Complete vierspantop in Wierden

WIERDEN - De Nederlandse vierspantoppers als IJsbrand Chardon, Koos de Ronde, Mark Weusthof en Herman ter Harmsel gaan vrijdag in Wierden de strijd aan de strijd aan onder anderen wereldkampioen Boyd Exell, Daniell Schneiders en Michael Brauchle. Chardon weet al hoe het is om te winnen tijdens Indoor Wierden. “Het was in alle opzichten super”, liet Chardon vorig jaar optekenen. “Een super accommodatie, een geweldige uitrijbaan en een prachtig parcours. En dan zo’n opkomst, werkelijk grandioos. Dit was een en al reclame voor onze sport.”

Indoor Wierden de internationale menavond voor de tweede keer na een zeer geslaagde eerste editie in 2014. Niet alleen het publiek was laaiend enthousiast , ook de menners waren dat en hebben zich massaal ingeschreven.

Indoor Wierden heeft het prijzengeld voor de vierspanrijders zelfs verdubbeld, maar verwacht ook in de tweespanrubrieken veel strijd. De top drie van vorig jaar, Henk Garrits, Tom Engbers en Antonie ter Harmsel, staat weer op de lijst.

Vizier weer op topsport
Mark Weusthof uit Rossum kijkt uit naar de menavond. Nadat hij begin dit jaar een stapje terug deed als internationaal menner vanwege het gebrek aan een hoofdsponsor, richt hij zijn vizier weer zachtjes aan op topsport. De Rossumer heeft een nieuw span met veel toekomstperspectief, maar valt voor Indoor Wierden terug op drie ervaren paarden en één nieuwe troef.

"Ik heb een goed span, net als altijd voor het indoorseizoen, maar ik ga in Wierden denk ik niet winnen. Er is zoveel concurrentie, dan moet alles precies op elkaar afgestemd zijn en dat zal nog niet gaan met een nieuw paard dat z’n vuurdoop krijgt. Maar ik ga zeker meedoen om een hoge positie!”

Zelfs Weusthof vindt het deelnemersveld van indrukwekkend hoog niveau. “We hadden eerder een menavond tijdens Indoor Twente begin december, maar Wierden is een veel betere datum. Alle toppers kunnen hier een keer proefdraaien tijdens een niet te belastend parcours, voordat ze aan het wereldbekerseizoen beginnen. Bovendien kunnen degenen die van verder weg komen hier overnachten omdat er stallen beschikbaar zijn. Mooier kan het niet. De faciliteiten zijn echt top  en het publiek is super enthousiast. Indoor Twente had alleen een mooiere winnaar”, lacht Weusthof, die daar in het verleden zeer regelmatig als winnaar naar huis keerde.

De menavond gaat om 19.30 uur van start met de marathon voor tweespanrijders, gevolgd door de vierspanrijders om 20.45 uur. De toegang is gratis.

Zie ook de website www.indoorwierden.com

Foto Mark Weusthof van www.fototrailer.nl

Meer Indoor Wierden

»
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdag voor de derde maal in zijn loopbaan in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. Dit keer flikte hij het met de... (05-11-2022)
»
WIERDEN – Steven Veldhuis kaapte vrijdagavond als laatste starter in de winning round van het Championat van Wierden alsnog de zege over 1,40 meter... (05-11-2022)
»
WIERDEN – Bas van der Aa was donderdagavond niet te kloppen in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens Indoor Wierden. Met de negenjarige... (03-11-2022)
»
WIERDEN – Tijdens de 45ste editie van Indoor Wierden word deze dagen onder meer gereden om de Double Crown en de Triple Crown. De ruiter die behalve... (03-11-2022)
»
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdagavond voor een enthousiast thuispubliek in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. De topruiter van Stal Wiefferink... (05-11-2016)
»
WIERDEN - Het puissancespringen verliep vrijdag tijdens Indoor Wierden sensationeel als vanouds. De hoogte van 2,25 meter van vorig jaar werd niet... (05-11-2016)
»
WIERDEN – Dominique Nijhof-Roelofsen moest donderdag tijdens Indoor Wierden de zege in de rubriek over twee fasen over 1,30 meter delen met Albert... (04-11-2016)
»
WIERDEN - Thuisfavoriet Robert Vos zag donderdagavond tijdens Indoor Wierden dure honderdsten van een seconde aan zich voorbij flitsen. Dat hij in de... (04-11-2016)
»
WIERDEN - Ook Conor Drain moest uiteindelijk een buiging maken voor Sanne Thijssen. De Limburgse amazone die maandag haar zeventiende verjaardag... (08-11-2015)
»
WIERDEN - Voor Robert Vos kan Indoor Wierden al niet meer stuk. De Wierdenaar gaf vrijdagavond opnieuw les in barragerijden, want na zijn tweede... (07-11-2015)
»
WIERDEN – De regionale vertegenwoordigers tijdens Indoor Wierden grossierden donderdag in tweede plaatsen. In vier rubrieken eindigde een... (06-11-2015)
»
WIERDEN - Anne-Liza Makkinmga greep woensdag de absolute hoofdrol tijdens Indoor Wierden. De amazone uit Ommen greep de zege in beide rubrieken van... (05-11-2015)
»
WIERDEN – Gert-Jan Bruggink behaalde tijdens de Grote Prijs van Wierden met zijn zeventienjarige topper Cash Junior een derde plek. Precies vijftig ... (09-11-2014)
»
WIERDEN - De schrik sloeg de massaal naar manege De Vossenbos toegestroomde toechouwers zaterdag om het hart, toen Stéphanie Brugman als eerste... (10-11-2013)
»
WIERDEN - Sjaak Sleiderink was zaterdag de eerste Nederlandse Twentenaar in de strijd om de Grote Prijs van Wierden. Met Zhivago eindigde de... (10-11-2013)
»
WIERDEN - Het scheelde niet veel of Conor Drain had tijdens Indoor Wierden voor de vierde keer op rij voor een zege van een in Twente woonachtige... (10-11-2013)
»
WIERDEN - De Nijwa Groep Grote Prijs van Wierden is zaterdagavond gewonnen door Roosje Brouwer met haar tienjarige vosruin Wise Guy (v. Indoctro x... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Jesper Romp trok zaterdag tijdens Indoor Wierden op imponerende wijze de zege naar zich toe in de finale voor zes- en zevenjarige paarden... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Sander Geerink was tijdens Indoor Wierden niet alleen de beste deelnemer in de finale van de klasse Z, hij triomfeerde ook in het... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Ellen Zwijnenberg was zaterdag met haar schimmelmerie Boeve's Boulogne (v. Carolus II) veruit de sterkste in de finale van de klasse ZZ... (09-11-2013)