JURYHUISJES VAN ALMELOSE RUITERDAGEN FORS BESCHADIGD DOOR VANDALISME

Vernielingen Hippisch Centrum Almelo

ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht juryhuisjes langs het dressuurterrein is ernstig beschadigd door het forceren van deuren, het ingooien van ruiten en het vernielen van daken.

Vanuit de juryhuisjes slaan de juryleden, onder begeleiding van hun secretaris, de dressuurproeven gade en geven ze een zo goed mogelijke beoordeling van de proef die wordt verreden. Dankzij deze voorziening hoeven juryleden niet meer met auto’s over het dressuurterrein te rijden en kunnen ze droog en warm zitten zonder last te hebben van de weersomstandigheden. Een van de bestuursleden van de Almelose Ruiterdagen trof de juryhuisjes zwaar beschadigd aan. 

Het terrein is grotendeels voorzien van camera’s. Op de beelden daarvan is echter niets te zien, waarschijnlijk omdat de locatie vanaf de Kolthofsingel via de sloot is benaderd. Secretaris Eddie Schoneveld: “Los daarvan dat de Almelose Ruiterdagen gebukt gaat onder de gevolgen van de coronacrisis, waardoor het evenement al  twee jaar niet gehouden mocht worden, is het sowieso verschrikkelijk voor alle vrijwilligers wanneer ze met deze nutteloze manier van vernielzucht worden geconfronteerd. Daarvoor steken ze er hun energie en hun tijd er niet in.”

Wie wat gezien mocht hebben op donderdag 2, vrijdag 3 of zaterdag 4 december) wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Almelo (0900-8844) en haar of zijn bevindingen door te geven. 

Schoneveld: “Met inkomsten van de Almelose Ruiterdagen kunnen wij het manegeterrein onderhouden. Iedereen zal begrijpen dat na twee seizoenen, waarin er geen Ruiterdagen konden plaatsvinden maar de vaste lasten wel doorgingen, de financiële middelen aanzienlijk zijn geslonken. En dat wij zeker niet zitten te wachten op een schadepost van enkele duizenden euro’s. We kunnen dit er eigenlijk niet bij hebben en hopen dan ook op de hulp van de inwoners van Almelo om deze nutteloze en laffe vernieling op te lossen.”

Meer Algemeen

De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen... (18-07-2022)
MARKELO - Manege Snorrewind in Markelo zet zich al jaren in voor een goed doel: Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Een van de... (12-07-2022)
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)
GEESTEREN – Wim Wielheesen kijkt met veel plezier op het NK jachtpaarden voor masters, dat zaterdag werd gehouden op het landgoed De Valouwe van de... (28-04-2022)
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van de locatie Almelo van het zone.College houdt vrijdag 25 maart een interactieve open dag bij... (22-03-2022)
ALMELO – Kees Vellenga kreeg woensdag het stijlvolle afscheid, waarop hij zelf hoopte. De woensdag 19 januari op 74-jarige leeftijd overleden... (28-01-2022)
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (18-01-2022)
Redactie en andere medewerkers van Hippisch Twente wensen u heel fijne feestdagen toe en een gelukkig, sportief succesvol en heel gezond 2022!   (24-12-2021)
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (24-11-2021)
ALMELO – Gijs Stork is sinds vorige week ridder te paard. De 80-jarige Almeloër werd zaterdag tot zijn eigen verrassing benoemd tot Ridder in de Orde... (11-11-2021)
SAASVELD – Zo’n 75 talenten beginnen binnenkort met hun lessen bij bekende ruiters uit de regio om hun vaardigheden in de dressuur of het springen... (21-10-2021)