Grote Prijs voor Chantal Regter

WIERDEN - Chantal Regter heeft zaterdagavond de Grote Prijs van Wierden gewonnen. De amazone uit Albergen reed in de negen combinaties tellende barrage met Rapide Viando SFN foutloos in de beste tijd. De tweede plaats was voor Harrie Wiering met World Wide, de derde voor de Duitser Alexander Hinz met Can Fly. Achter Angelique Hoorn met VDL Zapatero legde Gerben Morsink met Carthino beslag op de vijfde plaats, direct gevolgd door Hendrik Jan Schuttert met Salinger Veldhoek.

Voor de toeschouwers op de prima bezette tribunes was het na de rit van Chantal Regter wel duidelijk dat de nog volgende concurrenten voor een bijna kansloze missie stonden. De Albergse scheerde messcherp over de hindernissen met haar tienjarige zeer voorwaartse vosruin (v. Heartbreaker). "Hij ging geweldig", prees Regter haar viervoeter, die ze vorig jaar overnam van Peter Geerink. "Het was heel spannend vandaag. We zijn al een tijdje goed in vorm, maar winnen wilde maar steeds niet lukken. Dan is het natuurlijk prachtig dat het uitgerekend in Wierden gebeurt. Al vanaf de pony's kom ik hier, dit is dus extra leuk. Rapide Viando is een fantastisch paard, echt eentje om mee te winnen. Hij wil alles voor je doen, heeft een enorme winnaarsmentaliteit, is voorzichtig en heeft vermogen. Het is een paard dat je nodig hebt voor dit werk. Toen ik hem kreeg, had hij een peesblessure gehad en we hebben anderhalf jaar de tijd genomen om hem rustig weer op te bouwen en helemaal fit te krijgen. Vijf maanden terug heb ik hem voor het eerst weer internationaal uitgebracht. Ik neem voor zoiets liever de tijd dan dat ik forceer. Ook mijn lichaam moet gezond zijn, voor een paard is dat niet anders."

Rapide Viando krijgt nu weer rust tot Indoor Twente, de opvolger van Hippisch Hengelo. "We gaan er heel zorgvuldig mee om. We hebben hem ook niet voor niets anderhalf jaar doorgetraind om samen naar een hoger niveau te kunnen doorgroeien. Ik hoop dat onze prestaties voldoende zijn om hem nog lang te mogen rijden. Iets wat goed is, moet je maar zo houden, vind ik."

Voor Chantal Regter is het haar twee zege in een Grote Prijs. In de korte periode dat ze voor Stal Eurocommerce reed, won ze vorig jaar met Eurocommerce Vigo de hoofdrubriek van het concours hippique in Zuidbroek.

Harrie Wiering kon prima leven met zijn tweede plaats, op ongeveer driekwart seconde van Chantal Regter. Hij bewees opnieuw met World Wide uitstekend uit de voeten te kunnen. De negenjarige donkerbruine merrie moest het echter op snelheid afleggen tegen Rapide Viando. Harrie Wiering: "Chantal was echt snel, dus ik wist dat het erg lastig zou worden haar te kloppen. Als ik het ergens heb laten liggen, is het voor de dubbelsprong en na de wending daarvan geweest. Ik kan echter heel tevreden zijn. De merrie was hier elke dag foutloos en heeft al veel bij elkaar gesprongen, dat is gewoon geweldig. Natuurlijk had ik graag gewonnen, logisch als je er zo dicht bij bent. Maar tweede worden achter Chantal is ook prima. Het was een heel mooie strijd, iedereen reed ervoor. En de sfeer hier is ook altijd apart, warmer dan ergens anders."

Ook Harrie Wiering hoopt dat zijn paard voorlopig bij hem onder het zadel blijft, zeker nu zijn andere troeven Hercules en Mr. Dino onlangs in Italiaanse handen zijn overgegaan. "Het is afwachten, want er is veel vraag naar World Wide. Maar het liefst houd ik haar en krijg ik er nog een of twee goede bij die haar een beetje kunnen ontlasten. Met World Wide durf ik wel drie sterren te rijden. Ze is nog maar negen en heeft twee veulens gehad. Er zit nog veel potentie in haar."

