GP Wierden voor Roosje Brouwer

WIERDEN - De Nijwa Groep Grote Prijs van Wierden is zaterdagavond gewonnen door Roosje Brouwer met haar tienjarige vosruin Wise Guy (v. Indoctro x Julius). De amazone was in de barrage sneller dan twaalf tegenstanders. Als laatste starter greep Conor Drain, de in Lattrop domicilie houdende Ier, de tweede plaats. Jack Ansems werd derde met Zelena. Op eenhonderdste seconde na Nathalie van der Mei met Aquila greep Sjaak Sleiderink met Zhivago de vijfde prijs.  

Roosje Brouwer was de derde starter in de barrage die uitermate spectaculair begon. Stéphanie Brugman opende de rij met Mobily Lil Majd, waarmee ze een dag eerder de tweede kwalificatiewedstrijd op haar naam had geschreven. Ze was amper onderweg of ze vloog door de lucht. De dertienjarige bruine ruin (v. Natal x Jus de Pomme) bleef staan, terwijl de Hengelose amazone een sprong in gedachten had.

Na haar leek Doron Kuipers met Zinius als eerste een nulronde te laten noteren, maar hij kwam niet goed uit bij de laatste hindernis en liep er met zijn paard dwars doorheen. Roosje Brouwer trok zich weinig van het vuurwerk aan en draafde met haar imposante vosruin met forse stappen richting finish. De teller bleef staan op 36,87 seconde en de concurrentie wist dat een zware opgave wachtte.

Manhaftige pogingen
Brouwer moest tien ritten wachten voordat ze zeker was van haar triomf, die alleen serieus in gevaar kwam bij manhaftige pogingen van Michael Greeve met Taloubet Darco K Z en Conor Drain die met de negenjarige bruine ruin Zidane de rij sloot. De in Daarle residerende Greeve was als enige - zevenhonderdste - sneller dan Brouwer, maar omdat hij op de voorlaatste hindernis in de fout ging, leverde dat niet het zo gewenste resultaat op. Conor Drain liet alle obstakels wel intact, maar bij het stilstaan van de klok bleek hij de winst op 0,27 seconde gemist te hebben.

Waarna de 31-jarige Roosje Brouwer enthousiast haar eerste zege in een Grote Prijs op twee sterrenniveau mocht vieren en 5750 euro als winstsom mocht ophalen. “Wise Guy is een fantastisch paard”, zei ze niets te veel. "Ik was wel van plan het te proberen, maar meestal is hij niet de snelste omdat ze allemaal zo snel rijden. Ik heb hem sinds eind september. Ook in Mariënheem heb ik hem gereden. Toen had ik hem net een week en ging alleen de laatste in de barrage er af. Sindsdien heeft hij geen fout meer gemaakt. Wise Guy kan geweldig springen en wil meewerken, dat is belangrijk. Wel fijn als het dan ook een keer lukt om te winnen. Het is wel grappig, ook het paard waarmee ik ooit het NK bij de junioren heb gewonnen was een vos.”

Ze rijdt al 6.5 jaar met veel plezier voor Javier Salvador die haar ‘heel goede paarden’ ter beschikking stelt. “En als je die onder je kont hebt, kun je wel meedoen”, aldus Roosje Brouwer. Salvdor maakt het ook mogelijk dat ze in december met tien paarden richting Florida vertrekt om daar de hele winter te blijven. “En dan gaat deze ook mee”, laat ze nog maar even weten.

Alsof iemand daar nog aan twijfelde ….

ALLE UITSLAGEN VAN INDOOR WIERDEN

Foto Roosje Brouwer met Wise Guy van www.fototrailer.nl

Meer Indoor Wierden

»
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdag voor de derde maal in zijn loopbaan in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. Dit keer flikte hij het met de... (05-11-2022)
»
WIERDEN – Steven Veldhuis kaapte vrijdagavond als laatste starter in de winning round van het Championat van Wierden alsnog de zege over 1,40 meter... (05-11-2022)
»
WIERDEN – Bas van der Aa was donderdagavond niet te kloppen in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens Indoor Wierden. Met de negenjarige... (03-11-2022)
»
WIERDEN – Tijdens de 45ste editie van Indoor Wierden word deze dagen onder meer gereden om de Double Crown en de Triple Crown. De ruiter die behalve... (03-11-2022)
»
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdagavond voor een enthousiast thuispubliek in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. De topruiter van Stal Wiefferink... (05-11-2016)
»
WIERDEN - Het puissancespringen verliep vrijdag tijdens Indoor Wierden sensationeel als vanouds. De hoogte van 2,25 meter van vorig jaar werd niet... (05-11-2016)
»
WIERDEN – Dominique Nijhof-Roelofsen moest donderdag tijdens Indoor Wierden de zege in de rubriek over twee fasen over 1,30 meter delen met Albert... (04-11-2016)
»
WIERDEN - Thuisfavoriet Robert Vos zag donderdagavond tijdens Indoor Wierden dure honderdsten van een seconde aan zich voorbij flitsen. Dat hij in de... (04-11-2016)
»
WIERDEN - Ook Conor Drain moest uiteindelijk een buiging maken voor Sanne Thijssen. De Limburgse amazone die maandag haar zeventiende verjaardag... (08-11-2015)
»
WIERDEN - Voor Robert Vos kan Indoor Wierden al niet meer stuk. De Wierdenaar gaf vrijdagavond opnieuw les in barragerijden, want na zijn tweede... (07-11-2015)
»
WIERDEN – De regionale vertegenwoordigers tijdens Indoor Wierden grossierden donderdag in tweede plaatsen. In vier rubrieken eindigde een... (06-11-2015)
»
WIERDEN - Anne-Liza Makkinmga greep woensdag de absolute hoofdrol tijdens Indoor Wierden. De amazone uit Ommen greep de zege in beide rubrieken van... (05-11-2015)
»
WIERDEN - De Nederlandse vierspantoppers als IJsbrand Chardon, Koos de Ronde, Mark Weusthof en Herman ter Harmsel gaan vrijdag in Wierden de strijd... (27-10-2015)
»
WIERDEN – Gert-Jan Bruggink behaalde tijdens de Grote Prijs van Wierden met zijn zeventienjarige topper Cash Junior een derde plek. Precies vijftig ... (09-11-2014)
»
WIERDEN - De schrik sloeg de massaal naar manege De Vossenbos toegestroomde toechouwers zaterdag om het hart, toen Stéphanie Brugman als eerste... (10-11-2013)
»
WIERDEN - Sjaak Sleiderink was zaterdag de eerste Nederlandse Twentenaar in de strijd om de Grote Prijs van Wierden. Met Zhivago eindigde de... (10-11-2013)
»
WIERDEN - Het scheelde niet veel of Conor Drain had tijdens Indoor Wierden voor de vierde keer op rij voor een zege van een in Twente woonachtige... (10-11-2013)
»
WIERDEN - Jesper Romp trok zaterdag tijdens Indoor Wierden op imponerende wijze de zege naar zich toe in de finale voor zes- en zevenjarige paarden... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Sander Geerink was tijdens Indoor Wierden niet alleen de beste deelnemer in de finale van de klasse Z, hij triomfeerde ook in het... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Ellen Zwijnenberg was zaterdag met haar schimmelmerie Boeve's Boulogne (v. Carolus II) veruit de sterkste in de finale van de klasse ZZ... (09-11-2013)