GP Almelo voor Anne-Liza Makkinga

ALMELO – Twee jaar nadat ze met Zazou R uit Stal Roelofs de beste was, stond Anne-Liza Makkinga zaterdag opnieuw vooraan bij de prijsuitreiking na de Grote Prijs van Almelo. Als laatste starter in de barrage was de Ommense met haar groot galopperende negenjarige bruine merrie Cacharelle (v. Chacco-Blue x Canabis Z) sneller dan Ties Rothstegge op Nosebreaker. Rob Scherphof griste de derde plaats weg voor de neus van Eric ten Cate, die als eerste van de tien kandidaten voor de eindzege de extra omloop zonder fouten afsloot.

In de slotrubriek van de Almelose Ruiterdagen op zaterdag, waarin de achttien sterkste ruiters uit de klassen Z en ZZ bijeenkwamen, haalden er tien de extra rondgang op het parcours van Jos Brinkman. Remco Been completeerde de top vijf. Hij was iets sneller dan Makkinga, maar slaagde er niet in de voorlaatste hindernis ongeschonden achter zich te laten.

“Het liep super”, vond Anne-Liza Makkinga na afloop, nadat ze even de enorme wisselbeker had mogen vasthouden, waarop haar naam dus voor de tweede keer wordt bijgeschreven. “Van begin tot eind ging het prima. Cacharelle is een ontzettende meewerker en heel competitief. Ik heb vandaag bekeken gereden. Als laatste starter was het plezierig te weten dat ik zo’n bloedbeest heb met een enorme galop. Ze is altijd snel en ik hoefde daarom niets geks te doen, ik kon beter niet te dol rondgaan. Ze is een echte winnaar, dat heeft ze vandaag weer bewezen.”

Of Makkinga ook zondag van start gaat op de slotdag van de Almelose Ruiterdagen wist ze zaterdagavond nog niet. “Daar moet ik nog maar even over nadenken. Het zijn zware dagen geweest door de hitte. Van de andere kant vind ik het heel positief dat de organisatie zoveel rekening heeft gehouden met de paarden. De siësta in de middaguren, het extra water, ze hebben hier echt hun uiterste best gedaan.”

Eerst maar eens naar huis, zegt ze, zondag is weer een nieuwe dag. “We hebben een heel ander rooster dan gebruikelijk. Thuis gaan we de paarden straks fijn douchen en dan lopen ze ‘s nachts lekker buiten. We moeten ze met dit weer maar even niet te veel lastig vallen.”

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN ALMELO

Foto Anne-Liza Makkinga van www.fototrailer.nl

Meer Almelose Ruiterdagen

»
ALMELO – De koetsentocht van de Nederlandse Vereniging voor Authentiek Gerij (NVTG), die komende zondag in het kader van de Almelose Ruiterdagen op... (23-06-2023)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)
»
ALMELO - Maud Haarhuis tekende dit weekend voor een mooie overwinning in de finale van de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Baron... (29-06-2022)
»
ALMELO – Kim Bekhuis was zaterdagavond onbetwist de sterkste tijdens de Gemeente Almelo Prijs, die in de klassen over 1,30 en 1,35 meter in handicap... (26-06-2022)
»
ALMELO - Na twee jaar van verplichte rust staan van 17 tot en met 26 juni de Almelose Ruiterdagen weer op het programma. Met zo’n 260 stallen is het... (02-06-2022)
»
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
»
ALMELO – Net als onder meer het CSI Twente en Jumping Schröder Tubbergen heeft ook het bestuur van de Almelose Ruiterdagen besloten het evenement... (15-04-2021)
»
ALMELO – Sjaak Sleiderink was vrijdagavond tijdens de Almelose Ruiterdagen  een klasse apart in het nationaal springen over 1,40 meter. De Denekamper... (24-06-2017)
»
ALMELO - Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen is zaterdagvond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 58-jarige... (27-06-2016)
»
ALMELO – Wendy Ligtenberg was zondag tijdens haar eerste optreden in een heuse derby meteen dicht bij een zege. Haar al achttienjarige merrie... (26-06-2016)
»
ALMELO – Bas van der Aa moest zaterdagavond in de finale van de klasse Z en ZZ tijdens de vijftigste editie van de Almelose Ruiterdagen zijn meerdere... (26-06-2016)
»
ALMELO - Het afsluitende springparcours voor de klassen Z en ZZ van de Almelose Ruiterdagen leverde uiteindelijk een barrage op, waarin slechts twee... (05-07-2015)
»
ALMELO – Voor Ties Rothstegge kunnen de Almelose Ruiterdagen 2015 al niet meer stuk. Vrijdag zegevierde hij op het parcours over 1,30 meter met... (05-07-2015)
»
ALMELO - De derbywedstrijd de Trial Jumping Almelo is een kleurrijke en spectaculaire wedstrijd met minimaal 21 hindernissen en zo’n 25 sprongen,... (04-07-2015)
»
ALMELO - Joyce Vegter tekende donderdag voor een mooie zege in de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Charnieta was ze goed voor 230... (03-07-2015)
»
ALMELO - Josta van Straaten hield dinsdag het hoofd prima koel in de hitte van de Almelose Ruiterdagen. De amazone uit Den Ham reed in de klasse Z... (01-07-2015)
»
ALMELO - Behalve de vele springfinales werden zondag tijdens de Almelose Ruiterdagen zondag ook de dressuurfinales verreden. Alle winnaars gingen... (29-06-2015)
»
ALMELO - Duizenden toeschouwers waren er zondag getuige van hoe Noah Voortman uit Rijssen met haar pony So what de Little Trial Jumping Almelo op... (29-06-2015)
»
ALMELO – ‘Totally flabbergasted’ waren deelnemers en bezoekers aan de 48ste Almelose Ruiterdagen toen zaterdag in de namiddag opeens minister-... (22-06-2014)
»
ALMELO – Janneke Punte (foto) heerste zaterdag als een vorstin de klasse ZZ Licht tijdens het hippische ruiterfestijn Almelose Ruiterdagen. Met... (22-06-2014)