WIERDENAAR KLOPT IN BARRAGE GROTE PRIJS WIERDEN OOK JESSIE WIEFFERINK EN WESLEY TER HARMSEL 

Remco Been blijft de jeugd voor

Remco Been met Bridgetown Z

WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdag voor de derde maal in zijn loopbaan in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. Dit keer flikte hij het met de tienjarige bruine ruin Bridgetown Z (v. Big Star Jr KZ). In eigen omgeving was de 34-jarige routinier drie jeugdige concurrenten in de barrage de baas.

Achter Lianne Koorevaar met Diamond for Pleasure reed Jessie Wiefferink met de achtjarige voshengst Jayton (v. Ludwigs AS) naar de prima derde plek en werd Wesley ter Harmsel met de dertienjarige vosruin Endvot EB (v. Wietvot) al even knap vierde.

De toeschouwers in de volgepakte hal van De Vossenbos moesten lang wachten voor de eerste van de 37 combinaties het parcours van Rens Wondergem foutloos achter zich liet. Diverse favorieten voor de zege waren al gesneuveld voordat Lianne Koorevaar het als eerste lukte. Meteen na de sleeppauze volgde Remco Been als tweede en in de rit erna voegde ook Wesley ter Harmsel zich bij de kandidaten voor de winst. Jessie Wiefferink completeerde het viertal dat om de hoofdprijs van 2000 euro ging strijden.

In de barrage zette Lianne Koorevaar een tijd neer van 35,21 seconde. Het antwoord van Remco Been, foutloos in 33,78 seconde, maakte duidelijk dat de zege in elk geval bij een combinatie uit de gemeente Wierden zou terechtkomen. Wesley ter Harmsdel was wel precies even snel als Been, maar tikte onderweg drie balken uit de lepels. Jessie Wiefferink stelde daarna de derde plaats veilig ondanks één springfout.

Verre van simpel
Remco Been was het er na afloop mee eens dat de opdracht in de Grote Prijs verre van simpel was. “Er stond echt wat, maar het was wel een mooie en goed gebouwde proef. Aan het begin vielen al een paar favorieten weg. Mijn paard sprong in de eerste ronde echt super goed en ook de barrage liep netjes. Een paar keer moest ik de tweede afstand nemen, maar het was genoeg. Bridgetown heb ik nu bijna een jaar. Hij is heel voorzichtig, heeft een goede instelling, er veel in en een mooie leeftijd. Ik hoop dat ik hem nog even onder mijn hoede mag houden.”

Mogelijk volgt deze maand voor Remco Been nog een concours over de grens, zo niet wordt Lichtenvoorde zijn volgende halte. “Holland van de Bisschop is weer fit, ik heb een mooi clubje paarden. Maar ook mooi toch dat de jongeren het zo goed deden?”

Niet veel te verliezen
Jessie Wiefferink, bezig aan het laatste jaar van haar studie commerciële economie aan het Saxion in Enschede, glunderde van oor tot oor. De 21-jarige amazone besloot in de barrage voor de winst te gaan. “We waren maar met vier, dus ik kon het wel gewoon proberen, ik had niet veel te verliezen. Jammer dat ik die fout maakte, maar ik ben echt heel tevreden. Jayton was echt super goed. Hij heeft een geweldige instelling en kan er heel gemakkelijk over. In de ring geeft hij me heel veel vertrouwen. Robert Vos heeft me de laatste tijd ook erg geholpen. Mijn vader (Erik Wiefferink, red.) is vaak zenuwachtig als zijn eigen dochters moeten rijden.”

Altijd vechten
Ook bij de pas zestienjarige Wesley ter Harmsel (foto hieronder) ging de lach niet van zijn gezicht. “De eerste ronde ging hartstikke goed, de barrage pakte niet uit zoals we hoopten. Maar Endvot heeft heel veel in zich en wil altijd vechten voor mij.”

Moeder Leontine ter Harmsel, na een periode van grote onzekerheid gelukkig goed herstellende van de trap van een paard in Houten in augustus, zag het vanaf de zijlijn allemaal stralend aan. “Dat maakt het alleen maar extra fijn”, aldus haar talentvolle zoon, die behalve Erik Wiefferink (“Hij geeft heel veel vertrouwen”) ook Don Willemsen als coach heeft en soms springlessen volgt bij Guido Janssen in Diepenheim. Ooit hoopt hij een bestaan te vinden in de paardensport, maar eerst moet hij op Reggesteyn in Nijverdal de opleiding Havo 5 goed afsluiten.

Nog drie deelnemers uit het oosten van het land nestelden zich inde top tien. Achter Marriet Hoekstra-Smit met Duco Z bezetten Eric ten Cate met de negenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek), de voor het eerst sinds 2008 weer op dit niveau actieve Laura Spekenbrink met de veertienjarige bruine ruin Quintero (v. Quasimodo Z) en Vincent Geerink met de twaalf jaar oude vosruin Fifty Fifty de zesde tot en met achtste plek. Thuisrijder Thijmen Vos leek met de twaalfjarige bruine ruin Ive Got the Key (v. Womanizer) de sleutel naar de barrage in handen te hebben, maar strandde met een weigering voor de laatste hindernis na een verder puike rit. 

Hoofdsponsor Nijwa had voor de Grote Prijs onder meer drie paardendekens beschikbaar gesteld. Maar ook nummer vier Wesley ter Harmsel kan er alsnog een tegemoet zijn, beloofde mede-eigenaresse Jogé Nijhof na de mooie finaledag in De Vossenbos, waar Wierden zich als paardensportgemeente weer aardig liet gelden.

