy Ligtenberg was zondag tijdens haar eerste optreden in een heuse derby meteen dicht bij een zege. Haar al achttienjarige merrie Radorette VDD (v. Corland x Nimmerdor) huppelde als een enthousiaste debutant ogenschijnlijk moeiteloos over de liefst 23 hindernissen van Trial Jumping Almelo, die parcoursbouwer Jos Brinkman in de immense arena van het Twentse Hippisch Centrum had opgesteld.

In de barrage moest de amazone uit Nijverdal echter door een springfout buigen voor haar enige overgebleven concurrent Bianca Schoenmakers, die met Dha Dha HDH voor de tweede keer de lei schoon hield. Al bij de tweede hindernis was de kans op de winst verkeken voor Wendy Ligtenberg. 

Duur foutje
“Het was een duur foutje, eigenlijk kwam ik net iets te mooi uit”, vond de altijd goedlachse Twentse, die met alleskunner 'Tante Cor' Radorette nog steeds van de ene in de andere verbazing valt. “Het had daarna ook geen zin meer om nog volle hakken door te rijden. Natuurlijk had ik hier graag gewonnen, maar ook nu ben ik super tevreden. Het was gewoon top. Zo’n wereldpaard krijg ik nooit weer, maar dat zeg ik altijd. Als ze tien jaar jonger was geweest, had ik haar allang niet meer gehad. Vandaag ook weer, het was net of ze het alleen maar leuker begon te vinden naarmate de rit langer duurde. Terwijl ze dit nog nooit had gedaan.”

Drie keer tweede
Dat geldt trouwens ook de voor de paarden van Bianca Schoenmakers. De Brabantse reed zaterdag liefst drie keer naar een tweede plaats in Almelo, maar was ditmaal dus wel de beste. “Toch had ik vooraf al goede hoop, omdat de paarden gisteren allebei goed sprongen. Met Dha Dha heb ik het toen wat rustiger aan gedaan, omdat me dat beter leek voor zo’n belangrijke proef, al weet je natuurlijk nooit hoe het in een wedstrijd als deze loopt. Dha Dha pakte het super aan, het voelde heel gemakkelijk aan. Ik vind het fantastisch om zo’n derby te rijden, alleen jammer dat er maar zo weinig zijn. Het belangrijkste is dat je er geen schrik van hebt. Ik heb in het verleden heel kort samengesteld gereden, ik vind dit gewoon mooi om te doen. waarin je je paarden scherp moet zien te houden op eigenlijk twee parcoursen achter elkaar. Het is een ontzettend leuk spel.”

Met Daylight werd Bianca Schoenmakers ook nog eens derde, na een fout op de ogenschijnlijk simpele opstap van de driesprong “Maar daar verkijken veel paarden zich op”, aldus de winnares, die niet ontkwam aan de gebruikelijk plons in de waterbak. “Ze moeten er als het ware tegenaan kruipen en zien dan dat er achter ook nog wat komt. Dat zijn ze niet zo gewend.”

Achter Julian de Boer met Dodge en Sven Roze met Euline pakte Tarik van Boggelen met Beautyduna de zesde plek. Met Man O War werd hij op de achtste positie vooraf gegaan door David Ljungcrantz op Didi. Bart Haselbekke met Chase en Mark Voskes met Chigi de Nunive completeerden de top tien.

Uitslag Trial Jumping Almelo om de Grote Bolk Transport & Kylix Horse Products Prijs

Meer Almelose Ruiterdagen

»
ALMELO – De koetsentocht van de Nederlandse Vereniging voor Authentiek Gerij (NVTG), die komende zondag in het kader van de Almelose Ruiterdagen op... (23-06-2023)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)
»
ALMELO - Maud Haarhuis tekende dit weekend voor een mooie overwinning in de finale van de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Baron... (29-06-2022)
»
ALMELO – Kim Bekhuis was zaterdagavond onbetwist de sterkste tijdens de Gemeente Almelo Prijs, die in de klassen over 1,30 en 1,35 meter in handicap... (26-06-2022)
»
ALMELO - Na twee jaar van verplichte rust staan van 17 tot en met 26 juni de Almelose Ruiterdagen weer op het programma. Met zo’n 260 stallen is het... (02-06-2022)
»
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
»
ALMELO – Net als onder meer het CSI Twente en Jumping Schröder Tubbergen heeft ook het bestuur van de Almelose Ruiterdagen besloten het evenement... (15-04-2021)
»
ALMELO – Sjaak Sleiderink was vrijdagavond tijdens de Almelose Ruiterdagen  een klasse apart in het nationaal springen over 1,40 meter. De Denekamper... (24-06-2017)
»
ALMELO - Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen is zaterdagvond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 58-jarige... (27-06-2016)
»
ALMELO – Bas van der Aa moest zaterdagavond in de finale van de klasse Z en ZZ tijdens de vijftigste editie van de Almelose Ruiterdagen zijn meerdere... (26-06-2016)
»
ALMELO - Het afsluitende springparcours voor de klassen Z en ZZ van de Almelose Ruiterdagen leverde uiteindelijk een barrage op, waarin slechts twee... (05-07-2015)
»
ALMELO – Voor Ties Rothstegge kunnen de Almelose Ruiterdagen 2015 al niet meer stuk. Vrijdag zegevierde hij op het parcours over 1,30 meter met... (05-07-2015)
»
ALMELO – Twee jaar nadat ze met Zazou R uit Stal Roelofs de beste was, stond Anne-Liza Makkinga zaterdag opnieuw vooraan bij de prijsuitreiking na de... (05-07-2015)
»
ALMELO - De derbywedstrijd de Trial Jumping Almelo is een kleurrijke en spectaculaire wedstrijd met minimaal 21 hindernissen en zo’n 25 sprongen,... (04-07-2015)
»
ALMELO - Joyce Vegter tekende donderdag voor een mooie zege in de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Charnieta was ze goed voor 230... (03-07-2015)
»
ALMELO - Josta van Straaten hield dinsdag het hoofd prima koel in de hitte van de Almelose Ruiterdagen. De amazone uit Den Ham reed in de klasse Z... (01-07-2015)
»
ALMELO - Behalve de vele springfinales werden zondag tijdens de Almelose Ruiterdagen zondag ook de dressuurfinales verreden. Alle winnaars gingen... (29-06-2015)
»
ALMELO - Duizenden toeschouwers waren er zondag getuige van hoe Noah Voortman uit Rijssen met haar pony So what de Little Trial Jumping Almelo op... (29-06-2015)
»
ALMELO – Vai Bruntink zag ook tijdens de wedstrijden in Almelo in het kader van de KNHS Subli selectie van jonge dressuurpaarden weer alle ogen op... (22-06-2014)
»
ALMELO - Als Linda Verwaal met Rocky LVD aan de start verschijnt voor een dressuurwedstrijd, heft de concurrentie de laatste tijd meestal het... (22-06-2014)