UITSLAG GROTE PRIJS VAN WIERDEN

Foto: Chantal Regter met Rapide Viando SFN, die kennelijk een bloemetje ook niet versmaadt.

Meer Indoor Wierden

»
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdag voor de derde maal in zijn loopbaan in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. Dit keer flikte hij het met de... (05-11-2022)
»
WIERDEN – Steven Veldhuis kaapte vrijdagavond als laatste starter in de winning round van het Championat van Wierden alsnog de zege over 1,40 meter... (05-11-2022)
»
WIERDEN – Bas van der Aa was donderdagavond niet te kloppen in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens Indoor Wierden. Met de negenjarige... (03-11-2022)
»
WIERDEN – Tijdens de 45ste editie van Indoor Wierden word deze dagen onder meer gereden om de Double Crown en de Triple Crown. De ruiter die behalve... (03-11-2022)
»
WIERDEN - Het puissancespringen verliep vrijdag tijdens Indoor Wierden sensationeel als vanouds. De hoogte van 2,25 meter van vorig jaar werd niet... (05-11-2016)
»
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdagavond voor een enthousiast thuispubliek in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. De topruiter van Stal Wiefferink... (05-11-2016)
»
WIERDEN – Dominique Nijhof-Roelofsen moest donderdag tijdens Indoor Wierden de zege in de rubriek over twee fasen over 1,30 meter delen met Albert... (04-11-2016)
»
WIERDEN - Thuisfavoriet Robert Vos zag donderdagavond tijdens Indoor Wierden dure honderdsten van een seconde aan zich voorbij flitsen. Dat hij in de... (04-11-2016)
»
WIERDEN - Ook Conor Drain moest uiteindelijk een buiging maken voor Sanne Thijssen. De Limburgse amazone die maandag haar zeventiende verjaardag... (08-11-2015)
»
WIERDEN - Voor Robert Vos kan Indoor Wierden al niet meer stuk. De Wierdenaar gaf vrijdagavond opnieuw les in barragerijden, want na zijn tweede... (07-11-2015)
»
WIERDEN – De regionale vertegenwoordigers tijdens Indoor Wierden grossierden donderdag in tweede plaatsen. In vier rubrieken eindigde een... (06-11-2015)
»
WIERDEN - Anne-Liza Makkinmga greep woensdag de absolute hoofdrol tijdens Indoor Wierden. De amazone uit Ommen greep de zege in beide rubrieken van... (05-11-2015)
»
WIERDEN - De Nederlandse vierspantoppers als IJsbrand Chardon, Koos de Ronde, Mark Weusthof en Herman ter Harmsel gaan vrijdag in Wierden de strijd... (27-10-2015)
»
WIERDEN – Gert-Jan Bruggink behaalde tijdens de Grote Prijs van Wierden met zijn zeventienjarige topper Cash Junior een derde plek. Precies vijftig ... (09-11-2014)
»
WIERDEN - De schrik sloeg de massaal naar manege De Vossenbos toegestroomde toechouwers zaterdag om het hart, toen Stéphanie Brugman als eerste... (10-11-2013)
»
WIERDEN - Sjaak Sleiderink was zaterdag de eerste Nederlandse Twentenaar in de strijd om de Grote Prijs van Wierden. Met Zhivago eindigde de... (10-11-2013)
»
WIERDEN - Het scheelde niet veel of Conor Drain had tijdens Indoor Wierden voor de vierde keer op rij voor een zege van een in Twente woonachtige... (10-11-2013)
»
WIERDEN - Remco Been met Adventure en Pim Mulder met Amigo wonnen vrijdagavond de klassieke puissancewedstrijd tijdens Indoor Wierden. Het duo... (09-11-2013)
»
WIERDEN - De Nijwa Groep Grote Prijs van Wierden is zaterdagavond gewonnen door Roosje Brouwer met haar tienjarige vosruin Wise Guy (v. Indoctro x... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Jesper Romp trok zaterdag tijdens Indoor Wierden op imponerende wijze de zege naar zich toe in de finale voor zes- en zevenjarige paarden... (09-11-2013)