Geerink en Wiering de uitblinkers

ALMELO - Sander Geerink en Harrie Wiering ontpopten zich vrijdag tot de uitblinkers tijdens de zwaarste springrubrieken van de Almelose Ruiterdagen. Geerink won met Mondial Foods Ragnar zowel het klassiek springen als de rubriek over twee fasen in de klasse ZZ, Wiering deed een niveautje lager hetzelfde met Hemmelhorst Vivid. Sander Geerink pakte met Mondial Foods Ustinov en Mondial Foods Zaza ook nog twee derde plekken mee in de Z, Wiering werd vierde en vijfde in het ZZ-klassiek. 

door Willem Pfeiffer

De twintigjarige Sander Geerink onderstreepte met zijn voortreffelijke prestaties nog eens zijn puike vorm van de laatste weken, waarin hij met Ragnar onder meer tijdens het CSI Twente ook al een keer als winnaar werd gehuldigd. In Almelo troefde hij vrijdag niet de minsten af. Gert-Jan Bruggink mocht met Primeval What Exclusive na hem starten, maar beet zijn tanden stuk op de tijd van Geerink (35,21). Bruggink bleef bijna precies een volle tel achter: 36,22. Achter Annelies Vorsselmans met Eurocommerce Capetown stuurde Harrie Wiering Hemmelhorst Hercules en Hemmelhorst Mr. Dino naar de vierde en vijfde positie. 

In het traject over twee fasen maakte vooral Sander Naber met Wubbo het Sander Geerink en Mondial Foods Ragnar lastig. Het verschil tussen de twee snelste combinaties bedroeg slechts driehonderdste seconde in het voordeel van de ruiter uit Gelselaar. Geerink werd met Ustinov ook derde, voor Kristian Houwen met Vona en Gerco Schröder, die afzag van zijn geplande reis naar de Global Champions Tour in het Portugese Estoril, met Eurocommerce Singapore.

"Wie knoeit een beetje vedan", bagatelliseerde Sander Geerink na afloop zijn puike optredens. "Het paard is in vorm, ja. En als je een goed paard hebt, gaat het allemaal een stuk gemakkelijker. Ragnar is een hele fijne, eentje die altijd met een strik naar huis gaat. Vier jaar gelden hebben we hem samen met Gerrit Tijhans in Drente gekocht. Mijn vader heeft hem eerst gereden en met hem op het niveau 1,40 en 1,45 meter gesprongen. Sinds twee jaar heb ik hem nu. Bij de junioren en young riders heb ik 'm al gereden en al een keer een landenwedstrijd met hem gewonnen.Hij heeft een tijdje last gehad van een spierblessure, maar sinds een halfjaar is dat voorbij en heb ik weer veel plezier van hem."

De kans is niet denkbeeldig dat Ragnar na dit seizoen van eigenaar verhuist. "Niet dat het moet hoor. We hebben hem eigenlijk altijd gehouden om reclame met hem te kunnen maken, terwijl we andere paarden wel steeds in de verkoop hebben gedaan. Maar hij is nu dertien en hij kan ook voor een ander nog goede dingen doen." Dan lachend: "En van de sport alleen kan ook ik niet leven, ik ben erg gevoelig voor winst."

Over wervende teksten hoeft hij niet na te denken als het om het aanprijzen van de dertienjarige donkerbruine ruin van Lux x Goodtimes gaat. "Hij heeft een super instelling en is heel snel van zichzelf. Er zijn denk ik weinig paarden die sneller wenden dan hij. Je kunt hem ook heel simpel snel rijden. Hïj ziet er op het parcours helemaal niet uit alsof hij zo goed tempo kan maken, maar hij doet het wel."

Harrie Wiering was op het klassieke parcours van de klasse Z met Vivid een kleine driekwart seconde rapper dan Gerben Morsink met Carthageno Z. Nuri Dijks werd derde op I Belong to You en had een royale voorsprong op Gert-Jan Bruggink met Primeval Dejavu en Chantal Regter met Pirate's Choice.

Dijks, na ruim vier maanden blessureleed (afgescheurde kruisband) terug in het zadel, vormde de grootste bedreiging voor Wiering in de wedstrijd over twee fasen. De in Vreden woonachtige ruiter kwam 0,26 seconde te kort om zijn eerste zege na zijn rentree te mogen begroeten. Sander Geerink en Zaza werden derde, Chantal Regter en Pirate's Choice vierde en nogmaals Nuri Dijks vijfde met Roadster.

