HAAKSBERGENAAR HOUDT BIJ INDOOR WIERDEN IN SLOTRIT HESSEL HOEKSTRA VAN ZEGE CHAMPIONAT AF

Steven Veldhuis als laatste de eerste

Steven Veldhuis met Iregina.

WIERDEN – Steven Veldhuis kaapte vrijdagavond als laatste starter in de winning round van het Championat van Wierden alsnog de zege over 1,40 meter voor de neus van Hessel Hoekstra weg.

De toprubriek van de dag kreeg daarmee een zinderende ontknoping. Vijftien combinaties hadden zich geplaatst voor de tweede omloop, negen ervan bleven er ook toen foutloos. Met Veldhuis als glorieuze winnaar op zijn negenjarige donkerbruine merrie Iregina. Hessel Hoekstra moest met zijn tienjarige voshengst Helsinki (v. Zirocco Blue, onderste foto) alsnog genoegen nemen met de tweede plek. Sander Geerink mocht met de acht jaar oude bruine Jacobus S de derde prijs in ontvangst nemen. Remco Been met de tienjarige bruine ruin Bridgetown Z (v. Big Star Jr) en Bas van der Aa met de elfjarige vosruin Gean (v. Quintago) completeerden de top vijf.

Met Wesley ter Harmsel op de dertienjarige Endvot EB (v. Wietvot), Vasco Campana met de negenjarige bruine hengst Vivant (v. Vivant van de Heffinck), Hessel Hoekstra met Helena van Perbeend en Mart IJland met de achtjarige zwartbruine hengst Lagans Obos Quality (v. Quality 004) waren ook de posities zeven tot en met tien voor vertegenwoordigers uit de regio.

Snelste paarden
Steven Veldhuis was uiteraard in zijn nopjes met zijn overwinning op de valreep. “Als je wilde winnen, moest je gewoon hard rijden. Misschien zijn Iregina en Helsinki van Hessel wel de twee snelste paarden van deze streek. Van dat soort paarden kun je normaal gesproken maar moeilijk winnen. Ik heb mijn eigen rondje kunnen rijden en het is gelukt de snelste te zijn.”

De Haaksbergenaar komt altijd graag naar Wierden, hoewel hij weet dat het in De Vossenbos niet gemakkelijk rijden is. “Het is een moeilijke hal, omdat je aan beide kanten van de ring in ruimtes kijkt die niet open zijn. Vooral voor paarden, van nature vluchtdieren, is dat lastig. Maar de mensen hier doen altijd goed hun best en het is er gezellig, dus is het fijn om hier te zijn.”

Geen Grote Prijs
Zaterdag neemt hij nog deel aan twee rubrieken, maar het slotfeest slaat hij over. “Nee, de Grote Prijs rijd ik niet, omdat ik dan naar het feest van Daan en Mareille van Geel ga, die 12,5 jaar zijn  getrouwd. Het liefst was ik daar én in Wierden geweest, maar dat is qua tijd niet te combineren.”

Steven Veldhuis was eerder op de dag ook al goed voor de tweede plek in de wedstrijd over 1,35 meter op tijd met de achtjarige bruine ruin Jisborn (v. Eldorado van de Zeshoek). Alleen Sjoerd Kommers was met Jarocho-Blue sneller. Ook hier volgde Hessel Hoekstra hem op de voet met de donkerbruine ruin Kalie S (v. Carrera VDL). Britt Wiefferink werd vierde met de zeventienjarige schimmelruin Alpha (v. Corland) en Wesley ter Harmsel vijfde met de elfjarige bruine ruin Geronimo EB ( v. Carthono Z).

Lars Schröder
Lars Schröder eindigde als tweede op het parcours over 1,30 met twee fasen met zijn elfjarige bruine hengst Champion-U (v. Casall). De jonge Tubbergenaar legde het alleen af tegen Dennis van den Brink met Napoli PP Z. Antonio Giuliano reed met de voshengst Kartouche naar de derde plek, voor Britt Wiefferink met de bruin geboren schimmelruin Leomar en Remco Been met de achtjarige bruine hengst Jasper (v. Cidane).

