'Almelo' schrapt Trial Jumping

ALMELO - De derbywedstrijd de Trial Jumping Almelo is een kleurrijke en spectaculaire wedstrijd met minimaal 21 hindernissen en zo’n 25 sprongen, veel natuurlijke hindernissen en een meer dan een kilometer lang parcours. Alles is bijna het dubbele van een normale wedstrijd. Het specatulaire onderdeel van de Almelose Ruiterdagen gaat voor het eerst in circa dertig jaar niet door.

“De temperaturen in combinatie met een hoog vochtigheidsgehalte en verhoogde kans op smog dwingt de organisatie tot een belangrijke maar verstandige beslissing de derby niet door laten gaan”, aldus wedstrijdleider Henk van de Wal. Ook de jachtwedstrijd op zaterdagmiddag wordt afgelast. “Deze wedstrijd is niet naar voren of achteren te verplaatsen. We hebben overlegd met ruiters en officials en zij hadden respect voor de moedige beslissing”, licht Van de Wal toe.

Zaterdagmorgen gaat de twee fasenwedstrijd wel door en dat geldt ook voor de finale in de zwaarste klasse om de Grote Prijs van Almelo. 
 
Klassiek parcours
In plaats van de Trial Jumping wordt op zondagmiddag een klassiek parcours met barrage verreden om de Bolk Transportprijs. Het prijzengeld en de prachtige ereprijs van Kylix van de Trial Jumping Almelo worden nu beschikbaar gesteld voor deze wedstrijd. Alleen de beste vijf van de Grote Prijs van Almelo mogen met een wildcard alsnog deelnemen aan het klassiek van zondagmiddag.
 
Voor het publiek zijn er voldoende tenten, parasols en schaduwzijden door hoge bomen rond de piste om op een aangename wijze te genieten van prachtige hippische sport. Ook de dressuur op zondag wordt nog zeer spannend, waarbij een dressuurzadel tijdens de Open Twentse dressuurkampioenschappen in de ezwaarste klassen een zadel van Theo Sommer te winnen valt.

Voor de meest actuele info, zie www.almelose-ruiterdagen.nl

De Trial Jumping Almelo werd zowel in 2013 als in 2014 gewonnen door Pim Mulder met Amigo.

Meer Almelose Ruiterdagen

ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)
ALMELO - Maud Haarhuis tekende dit weekend voor een mooie overwinning in de finale van de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Baron... (29-06-2022)
ALMELO – Kim Bekhuis was zaterdagavond onbetwist de sterkste tijdens de Gemeente Almelo Prijs, die in de klassen over 1,30 en 1,35 meter in handicap... (26-06-2022)
ALMELO - Na twee jaar van verplichte rust staan van 17 tot en met 26 juni de Almelose Ruiterdagen weer op het programma. Met zo’n 260 stallen is het... (02-06-2022)
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
ALMELO – Net als onder meer het CSI Twente en Jumping Schröder Tubbergen heeft ook het bestuur van de Almelose Ruiterdagen besloten het evenement... (15-04-2021)
ALMELO – Sjaak Sleiderink was vrijdagavond tijdens de Almelose Ruiterdagen  een klasse apart in het nationaal springen over 1,40 meter. De Denekamper... (24-06-2017)
ALMELO - Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen is zaterdagvond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 58-jarige... (27-06-2016)
ALMELO – Wendy Ligtenberg was zondag tijdens haar eerste optreden in een heuse derby meteen dicht bij een zege. Haar al achttienjarige merrie... (26-06-2016)
ALMELO – Bas van der Aa moest zaterdagavond in de finale van de klasse Z en ZZ tijdens de vijftigste editie van de Almelose Ruiterdagen zijn meerdere... (26-06-2016)
ALMELO – Twee jaar nadat ze met Zazou R uit Stal Roelofs de beste was, stond Anne-Liza Makkinga zaterdag opnieuw vooraan bij de prijsuitreiking na de... (05-07-2015)
ALMELO - Het afsluitende springparcours voor de klassen Z en ZZ van de Almelose Ruiterdagen leverde uiteindelijk een barrage op, waarin slechts twee... (05-07-2015)
ALMELO – Voor Ties Rothstegge kunnen de Almelose Ruiterdagen 2015 al niet meer stuk. Vrijdag zegevierde hij op het parcours over 1,30 meter met... (05-07-2015)
ALMELO - Joyce Vegter tekende donderdag voor een mooie zege in de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Charnieta was ze goed voor 230... (03-07-2015)
ALMELO - Josta van Straaten hield dinsdag het hoofd prima koel in de hitte van de Almelose Ruiterdagen. De amazone uit Den Ham reed in de klasse Z... (01-07-2015)
ALMELO - Behalve de vele springfinales werden zondag tijdens de Almelose Ruiterdagen zondag ook de dressuurfinales verreden. Alle winnaars gingen... (29-06-2015)
ALMELO - Duizenden toeschouwers waren er zondag getuige van hoe Noah Voortman uit Rijssen met haar pony So what de Little Trial Jumping Almelo op... (29-06-2015)
ALMELO – Vai Bruntink zag ook tijdens de wedstrijden in Almelo in het kader van de KNHS Subli selectie van jonge dressuurpaarden weer alle ogen op... (22-06-2014)
ALMELO - Als Linda Verwaal met Rocky LVD aan de start verschijnt voor een dressuurwedstrijd, heft de concurrentie de laatste tijd meestal het... (22-06-2014)
ALMELO – ‘Totally flabbergasted’ waren deelnemers en bezoekers aan de 48ste Almelose Ruiterdagen toen zaterdag in de namiddag opeens minister-... (22-06-2014)