MET SHANROE BARNEY NAAR WINST OVER 1,40 METER BIJ INDOOR WIERDEN

Bas van der Aa plukt zoete vruchten

Bas van der Aa met Shanroe Barney op weg naar de zege.

WIERDEN – Bas van der Aa was donderdagavond niet te kloppen in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens Indoor Wierden. Met de negenjarige zwartbruine ruin Shanroe Barney (v. Dallas VDL) was de Albergenaar 0,09 seconde sneller dan zijn naaste concurrent Doron Kuipers op Kerswin van ’t Roosakker.

Met Shanroe Barney, overgenomen van Conor Drain, was Van der Aa vorig jaar nog de winnaar van de finale van de klasse ZZ in Wierden. “Hij kan heel economisch rijden en gemakkelijk vaak foutloos blijven. Het lijkt dat hij daar niet veel moeite voor hoeft te doen”, aldus Van der Aa over zijn winnende ruin. “Ik heb sowieso momenteel een stel fijne paarden, die ik een tijdje heb kunnen opbouwen. Dat werpt nu zijn vruchten af.”

De extra premie voor de ruiter of amazone die de drie belangrijkste rubrieken van Indoor Wierden wint, zal ook dit jaar niet worden uitbetaald. Bas van der Aa is namelijk zaterdag niet van de partij als om de Grote Prijs wordt gestreden. “Zaterdagmorgen stap ik in het vliegtuig naar Taiwan, waar ik diverse klanten heb en voor wie ik ook een beetje de aftersales-service verzorg. Normaal ga ik er twee of drie keer per jaar naar toe, maar de afgelopen drie jaar kon dat niet als gevolg van de coronapandemie. Sinds kort is de quarantaineperiode daar niet meer van kracht, zodat ik er nu ook een week op concours kan in Taichung.”

De nummers een en twee waren meer dan drie seconden sneller dan Melody Matheson, die met Carturo 2 als derde eindigde. Steven Veldhuis legde met de achtjarige bruine ruin Just Impression beslag op de zevende plaats en werd met de negenjarige bruine merrie Iregina achtste. Achter hem verzekerde Lars Wigger zich met de achtjarige donkerbruine ruin Check Me 4 van de negende plek en werd Frank Schuttert tiende met de negen jaar oude schimmelmerrie Chelsea.

Hessel Hoekstra
Hessel Hoekstra moest in de rubriek over 1,35 meter genoegen nemen met de tweede positie op de zevenjarige donkerbruine merrie Kosalottie (v. Chaman). Alleen Marriët Smit-Hoekstra was hem met Wadro’s Jerina de baas. Achter Marjolein Jonkers met Hurricane bezette Hoekstra’s stalgenote Iris Hakvoort met de negenjarige bruine ruin I Know de vierde plek, voor Pim Mulder met It’s a Katosca Again.

De wedstrijd over 1,30 meter werd een prooi voor de Italiaan Antonio Giuliano met de zevenjarige voshengst Kartouche (v. Baltic VDL), die de stal van Henri Stegeman en Hilde Woudstra in Daarle vertegenwoordigt. Niels Brussen werd tweede met Phoenix van de Rollebeek en verwees Isabella Appelboom met Installera Balia RS, Pernilla Josse met Meyboom’s Miss Pandorra en Bart Haselbekke met Dorus naar de derde tot en met de vijfde positie.

Lars Schröder nam na zijn rit over 1,20 meter met zijn elfjarige bruine Champion-U (v. Casall) de derde prijs mee naar Tubbergen. Alleen Hilde Veenstra met After Pleasure Toltien en Aniek Diks met Qointreau van ’t Hoogeinde bleven hem voor.

Meer Indoor Wierden

»
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdag voor de derde maal in zijn loopbaan in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. Dit keer flikte hij het met de... (05-11-2022)
»
WIERDEN – Steven Veldhuis kaapte vrijdagavond als laatste starter in de winning round van het Championat van Wierden alsnog de zege over 1,40 meter... (05-11-2022)
»
WIERDEN – Tijdens de 45ste editie van Indoor Wierden word deze dagen onder meer gereden om de Double Crown en de Triple Crown. De ruiter die behalve... (03-11-2022)
»
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdagavond voor een enthousiast thuispubliek in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. De topruiter van Stal Wiefferink... (05-11-2016)
»
WIERDEN - Het puissancespringen verliep vrijdag tijdens Indoor Wierden sensationeel als vanouds. De hoogte van 2,25 meter van vorig jaar werd niet... (05-11-2016)
»
WIERDEN – Dominique Nijhof-Roelofsen moest donderdag tijdens Indoor Wierden de zege in de rubriek over twee fasen over 1,30 meter delen met Albert... (04-11-2016)
»
WIERDEN - Thuisfavoriet Robert Vos zag donderdagavond tijdens Indoor Wierden dure honderdsten van een seconde aan zich voorbij flitsen. Dat hij in de... (04-11-2016)
»
WIERDEN - Ook Conor Drain moest uiteindelijk een buiging maken voor Sanne Thijssen. De Limburgse amazone die maandag haar zeventiende verjaardag... (08-11-2015)
»
WIERDEN - Voor Robert Vos kan Indoor Wierden al niet meer stuk. De Wierdenaar gaf vrijdagavond opnieuw les in barragerijden, want na zijn tweede... (07-11-2015)
»
WIERDEN – De regionale vertegenwoordigers tijdens Indoor Wierden grossierden donderdag in tweede plaatsen. In vier rubrieken eindigde een... (06-11-2015)
»
WIERDEN - Anne-Liza Makkinmga greep woensdag de absolute hoofdrol tijdens Indoor Wierden. De amazone uit Ommen greep de zege in beide rubrieken van... (05-11-2015)
»
WIERDEN - De Nederlandse vierspantoppers als IJsbrand Chardon, Koos de Ronde, Mark Weusthof en Herman ter Harmsel gaan vrijdag in Wierden de strijd... (27-10-2015)
»
WIERDEN – Gert-Jan Bruggink behaalde tijdens de Grote Prijs van Wierden met zijn zeventienjarige topper Cash Junior een derde plek. Precies vijftig ... (09-11-2014)
»
WIERDEN - De schrik sloeg de massaal naar manege De Vossenbos toegestroomde toechouwers zaterdag om het hart, toen Stéphanie Brugman als eerste... (10-11-2013)
»
WIERDEN - Sjaak Sleiderink was zaterdag de eerste Nederlandse Twentenaar in de strijd om de Grote Prijs van Wierden. Met Zhivago eindigde de... (10-11-2013)
»
WIERDEN - Het scheelde niet veel of Conor Drain had tijdens Indoor Wierden voor de vierde keer op rij voor een zege van een in Twente woonachtige... (10-11-2013)
»
WIERDEN - Sander Geerink was tijdens Indoor Wierden niet alleen de beste deelnemer in de finale van de klasse Z, hij triomfeerde ook in het... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Ellen Zwijnenberg was zaterdag met haar schimmelmerie Boeve's Boulogne (v. Carolus II) veruit de sterkste in de finale van de klasse ZZ... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Remco Been met Adventure en Pim Mulder met Amigo wonnen vrijdagavond de klassieke puissancewedstrijd tijdens Indoor Wierden. Het duo... (09-11-2013)
»
WIERDEN - De Nijwa Groep Grote Prijs van Wierden is zaterdagavond gewonnen door Roosje Brouwer met haar tienjarige vosruin Wise Guy (v. Indoctro x... (09-11-2013)