54STE EDITIE VAN EVENEMENT SCHUIFT NOG EEN JAAR OP

Ook geen Almelose Ruiterdagen

Pim Mulder was de grote man tijdens de Almelose Ruiterdagen van 2019. Hij won zowel de Grote Prijs als de traditionele Derby.

ALMELO – Net als onder meer het CSI Twente en Jumping Schröder Tubbergen heeft ook het bestuur van de Almelose Ruiterdagen besloten het evenement voor dit jaar niet te laten doorgaan. Het concours stond op de kalender van 12 tot en met 21 juni.

Algemeen secretaris Eddie Schoneveld over de beslissing: “Na een bijzonder jaar 2020, waarin Nederland en de wereld werd getroffen door de coronacrisis en wij de Almelose Ruiterdagen moesten annuleren, hadden wij de goede hoop dat wij in 2021 wél weer Almelose Ruiterdagen zouden kunnen houden. En hoewel de tweede golf in alle hevigheid woekerde, besloot de organisatie weer, via Teams, te gaan vergaderen om in elk geval voorbereid te zijn wanneer er groen licht zou komen.”

“Inmiddels hadden wij de vergunningen aangevraagd en waren ook politie en gemeente actief in het onderzoeken van de mogelijkheden. De persconferentie van de regering van dinsdag gaf echter duidelijkheid. Er komen wel mogelijkheden voor versoepelingen, maar nog niet direct en er wordt geen enkele garantie gegeven. Om dan een evenement te houden met vele duizenden mensen, met alle risico’s van dien, vinden de gezamenlijke besturen van de Looleeruiters, Twents Hippisch Centrum en de Almelose Ruiterdagen een onaanvaardbaar risico. Daarbij komt dat wij het een deel van onze sponsoren ook niet kunnen aandoen om hen te vragen om ondersteuning, terwijl het water hen zelf aan de lippen staat.”
 
Het bestuur van de Looleeruiters is wel voornemens om de data van de Almelose Ruiterdagen, die toch al gereserveerd zijn, te gebruiken voor meetmomenten óf indien mogelijk dressuur- of springwedstrijden, afhankelijk van wat er op dat moment mogelijk is en door de overheid en de KNHS wordt toegestaan.
 
Schoneveld: “Als gezamenlijke besturen hadden wij het graag anders gezien, maar wij zullen ons gaan inzetten om in 2022 weer een spetterende editie van de Almelose Ruiterdagen te organiseren.”

Meer Almelose Ruiterdagen

»
ALMELO – De koetsentocht van de Nederlandse Vereniging voor Authentiek Gerij (NVTG), die komende zondag in het kader van de Almelose Ruiterdagen op... (23-06-2023)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)
»
ALMELO - Maud Haarhuis tekende dit weekend voor een mooie overwinning in de finale van de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Baron... (29-06-2022)
»
ALMELO – Kim Bekhuis was zaterdagavond onbetwist de sterkste tijdens de Gemeente Almelo Prijs, die in de klassen over 1,30 en 1,35 meter in handicap... (26-06-2022)
»
ALMELO - Na twee jaar van verplichte rust staan van 17 tot en met 26 juni de Almelose Ruiterdagen weer op het programma. Met zo’n 260 stallen is het... (02-06-2022)
»
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
»
ALMELO – Sjaak Sleiderink was vrijdagavond tijdens de Almelose Ruiterdagen  een klasse apart in het nationaal springen over 1,40 meter. De Denekamper... (24-06-2017)
»
ALMELO - Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen is zaterdagvond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 58-jarige... (27-06-2016)
»
ALMELO – Wendy Ligtenberg was zondag tijdens haar eerste optreden in een heuse derby meteen dicht bij een zege. Haar al achttienjarige merrie... (26-06-2016)
»
ALMELO – Bas van der Aa moest zaterdagavond in de finale van de klasse Z en ZZ tijdens de vijftigste editie van de Almelose Ruiterdagen zijn meerdere... (26-06-2016)
»
ALMELO - Het afsluitende springparcours voor de klassen Z en ZZ van de Almelose Ruiterdagen leverde uiteindelijk een barrage op, waarin slechts twee... (05-07-2015)
»
ALMELO – Voor Ties Rothstegge kunnen de Almelose Ruiterdagen 2015 al niet meer stuk. Vrijdag zegevierde hij op het parcours over 1,30 meter met... (05-07-2015)
»
ALMELO – Twee jaar nadat ze met Zazou R uit Stal Roelofs de beste was, stond Anne-Liza Makkinga zaterdag opnieuw vooraan bij de prijsuitreiking na de... (05-07-2015)
»
ALMELO - De derbywedstrijd de Trial Jumping Almelo is een kleurrijke en spectaculaire wedstrijd met minimaal 21 hindernissen en zo’n 25 sprongen,... (04-07-2015)
»
ALMELO - Joyce Vegter tekende donderdag voor een mooie zege in de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Charnieta was ze goed voor 230... (03-07-2015)
»
ALMELO - Josta van Straaten hield dinsdag het hoofd prima koel in de hitte van de Almelose Ruiterdagen. De amazone uit Den Ham reed in de klasse Z... (01-07-2015)
»
ALMELO - Behalve de vele springfinales werden zondag tijdens de Almelose Ruiterdagen zondag ook de dressuurfinales verreden. Alle winnaars gingen... (29-06-2015)
»
ALMELO - Duizenden toeschouwers waren er zondag getuige van hoe Noah Voortman uit Rijssen met haar pony So what de Little Trial Jumping Almelo op... (29-06-2015)
»
ALMELO – Vai Bruntink zag ook tijdens de wedstrijden in Almelo in het kader van de KNHS Subli selectie van jonge dressuurpaarden weer alle ogen op... (22-06-2014)
»
ALMELO - Als Linda Verwaal met Rocky LVD aan de start verschijnt voor een dressuurwedstrijd, heft de concurrentie de laatste tijd meestal het... (22-06-2014)