Riël Klumper Lid Oranje Nassau

ALMELO - Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen is zaterdagvond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 58-jarige Klumper, links op de foto en al sinds 1997 preses van de organisatie, kreeg de erbij behorende onderscheiding opgespeld door locoburgemeester Irene ten Seldam. Wim Vos (rechts) werd uitgeroepen tot Lid van Verdienste. Beiden zijn al vanaf de eerste editie in 1967 betrokken bij de Almelose Ruiterdagen.

Voor Riël Klumper was zijn Koninklijke onderscheiding geen verrassing meer, omdat het regionale dagblad deze per abuis had gemeld in de plaatselijke editie. “Dat vind ik vooral jammer voor al die mensen die er driekwart jaar erg druk mee zijn geweest om me deze surprise te bezorgen. Maar ik ben er erg blij mee, want het is toch een stukje waardering dat je krijgt voor die vijftig jaren dat je hier al meedoet. Toen ik een jaar of zeven, acht was begon ik met het opleggen van balkjes bij parcoursen en ik ben altijd blijven hangen.”

Het leidde ook tot de start van een eigen zaak in paardenvoer en later een compleet aanbod van paardensportartikelen in wat uitgroeide tot een gerenommeerd bedrijf. “Toen ik met dat voer begon, was ik achttien, gaandeweg kwam daar de vraag naar allerlei andere producten bij, waardoor de zaak uitgroeide tot een complete ruitersportwinkel. We zitten al 34 jaar op dezelfde plek in het centrum, maar ik ben van plan om te gaan verhuizen naar een locatie waar we beter bereikbaar zijn en waar we ook eigen parkeerplekken hebben.”

Bij zijn twintigste optreden als voorzitter troffen Riël Klumper en de Ruiterdagen sterk uiteenlopende weersomstandigheden. “We hebben al het weer meegemaakt. Donderdag was het nog dertig graden, maar we hebben ook bakken met water gehad. De regenbui van maandag heeft ons een beetje de das omgedaan. Gelukkig hebben we het evenement niet hoeven stil te leggen voor onweer. Maar we zijn van het ene extreme in het andere gevallen. Dit jubileum zal ons dan ook absoluut lang heugen.”

Wim Vos Lid van Verdienste
Wierdenaar Wim Vos werd gehuldigd omdat hij al vijftig jaar vrijwilliger is bij de Almelose Ruiterdagen en de Looleeruiters. De 67-jarige Vos kreeg een plaquette aangeboden. 

Vos was aanvankelijk actief als springruiter bij de Looleeruiters en vervulde tal van verschillende functies voor de vereniging en de Stichting Almelose Ruiterdagen.  Na zijn actieve loopbaan werd de voormalig slager ringmeester en verzorgde hij het onderdeel dressuur. Daarna werd hij gastheer. “Ik ging de hele Vip-beweging doen en weet nog dat Sven Harmsen hier kwam omdat zijn zoon Sven meereed en dat de toenmalige vriendin van Marco Borsato deelnam aan de dressuur. Al 26 jaar doe ik nu de ontvangst van de Vip en van alles op het gebied van reclame.”

Vorig jaar overkwam Wim Vos nog een ernstig ongeluk op de manege. Hij werd onfortuinlijk overreden door een paardentrailer en met een gecompliceerde beenbreuk opgenomen in het ZGT. 

Meer Almelose Ruiterdagen

ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)
ALMELO - Maud Haarhuis tekende dit weekend voor een mooie overwinning in de finale van de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Baron... (29-06-2022)
ALMELO – Kim Bekhuis was zaterdagavond onbetwist de sterkste tijdens de Gemeente Almelo Prijs, die in de klassen over 1,30 en 1,35 meter in handicap... (26-06-2022)
ALMELO - Na twee jaar van verplichte rust staan van 17 tot en met 26 juni de Almelose Ruiterdagen weer op het programma. Met zo’n 260 stallen is het... (02-06-2022)
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
ALMELO – Net als onder meer het CSI Twente en Jumping Schröder Tubbergen heeft ook het bestuur van de Almelose Ruiterdagen besloten het evenement... (15-04-2021)
ALMELO – Sjaak Sleiderink was vrijdagavond tijdens de Almelose Ruiterdagen  een klasse apart in het nationaal springen over 1,40 meter. De Denekamper... (24-06-2017)
ALMELO – Wendy Ligtenberg was zondag tijdens haar eerste optreden in een heuse derby meteen dicht bij een zege. Haar al achttienjarige merrie... (26-06-2016)
ALMELO – Bas van der Aa moest zaterdagavond in de finale van de klasse Z en ZZ tijdens de vijftigste editie van de Almelose Ruiterdagen zijn meerdere... (26-06-2016)
ALMELO - Het afsluitende springparcours voor de klassen Z en ZZ van de Almelose Ruiterdagen leverde uiteindelijk een barrage op, waarin slechts twee... (05-07-2015)
ALMELO – Voor Ties Rothstegge kunnen de Almelose Ruiterdagen 2015 al niet meer stuk. Vrijdag zegevierde hij op het parcours over 1,30 meter met... (05-07-2015)
ALMELO – Twee jaar nadat ze met Zazou R uit Stal Roelofs de beste was, stond Anne-Liza Makkinga zaterdag opnieuw vooraan bij de prijsuitreiking na de... (05-07-2015)
ALMELO - De derbywedstrijd de Trial Jumping Almelo is een kleurrijke en spectaculaire wedstrijd met minimaal 21 hindernissen en zo’n 25 sprongen,... (04-07-2015)
ALMELO - Joyce Vegter tekende donderdag voor een mooie zege in de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Charnieta was ze goed voor 230... (03-07-2015)
ALMELO - Josta van Straaten hield dinsdag het hoofd prima koel in de hitte van de Almelose Ruiterdagen. De amazone uit Den Ham reed in de klasse Z... (01-07-2015)
ALMELO - Behalve de vele springfinales werden zondag tijdens de Almelose Ruiterdagen zondag ook de dressuurfinales verreden. Alle winnaars gingen... (29-06-2015)
ALMELO - Duizenden toeschouwers waren er zondag getuige van hoe Noah Voortman uit Rijssen met haar pony So what de Little Trial Jumping Almelo op... (29-06-2015)
ALMELO – Vai Bruntink zag ook tijdens de wedstrijden in Almelo in het kader van de KNHS Subli selectie van jonge dressuurpaarden weer alle ogen op... (22-06-2014)
ALMELO - Als Linda Verwaal met Rocky LVD aan de start verschijnt voor een dressuurwedstrijd, heft de concurrentie de laatste tijd meestal het... (22-06-2014)
ALMELO – ‘Totally flabbergasted’ waren deelnemers en bezoekers aan de 48ste Almelose Ruiterdagen toen zaterdag in de namiddag opeens minister-... (22-06-2014)