TIENDAAGSE EEN VAN DE GROOTSTE HIPPISCHE EVENEMENTEN VAN NEDERLAND 

Almelose Ruiterdagen terug op agenda

Pim Mulder won de Trial in 2019 en deed dat ook al drie keer eerder.

ALMELO - Na twee jaar van verplichte rust staan van 17 tot en met 26 juni de Almelose Ruiterdagen weer op het programma. Met zo’n 260 stallen is het evenement een van de grootste in Nederland, ook dit jaar weer met twee eigen campings op en rond het wedstrijdterrein, dus alles op loopafstand. 

Het eerste weekend (17 tot en met 19 juni) staat in het teken van de wedstrijden springen en dressuur van de ponyruiters. Op vrijdagavond is er in samenwerking met de Scoutinggroep John F. Kennedy een spelavond voor de jeugd. Zaterdagavond is de traditionele playbackshow. Die is volledig volgeboekt, dus dat belooft een muzikaal hoogtepunt te worden. Na de show doet een regionale DJ er nog een schepje bovenop.

De zondag wordt afgesloten met de finales, waarbij zeker de Pony Trial de moeite waard is om te komen kijken. ’s Neerlands beste ponyruiters gaan over een prachtig parcours van natuurhindernissen. 

Op ‘wisseldag’ maandag 20 juni start het programma ’s middags  voor de senioren in volle hevigheid met zeven dagen dressuur en zes dagen springen in de klassen B tot en met ZZ en ZZ Licht. Met de KNHS Strijd der Provinciën en de KNHS Hartog Trophy staat Almelo zeker weer op de landelijke kaart. 

Kampioenschap ringsteken
Ook bij het springen is er een veelzijdig randprogramma. Wat te denken van het Open Twents Kampioenschap Ringsteken op donderdagavond met diverse prominenten. Aansluitend is er ook voor diverse groepen de gelegenheid om een keer op de koets te klimmen en deel te nemen aan het ringsteken.

Op vrijdag wordt waarschijnlijk op het hele terrein gesprongen. De rubriek over 1,40 meter is een ware aanrader, maar dat geldt ook voor de wedstrijd van een fietser tegen een ruiter, kort voor het grootste ruiterbal met de showband Da Vinci om 21.00 uur. Dan kunnen de voetjes van de vloer en wordt het feesten tot in de vroege uurtjes. 

De Grote Prijs van Almelo staat voor zaterdagavond rond de klok van half 8 op de agenda. Op datzelfde moment vindt er op het dressuurterrein een rubriek plaats voor vier- tot en met zesjarige paarden die al op hoog niveau acteren. De kür op muziek speelt zich af bij kunstlicht. 

Trial Jumping hoogtepunt
Op zondag worden de Almelose Ruiterdagen afgesloten met een groot aantal finales en de Bolk Transport Trial Jumping, traditiegetrouw het hoogtepunt. De winnaar ervan ondergaat doorgaans een onderdompeling in de waterbak, zoals Eric ten Cate (hiernaast) in 2017 ondervond.

Ergens rond de Trial is het defilé van de koetsentocht, een prachtige rit door Almelo met vele authentieke koetsen. De definitieve route zal ruim een week voor de Ruiterdagen worden bekendgemaakt. In elk geval zal de route langs de verzorgingshuizen Eugeria, Meulenbelt en De Koppel voeren.

Voor verdere informatie, zie de vernieuwde website: www.almelose-ruiterdagen.nl

Meer Almelose Ruiterdagen

»
ALMELO – De koetsentocht van de Nederlandse Vereniging voor Authentiek Gerij (NVTG), die komende zondag in het kader van de Almelose Ruiterdagen op... (23-06-2023)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)
»
ALMELO - Maud Haarhuis tekende dit weekend voor een mooie overwinning in de finale van de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Baron... (29-06-2022)
»
ALMELO – Kim Bekhuis was zaterdagavond onbetwist de sterkste tijdens de Gemeente Almelo Prijs, die in de klassen over 1,30 en 1,35 meter in handicap... (26-06-2022)
»
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
»
ALMELO – Net als onder meer het CSI Twente en Jumping Schröder Tubbergen heeft ook het bestuur van de Almelose Ruiterdagen besloten het evenement... (15-04-2021)
»
ALMELO – Sjaak Sleiderink was vrijdagavond tijdens de Almelose Ruiterdagen  een klasse apart in het nationaal springen over 1,40 meter. De Denekamper... (24-06-2017)
»
ALMELO - Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen is zaterdagvond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 58-jarige... (27-06-2016)
»
ALMELO – Bas van der Aa moest zaterdagavond in de finale van de klasse Z en ZZ tijdens de vijftigste editie van de Almelose Ruiterdagen zijn meerdere... (26-06-2016)
»
ALMELO – Wendy Ligtenberg was zondag tijdens haar eerste optreden in een heuse derby meteen dicht bij een zege. Haar al achttienjarige merrie... (26-06-2016)
»
ALMELO - Het afsluitende springparcours voor de klassen Z en ZZ van de Almelose Ruiterdagen leverde uiteindelijk een barrage op, waarin slechts twee... (05-07-2015)
»
ALMELO – Voor Ties Rothstegge kunnen de Almelose Ruiterdagen 2015 al niet meer stuk. Vrijdag zegevierde hij op het parcours over 1,30 meter met... (05-07-2015)
»
ALMELO – Twee jaar nadat ze met Zazou R uit Stal Roelofs de beste was, stond Anne-Liza Makkinga zaterdag opnieuw vooraan bij de prijsuitreiking na de... (05-07-2015)
»
ALMELO - De derbywedstrijd de Trial Jumping Almelo is een kleurrijke en spectaculaire wedstrijd met minimaal 21 hindernissen en zo’n 25 sprongen,... (04-07-2015)
»
ALMELO - Joyce Vegter tekende donderdag voor een mooie zege in de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Charnieta was ze goed voor 230... (03-07-2015)
»
ALMELO - Josta van Straaten hield dinsdag het hoofd prima koel in de hitte van de Almelose Ruiterdagen. De amazone uit Den Ham reed in de klasse Z... (01-07-2015)
»
ALMELO - Behalve de vele springfinales werden zondag tijdens de Almelose Ruiterdagen zondag ook de dressuurfinales verreden. Alle winnaars gingen... (29-06-2015)
»
ALMELO - Duizenden toeschouwers waren er zondag getuige van hoe Noah Voortman uit Rijssen met haar pony So what de Little Trial Jumping Almelo op... (29-06-2015)
»
ALMELO – Vai Bruntink zag ook tijdens de wedstrijden in Almelo in het kader van de KNHS Subli selectie van jonge dressuurpaarden weer alle ogen op... (22-06-2014)
»
ALMELO - Als Linda Verwaal met Rocky LVD aan de start verschijnt voor een dressuurwedstrijd, heft de concurrentie de laatste tijd meestal het... (22-06-2014)