Sarah Koppelman was goed voor de derde plek in de rubriek over 1,20 meter op tijd met haar zevenjarige schimmelruin Kallisto (v. Dakar VDL). Sander Naber won met Masque-Unea OA, Djoeke van IJzendoorn werd tweede met Finn van de Zonnehoeve.

Meer Indoor Wierden

WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdag voor de derde maal in zijn loopbaan in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. Dit keer flikte hij het met de... (05-11-2022)
WIERDEN – Bas van der Aa was donderdagavond niet te kloppen in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens Indoor Wierden. Met de negenjarige... (03-11-2022)
WIERDEN – Tijdens de 45ste editie van Indoor Wierden word deze dagen onder meer gereden om de Double Crown en de Triple Crown. De ruiter die behalve... (03-11-2022)
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdagavond voor een enthousiast thuispubliek in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. De topruiter van Stal Wiefferink... (05-11-2016)
WIERDEN - Het puissancespringen verliep vrijdag tijdens Indoor Wierden sensationeel als vanouds. De hoogte van 2,25 meter van vorig jaar werd niet... (05-11-2016)
WIERDEN – Dominique Nijhof-Roelofsen moest donderdag tijdens Indoor Wierden de zege in de rubriek over twee fasen over 1,30 meter delen met Albert... (04-11-2016)
WIERDEN - Thuisfavoriet Robert Vos zag donderdagavond tijdens Indoor Wierden dure honderdsten van een seconde aan zich voorbij flitsen. Dat hij in de... (04-11-2016)
WIERDEN - Ook Conor Drain moest uiteindelijk een buiging maken voor Sanne Thijssen. De Limburgse amazone die maandag haar zeventiende verjaardag... (08-11-2015)
WIERDEN - Voor Robert Vos kan Indoor Wierden al niet meer stuk. De Wierdenaar gaf vrijdagavond opnieuw les in barragerijden, want na zijn tweede... (07-11-2015)
WIERDEN – De regionale vertegenwoordigers tijdens Indoor Wierden grossierden donderdag in tweede plaatsen. In vier rubrieken eindigde een... (06-11-2015)
WIERDEN - Anne-Liza Makkinmga greep woensdag de absolute hoofdrol tijdens Indoor Wierden. De amazone uit Ommen greep de zege in beide rubrieken van... (05-11-2015)
WIERDEN - De Nederlandse vierspantoppers als IJsbrand Chardon, Koos de Ronde, Mark Weusthof en Herman ter Harmsel gaan vrijdag in Wierden de strijd... (27-10-2015)
WIERDEN – Gert-Jan Bruggink behaalde tijdens de Grote Prijs van Wierden met zijn zeventienjarige topper Cash Junior een derde plek. Precies vijftig ... (09-11-2014)
WIERDEN - De schrik sloeg de massaal naar manege De Vossenbos toegestroomde toechouwers zaterdag om het hart, toen Stéphanie Brugman als eerste... (10-11-2013)
WIERDEN - Sjaak Sleiderink was zaterdag de eerste Nederlandse Twentenaar in de strijd om de Grote Prijs van Wierden. Met Zhivago eindigde de... (10-11-2013)
WIERDEN - Het scheelde niet veel of Conor Drain had tijdens Indoor Wierden voor de vierde keer op rij voor een zege van een in Twente woonachtige... (10-11-2013)
WIERDEN - Jesper Romp trok zaterdag tijdens Indoor Wierden op imponerende wijze de zege naar zich toe in de finale voor zes- en zevenjarige paarden... (09-11-2013)
WIERDEN - Sander Geerink was tijdens Indoor Wierden niet alleen de beste deelnemer in de finale van de klasse Z, hij triomfeerde ook in het... (09-11-2013)
WIERDEN - Ellen Zwijnenberg was zaterdag met haar schimmelmerie Boeve's Boulogne (v. Carolus II) veruit de sterkste in de finale van de klasse ZZ... (09-11-2013)
WIERDEN - Remco Been met Adventure en Pim Mulder met Amigo wonnen vrijdagavond de klassieke puissancewedstrijd tijdens Indoor Wierden. Het duo... (09-11-2013)