Josta van Straaten houdt hoofd koel

ALMELO - Josta van Straaten hield dinsdag het hoofd prima koel in de hitte van de Almelose Ruiterdagen. De amazone uit Den Ham reed in de klasse Z met Dabelle-S naar een overwinning in het klassiek springen en pakte in dezelfde rubriek de derde plaats met Ditola-S. Met Dabelle-S werd ze ook nog eens derde in het twee fasenparcours. Ze was daarmee de succesvolste ruiter van de dag.

In het klassiek eindigde Olivia Robertson met Charlene als tweede. De vierde en vijfde plek waren voor Sven Peters met Chanelle en Edwin Klokman met Quibraxis.

Over twee fasen was het lot Margot Norden met Desteny het best gezind en mocht Joukje Laarman met Aranka van de Zuuthoeve de tweede prijs afhalen. Ties Rothstegge was op Nosebreaker goed voor plek vier, Manon Damhuis finishte met Dollards Zelrite als vijfde.

Remco Been triomfeerde met Bas op het klassieke traject in de klasse Z en greep meteen ook maar de derde plaats met Boss. Tussen de twee paarden van de Geesternaar in reed Pim Mulder met Blizzerd naar de tweede stek. Nynke de Vries met Brego en Annette Willems waren goed voor de vierde en vijfde positie.

Anne-Liza Makkinga heerste in het twee fasenspringen met Cacharelle en vond in Bart Haselbeke haar naaste belager in een dubbelrol. De Wierdenaar werd tweede met Ivan R en derde met Chase. Achter hem eindigde Pim Mulder als vierde met Blizzerd en nogmaals Anne-Liza Makkinga als vijfde met Countdown.

Rianne Nalis was met afstand de beste in de klasse M klassiek met Annin. Ze snelde de concurrentie royaal vooruit. Amanda Slagter met Anouk SH en Lotte Bels met Almar bleven het best bij haar in de buurt.

In verband met de zeer hoge temperaturen heeft de organisatie in en rond de stallen extra faciliteiten aangebracht voor de paarden. Bovendien worden wedstrijden vanaf woensdag niet op de heetste uren van de dag verreden. Het aangepaste programma is steeds actueel te vinden op de pagina startlijsten en uitslagen van de website van de Almelose Ruiterdagen:

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN ALMELO

Meer Almelose Ruiterdagen

ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)
ALMELO - Maud Haarhuis tekende dit weekend voor een mooie overwinning in de finale van de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Baron... (29-06-2022)
ALMELO – Kim Bekhuis was zaterdagavond onbetwist de sterkste tijdens de Gemeente Almelo Prijs, die in de klassen over 1,30 en 1,35 meter in handicap... (26-06-2022)
ALMELO - Na twee jaar van verplichte rust staan van 17 tot en met 26 juni de Almelose Ruiterdagen weer op het programma. Met zo’n 260 stallen is het... (02-06-2022)
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
ALMELO – Net als onder meer het CSI Twente en Jumping Schröder Tubbergen heeft ook het bestuur van de Almelose Ruiterdagen besloten het evenement... (15-04-2021)
ALMELO – Sjaak Sleiderink was vrijdagavond tijdens de Almelose Ruiterdagen  een klasse apart in het nationaal springen over 1,40 meter. De Denekamper... (24-06-2017)
ALMELO - Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen is zaterdagvond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 58-jarige... (27-06-2016)
ALMELO – Wendy Ligtenberg was zondag tijdens haar eerste optreden in een heuse derby meteen dicht bij een zege. Haar al achttienjarige merrie... (26-06-2016)
ALMELO – Bas van der Aa moest zaterdagavond in de finale van de klasse Z en ZZ tijdens de vijftigste editie van de Almelose Ruiterdagen zijn meerdere... (26-06-2016)
ALMELO - Het afsluitende springparcours voor de klassen Z en ZZ van de Almelose Ruiterdagen leverde uiteindelijk een barrage op, waarin slechts twee... (05-07-2015)
ALMELO – Voor Ties Rothstegge kunnen de Almelose Ruiterdagen 2015 al niet meer stuk. Vrijdag zegevierde hij op het parcours over 1,30 meter met... (05-07-2015)
ALMELO – Twee jaar nadat ze met Zazou R uit Stal Roelofs de beste was, stond Anne-Liza Makkinga zaterdag opnieuw vooraan bij de prijsuitreiking na de... (05-07-2015)
ALMELO - De derbywedstrijd de Trial Jumping Almelo is een kleurrijke en spectaculaire wedstrijd met minimaal 21 hindernissen en zo’n 25 sprongen,... (04-07-2015)
ALMELO - Joyce Vegter tekende donderdag voor een mooie zege in de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Charnieta was ze goed voor 230... (03-07-2015)
ALMELO - Behalve de vele springfinales werden zondag tijdens de Almelose Ruiterdagen zondag ook de dressuurfinales verreden. Alle winnaars gingen... (29-06-2015)
ALMELO - Duizenden toeschouwers waren er zondag getuige van hoe Noah Voortman uit Rijssen met haar pony So what de Little Trial Jumping Almelo op... (29-06-2015)
ALMELO – Vai Bruntink zag ook tijdens de wedstrijden in Almelo in het kader van de KNHS Subli selectie van jonge dressuurpaarden weer alle ogen op... (22-06-2014)
ALMELO - Als Linda Verwaal met Rocky LVD aan de start verschijnt voor een dressuurwedstrijd, heft de concurrentie de laatste tijd meestal het... (22-06-2014)
ALMELO – ‘Totally flabbergasted’ waren deelnemers en bezoekers aan de 48ste Almelose Ruiterdagen toen zaterdag in de namiddag opeens minister-... (22-06-2014)