JURYHUISJES VAN ALMELOSE RUITERDAGEN FORS BESCHADIGD DOOR VANDALISME

Vernielingen Hippisch Centrum Almelo

ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht juryhuisjes langs het dressuurterrein is ernstig beschadigd door het forceren van deuren, het ingooien van ruiten en het vernielen van daken.

Vanuit de juryhuisjes slaan de juryleden, onder begeleiding van hun secretaris, de dressuurproeven gade en geven ze een zo goed mogelijke beoordeling van de proef die wordt verreden. Dankzij deze voorziening hoeven juryleden niet meer met auto’s over het dressuurterrein te rijden en kunnen ze droog en warm zitten zonder last te hebben van de weersomstandigheden. Een van de bestuursleden van de Almelose Ruiterdagen trof de juryhuisjes zwaar beschadigd aan. 

Het terrein is grotendeels voorzien van camera’s. Op de beelden daarvan is echter niets te zien, waarschijnlijk omdat de locatie vanaf de Kolthofsingel via de sloot is benaderd. Secretaris Eddie Schoneveld: “Los daarvan dat de Almelose Ruiterdagen gebukt gaat onder de gevolgen van de coronacrisis, waardoor het evenement al  twee jaar niet gehouden mocht worden, is het sowieso verschrikkelijk voor alle vrijwilligers wanneer ze met deze nutteloze manier van vernielzucht worden geconfronteerd. Daarvoor steken ze er hun energie en hun tijd er niet in.”

Wie wat gezien mocht hebben op donderdag 2, vrijdag 3 of zaterdag 4 december) wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Almelo (0900-8844) en haar of zijn bevindingen door te geven. 

Schoneveld: “Met inkomsten van de Almelose Ruiterdagen kunnen wij het manegeterrein onderhouden. Iedereen zal begrijpen dat na twee seizoenen, waarin er geen Ruiterdagen konden plaatsvinden maar de vaste lasten wel doorgingen, de financiële middelen aanzienlijk zijn geslonken. En dat wij zeker niet zitten te wachten op een schadepost van enkele duizenden euro’s. We kunnen dit er eigenlijk niet bij hebben en hopen dan ook op de hulp van de inwoners van Almelo om deze nutteloze en laffe vernieling op te lossen.”

Meer Algemeen

ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)
GEESTEREN – Wim Wielheesen kijkt met veel plezier op het NK jachtpaarden voor masters, dat zaterdag werd gehouden op het landgoed De Valouwe van de... (28-04-2022)
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van de locatie Almelo van het zone.College houdt vrijdag 25 maart een interactieve open dag bij... (22-03-2022)
ALMELO – Kees Vellenga kreeg woensdag het stijlvolle afscheid, waarop hij zelf hoopte. De woensdag 19 januari op 74-jarige leeftijd overleden... (28-01-2022)
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (18-01-2022)
Redactie en andere medewerkers van Hippisch Twente wensen u heel fijne feestdagen toe en een gelukkig, sportief succesvol en heel gezond 2022!   (24-12-2021)
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (24-11-2021)
ALMELO – Gijs Stork is sinds vorige week ridder te paard. De 80-jarige Almeloër werd zaterdag tot zijn eigen verrassing benoemd tot Ridder in de Orde... (11-11-2021)
SAASVELD – Zo’n 75 talenten beginnen binnenkort met hun lessen bij bekende ruiters uit de regio om hun vaardigheden in de dressuur of het springen... (21-10-2021)
ALMELO/USSELO - De twee jonge Twentse amazones Lisa de Paauw uit Usselo en Madée Schuttenbeld uit Almelo lanceerden deze week hun eigen hippische... (24-09-2021)
ROSSUM - Officieel is het 75-jarig bestaan al ruim drie maanden achter de rug. Maar de leden van PSV De Rossruiters uit Rossum herdenken het jubileum... (23-09-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
ROTTERDAM - Bondscoach Rob Ehrens heeft Frank Schuttert met Lionel D aangewezen als vervanger van de geblesseerde Harrie Smolders voor de... (29-06-2021)
AGELO - Personeel van Stal Tijdhof en ruiters die er kind aan huis waren, bezorgden de dinsdag overleden Jan Kroeze zaterdag een waardig afscheid. Ze... (27-06-2021)
ENSCHEDE De afdeling paardenhouderij van het Zone.college uit Almelo houdt komende vrijdag 30 april een interactieve dag bij manege Het Twentsche... (26-04-2021)
ERMELO - Voor de ruiters van TeamNL verloopt de voorbereiding op de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio vol uitdagingen. De coronapandemie... (07-04-2021)
DEN HAM – Hij werd geboren bij manage De Hazelhorst en doet na tientallen jaren nog altijd dienst als betrouwbare managepony. Zaterdag werd Sam... (15-03-2021)
AKEN – Het CHIO Aken wordt uitgesteld vanwege de huidige restricties voor de paardensport. Het prestigieuze internationale concours wordt nu van 14... (11-03-2021)
VALENCIA - Een zeer ernstige variant van het Rhinovirus is er de oorzaak van dat onder meer de Dutch Masters, ook bekend als Indoor Brabant, van 12... (02-03-2021)