Remco Been noteerde alweer zijn vierde overwinning tijdens de Almelose Ruiterdagen. Na de verkoop van enkele toppaarden als Volvo's Winnaar en Volvo's Parabel moet de Wierdenaar weer talentvolle aanwas opleiden. Vandaar dat hij er zelf van uitgaat dat hij het aantal van acht zeges van vorig jaar niet zal evenaren. Met Wallstreet was hij echter de beste in een van de twee groepen in het jachtspringen voor de klasse L . Achter Sanne Wiefferink met University werd hij met Vip Bogido ook nog derde. In de andere groep was winnaar Thomas Whitaker met L Grafin meer dan drie seconden langzamer dan Been. Hier werd Joost van Bijsterveld tweede met Arera C en eindigde Bas van der Aa als derde met Goldfeyer.

Voor alle uitslagen, zie www.almelose-ruiterdagen.nl/startlijsten/2011/paard

Foto Sander Geerink met MF Ragnar van www.fototrailer.nl

 

Meer Almelose Ruiterdagen

»
ALMELO – De koetsentocht van de Nederlandse Vereniging voor Authentiek Gerij (NVTG), die komende zondag in het kader van de Almelose Ruiterdagen op... (23-06-2023)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)
»
ALMELO - Maud Haarhuis tekende dit weekend voor een mooie overwinning in de finale van de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Baron... (29-06-2022)
»
ALMELO – Kim Bekhuis was zaterdagavond onbetwist de sterkste tijdens de Gemeente Almelo Prijs, die in de klassen over 1,30 en 1,35 meter in handicap... (26-06-2022)
»
ALMELO - Na twee jaar van verplichte rust staan van 17 tot en met 26 juni de Almelose Ruiterdagen weer op het programma. Met zo’n 260 stallen is het... (02-06-2022)
»
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
»
ALMELO – Net als onder meer het CSI Twente en Jumping Schröder Tubbergen heeft ook het bestuur van de Almelose Ruiterdagen besloten het evenement... (15-04-2021)
»
ALMELO – Sjaak Sleiderink was vrijdagavond tijdens de Almelose Ruiterdagen  een klasse apart in het nationaal springen over 1,40 meter. De Denekamper... (24-06-2017)
»
ALMELO - Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen is zaterdagvond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 58-jarige... (27-06-2016)
»
ALMELO – Wendy Ligtenberg was zondag tijdens haar eerste optreden in een heuse derby meteen dicht bij een zege. Haar al achttienjarige merrie... (26-06-2016)
»
ALMELO – Bas van der Aa moest zaterdagavond in de finale van de klasse Z en ZZ tijdens de vijftigste editie van de Almelose Ruiterdagen zijn meerdere... (26-06-2016)
»
ALMELO - Het afsluitende springparcours voor de klassen Z en ZZ van de Almelose Ruiterdagen leverde uiteindelijk een barrage op, waarin slechts twee... (05-07-2015)
»
ALMELO – Voor Ties Rothstegge kunnen de Almelose Ruiterdagen 2015 al niet meer stuk. Vrijdag zegevierde hij op het parcours over 1,30 meter met... (05-07-2015)
»
ALMELO – Twee jaar nadat ze met Zazou R uit Stal Roelofs de beste was, stond Anne-Liza Makkinga zaterdag opnieuw vooraan bij de prijsuitreiking na de... (05-07-2015)
»
ALMELO - De derbywedstrijd de Trial Jumping Almelo is een kleurrijke en spectaculaire wedstrijd met minimaal 21 hindernissen en zo’n 25 sprongen,... (04-07-2015)
»
ALMELO - Joyce Vegter tekende donderdag voor een mooie zege in de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Charnieta was ze goed voor 230... (03-07-2015)
»
ALMELO - Josta van Straaten hield dinsdag het hoofd prima koel in de hitte van de Almelose Ruiterdagen. De amazone uit Den Ham reed in de klasse Z... (01-07-2015)
»
ALMELO - Behalve de vele springfinales werden zondag tijdens de Almelose Ruiterdagen zondag ook de dressuurfinales verreden. Alle winnaars gingen... (29-06-2015)
»
ALMELO - Duizenden toeschouwers waren er zondag getuige van hoe Noah Voortman uit Rijssen met haar pony So what de Little Trial Jumping Almelo op... (29-06-2015)
»
ALMELO – Vai Bruntink zag ook tijdens de wedstrijden in Almelo in het kader van de KNHS Subli selectie van jonge dressuurpaarden weer alle ogen op... (22-06-2014)