NATIONAAL SPRINGEN !,40 METER BIJ ALMELOSE RUITERDAGEN

Sjaak Sleiderink een klasse apart

ALMELO – Sjaak Sleiderink was vrijdagavond tijdens de Almelose Ruiterdagen  een klasse apart in het nationaal springen over 1,40 meter. De Denekamper was met Dexter in de barrage met vijf combinaties veel te sterk voor de concurrentie. Zijn tijd van 47,03 seconde in de extra omloop was meer dan drie volle seconden sneller dan die van Bas van der Aa die zich met Goldfeyer als tweede mocht opstellen bij de prijsuitreiking. Sleiderink zelf eiste met Esmee ook nog eens de derde prijs op.

De broers Geerink legden beslag op de plaatsen vier tot en met zes. Vincent ging met Beaumont Sander vooraf, die met Bentley en Lord Quidam in zijn spoor volgde. Veronique Morsink eindigde met Faithfull  als zevende, Willy van der Ham met Bon Bon als zevende.

Anne-Lotte Tijhuis en Bart Haselbekke maakten het meest indruk in de klasse ZZ. Tijhuis zegevierde op het klassieke parcours met Casaktie, voor Wil Schellekens op Casander en Bart Haselbekke met Ivan R. Anne-Liza Makkinga met Finesse van Sappenleen en Peter Olthof met Hiperion van Orti werden vierde en vijfde. Over twee fasen ging Bart Haselbekke met Waterloo de door Anne-Lotte Tijhuis aangevoerde rest van hyet veld vooraf. Dit keer waren de plekken drie tot en met vijf voor Bas Theeuwes met Dopharma’s Carly, Maud Wiefferink met Agono en Pim Mulder met Evyra.

Een mooie overwinning was er ook voor Savannah Brandes met Nosebreaker. Ze troefde Xanne Sluyter met Felicita en Yentl Tops met Zamara af in de klasse ZZ over twee fasen. Sjaak Sleiderink met Glamour en Eric ten Cate met Calvin completeerden de top  vijf.
Achter Tess Hoeksema met Warandasj R legden Stijn Roelink met Firestone en Bart Haselbekke met Endeavour beslag op de tweede en derde positie in de klasse Z klassiek. Marwin van den Nieuwenhuizen met Fuji en Larissa Hartkamp met Faya kwamen als nummers vier en vijf in de uitslag voor.

Jessie Wiefferink met Apourti en Jan Gohl met Mausi slaagden er niet in Bas Theewes op Dopharma’s Mirabelin de klasse M van de zege af te houden. Ze werden tweede en derde.

Foto Sjaak Sleiderink met Dexter R © www.fototrailer.nl

Meer Almelose Ruiterdagen

»
ALMELO – De koetsentocht van de Nederlandse Vereniging voor Authentiek Gerij (NVTG), die komende zondag in het kader van de Almelose Ruiterdagen op... (23-06-2023)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)
»
ALMELO - Maud Haarhuis tekende dit weekend voor een mooie overwinning in de finale van de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Baron... (29-06-2022)
»
ALMELO – Kim Bekhuis was zaterdagavond onbetwist de sterkste tijdens de Gemeente Almelo Prijs, die in de klassen over 1,30 en 1,35 meter in handicap... (26-06-2022)
»
ALMELO - Na twee jaar van verplichte rust staan van 17 tot en met 26 juni de Almelose Ruiterdagen weer op het programma. Met zo’n 260 stallen is het... (02-06-2022)
»
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
»
ALMELO – Net als onder meer het CSI Twente en Jumping Schröder Tubbergen heeft ook het bestuur van de Almelose Ruiterdagen besloten het evenement... (15-04-2021)
»
ALMELO - Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen is zaterdagvond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 58-jarige... (27-06-2016)
»
ALMELO – Wendy Ligtenberg was zondag tijdens haar eerste optreden in een heuse derby meteen dicht bij een zege. Haar al achttienjarige merrie... (26-06-2016)
»
ALMELO – Bas van der Aa moest zaterdagavond in de finale van de klasse Z en ZZ tijdens de vijftigste editie van de Almelose Ruiterdagen zijn meerdere... (26-06-2016)
»
ALMELO - Het afsluitende springparcours voor de klassen Z en ZZ van de Almelose Ruiterdagen leverde uiteindelijk een barrage op, waarin slechts twee... (05-07-2015)
»
ALMELO – Voor Ties Rothstegge kunnen de Almelose Ruiterdagen 2015 al niet meer stuk. Vrijdag zegevierde hij op het parcours over 1,30 meter met... (05-07-2015)
»
ALMELO – Twee jaar nadat ze met Zazou R uit Stal Roelofs de beste was, stond Anne-Liza Makkinga zaterdag opnieuw vooraan bij de prijsuitreiking na de... (05-07-2015)
»
ALMELO - De derbywedstrijd de Trial Jumping Almelo is een kleurrijke en spectaculaire wedstrijd met minimaal 21 hindernissen en zo’n 25 sprongen,... (04-07-2015)
»
ALMELO - Joyce Vegter tekende donderdag voor een mooie zege in de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Charnieta was ze goed voor 230... (03-07-2015)
»
ALMELO - Josta van Straaten hield dinsdag het hoofd prima koel in de hitte van de Almelose Ruiterdagen. De amazone uit Den Ham reed in de klasse Z... (01-07-2015)
»
ALMELO - Behalve de vele springfinales werden zondag tijdens de Almelose Ruiterdagen zondag ook de dressuurfinales verreden. Alle winnaars gingen... (29-06-2015)
»
ALMELO - Duizenden toeschouwers waren er zondag getuige van hoe Noah Voortman uit Rijssen met haar pony So what de Little Trial Jumping Almelo op... (29-06-2015)
»
ALMELO – Vai Bruntink zag ook tijdens de wedstrijden in Almelo in het kader van de KNHS Subli selectie van jonge dressuurpaarden weer alle ogen op... (22-06-2014)
»
ALMELO - Als Linda Verwaal met Rocky LVD aan de start verschijnt voor een dressuurwedstrijd, heft de concurrentie de laatste tijd meestal het... (22-06-2014)