Iris Hakvoort klopt Bas van der Aa

ALMELO – Bas van der Aa moest zaterdagavond in de finale van de klasse Z en ZZ tijdens de vijftigste editie van de Almelose Ruiterdagen zijn meerdere erkennen in de jonge Iris Hakvoort. De Albergenaar reed met Goldfeyer naar een tijd van 36,35 seconde in de barrage, maar dat was iets meer dan een halve seconde te langzaam om Hakvoort en haar Don’t Tell Me What to Do (35,84) voor te blijven.

Anne-Lotte Tijhuis verzekerde zich met Casaktie (37,25) van de derde plaats. Danny Schaper was met Ciness de vierde en laatste foutloze combinatie (40,05). De regionale vertegenwoordigers Judith Vetker met Espoir, Ester Laarman met Whisperie, David Ljungcrantz met Baluga en Don Willemsen met Charley bezetten in deze volgorde de plaatsen zes tot en met negen.

Frank Buitenhuis
Het ZZ-klassiek was eerder op de dag een prooi geworden voor Frank Buitenhuis met Blossom van de Herenbrink. De Holtenaar troefde Bianca Schoenmakers op Daylight HDH af met een marge van 0,68 seconde. Op afstand volgde Don Willemsen met Eranta als derde. Bart Haselbekke finishte op de vijfde stek met Dorus.

In dezelfde klasse toonde Julian de Boer zich met Dodge de sterkste  over twee fasen. Ook nu werd Schoenmakers tweede met Daylight, voor Sven Roze met Euline. Frank Buitenhuis eindigde als vierde met Vivaldi Z, Bas van der Aa als vijfde met Davinci.

Van der Aa toonde zich met Enrique superieur in de klasse Z klassiek. Wendy Ligtenberg, winnares van de Twente Cup, gaf met Radorette VDD als enige andere foutloze bijna 4,7 seconde toe. Frank Buitenhuis noteerde met Eratograaf en Enoamirette de snelste ritten bij de vierfouters. Met beide paarden was hij wel rapper dan Bas van der Aa.

Julian de Boer boekte met zijn tweede zege van de dag over twee fasen met Floris. Op ruim een seconde veroverde Bianca Schoenmakers met Vincent HDH haar derde tweede plaats op zaterdag. Frank Buitenhuis haalde de derde prijs af met  Eratograaf, voor nogmaals Julian de Boer met Fernando en Bart Haselbekke met Chase.

Frank Buitenhuis bleef in de klasse M-klassiek met For Ever Bliss Renate Beuving met Fellow en Maurice Wilmink met Snoes voor. In de klasse L eindigde Stijn Roelink met Fireball als derde achter Joanna Johansson met Arona en Wim Pomp met Ga la Vie. Demi Reuvekamp noteerde met Serasuolo de meeste stijlpunten in de klasse (90,5) en verwees daarmee Nick Ekkelenkamp met Never Know’s Gabber (90) en Debby Hammink met En Vogue naar de tweede en derde positie.

Zie ook www.almelose-ruiterdagen.nl

Foto Bas van der Aa met Goldfeyer van www.fototrailer.nl  

Meer Almelose Ruiterdagen

»
ALMELO – De koetsentocht van de Nederlandse Vereniging voor Authentiek Gerij (NVTG), die komende zondag in het kader van de Almelose Ruiterdagen op... (23-06-2023)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)
»
ALMELO - Maud Haarhuis tekende dit weekend voor een mooie overwinning in de finale van de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Baron... (29-06-2022)
»
ALMELO – Kim Bekhuis was zaterdagavond onbetwist de sterkste tijdens de Gemeente Almelo Prijs, die in de klassen over 1,30 en 1,35 meter in handicap... (26-06-2022)
»
ALMELO - Na twee jaar van verplichte rust staan van 17 tot en met 26 juni de Almelose Ruiterdagen weer op het programma. Met zo’n 260 stallen is het... (02-06-2022)
»
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
»
ALMELO – Net als onder meer het CSI Twente en Jumping Schröder Tubbergen heeft ook het bestuur van de Almelose Ruiterdagen besloten het evenement... (15-04-2021)
»
ALMELO – Sjaak Sleiderink was vrijdagavond tijdens de Almelose Ruiterdagen  een klasse apart in het nationaal springen over 1,40 meter. De Denekamper... (24-06-2017)
»
ALMELO - Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen is zaterdagvond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 58-jarige... (27-06-2016)
»
ALMELO – Wendy Ligtenberg was zondag tijdens haar eerste optreden in een heuse derby meteen dicht bij een zege. Haar al achttienjarige merrie... (26-06-2016)
»
ALMELO - Het afsluitende springparcours voor de klassen Z en ZZ van de Almelose Ruiterdagen leverde uiteindelijk een barrage op, waarin slechts twee... (05-07-2015)
»
ALMELO – Voor Ties Rothstegge kunnen de Almelose Ruiterdagen 2015 al niet meer stuk. Vrijdag zegevierde hij op het parcours over 1,30 meter met... (05-07-2015)
»
ALMELO – Twee jaar nadat ze met Zazou R uit Stal Roelofs de beste was, stond Anne-Liza Makkinga zaterdag opnieuw vooraan bij de prijsuitreiking na de... (05-07-2015)
»
ALMELO - De derbywedstrijd de Trial Jumping Almelo is een kleurrijke en spectaculaire wedstrijd met minimaal 21 hindernissen en zo’n 25 sprongen,... (04-07-2015)
»
ALMELO - Joyce Vegter tekende donderdag voor een mooie zege in de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Charnieta was ze goed voor 230... (03-07-2015)
»
ALMELO - Josta van Straaten hield dinsdag het hoofd prima koel in de hitte van de Almelose Ruiterdagen. De amazone uit Den Ham reed in de klasse Z... (01-07-2015)
»
ALMELO - Behalve de vele springfinales werden zondag tijdens de Almelose Ruiterdagen zondag ook de dressuurfinales verreden. Alle winnaars gingen... (29-06-2015)
»
ALMELO - Duizenden toeschouwers waren er zondag getuige van hoe Noah Voortman uit Rijssen met haar pony So what de Little Trial Jumping Almelo op... (29-06-2015)
»
ALMELO – ‘Totally flabbergasted’ waren deelnemers en bezoekers aan de 48ste Almelose Ruiterdagen toen zaterdag in de namiddag opeens minister-... (22-06-2014)
»
ALMELO – Janneke Punte (foto) heerste zaterdag als een vorstin de klasse ZZ Licht tijdens het hippische ruiterfestijn Almelose Ruiterdagen. Met... (22-06-2014)