Hessel Hoekstra
Hessel Hoekstra was op de slotdag van Indoor Wierden superieur in de rubriek over 1,40 meter met barrage. Hij was met de zevenjarige bruine ruin Cagaro (v. Stolzenberg) veruit de snelste van de drie foutloze deelnemers in de extra omloop. Met de zevenjarige donkerbruine merrie Kosalottie W (v. Chaman) eindigde hij ook nog als vijfde. Marriet Hoekstra- Smit werd tweede met Kikkuris Cooper en derde met Jappeloup Cooper. Thjimen Vos pakte de zesde prijs met de twaalfjarige bruine ruin Feliek H (v. Azteca VDL). Willy van der Ham met Hazel, Elike Morsink met Dakina II en Eric ten Cate  met HorseDeals Prima Donna van ’t Roosakker bezetten de posities acht tot en met tien.

Steven Veldhuis boekte zijn tweede zege in Wierden in de rubriek over 1,35 meter met barrage  op de rug van de achtjarige bruine ruin Jisborn (v. Eldorado van de Zeshoek). Achter Marriet Hoekstra en Wadros Jerina eindigde Amke Bekhuis als derde met de elfjarige bruine ruin Condalou (v. Contendros). Steven Veldhuis werd ook nog vierde met de negenjarige bruine ruin Very Special (v. Verdi) en Britt ter Harmsel vijfde met de twaalf jaar oude bruine merrie Kitile Horta EB (v. Tangelo van de Zuuthoeve).

Veldhuis noteerde in de wedstrijd over 1,25 meter met barrage de derde positie op de pas vijfjarige schimmelhengst Condos CC Z (v. Cornet Obolensky). Maxi de Weert met Korhaya II Z en Marriet Smit-Hoekstra June Bug bleven hem voor.
 

Meer Indoor Wierden

»
WIERDEN – Steven Veldhuis kaapte vrijdagavond als laatste starter in de winning round van het Championat van Wierden alsnog de zege over 1,40 meter... (05-11-2022)
»
WIERDEN – Bas van der Aa was donderdagavond niet te kloppen in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens Indoor Wierden. Met de negenjarige... (03-11-2022)
»
WIERDEN – Tijdens de 45ste editie van Indoor Wierden word deze dagen onder meer gereden om de Double Crown en de Triple Crown. De ruiter die behalve... (03-11-2022)
»
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdagavond voor een enthousiast thuispubliek in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. De topruiter van Stal Wiefferink... (05-11-2016)
»
WIERDEN - Het puissancespringen verliep vrijdag tijdens Indoor Wierden sensationeel als vanouds. De hoogte van 2,25 meter van vorig jaar werd niet... (05-11-2016)
»
WIERDEN – Dominique Nijhof-Roelofsen moest donderdag tijdens Indoor Wierden de zege in de rubriek over twee fasen over 1,30 meter delen met Albert... (04-11-2016)
»
WIERDEN - Thuisfavoriet Robert Vos zag donderdagavond tijdens Indoor Wierden dure honderdsten van een seconde aan zich voorbij flitsen. Dat hij in de... (04-11-2016)
»
WIERDEN - Ook Conor Drain moest uiteindelijk een buiging maken voor Sanne Thijssen. De Limburgse amazone die maandag haar zeventiende verjaardag... (08-11-2015)
»
WIERDEN - Voor Robert Vos kan Indoor Wierden al niet meer stuk. De Wierdenaar gaf vrijdagavond opnieuw les in barragerijden, want na zijn tweede... (07-11-2015)
»
WIERDEN – De regionale vertegenwoordigers tijdens Indoor Wierden grossierden donderdag in tweede plaatsen. In vier rubrieken eindigde een... (06-11-2015)
»
WIERDEN - Anne-Liza Makkinmga greep woensdag de absolute hoofdrol tijdens Indoor Wierden. De amazone uit Ommen greep de zege in beide rubrieken van... (05-11-2015)
»
WIERDEN - De Nederlandse vierspantoppers als IJsbrand Chardon, Koos de Ronde, Mark Weusthof en Herman ter Harmsel gaan vrijdag in Wierden de strijd... (27-10-2015)
»
WIERDEN – Gert-Jan Bruggink behaalde tijdens de Grote Prijs van Wierden met zijn zeventienjarige topper Cash Junior een derde plek. Precies vijftig ... (09-11-2014)
»
WIERDEN - De schrik sloeg de massaal naar manege De Vossenbos toegestroomde toechouwers zaterdag om het hart, toen Stéphanie Brugman als eerste... (10-11-2013)
»
WIERDEN - Sjaak Sleiderink was zaterdag de eerste Nederlandse Twentenaar in de strijd om de Grote Prijs van Wierden. Met Zhivago eindigde de... (10-11-2013)
»
WIERDEN - Het scheelde niet veel of Conor Drain had tijdens Indoor Wierden voor de vierde keer op rij voor een zege van een in Twente woonachtige... (10-11-2013)
»
WIERDEN - De Nijwa Groep Grote Prijs van Wierden is zaterdagavond gewonnen door Roosje Brouwer met haar tienjarige vosruin Wise Guy (v. Indoctro x... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Jesper Romp trok zaterdag tijdens Indoor Wierden op imponerende wijze de zege naar zich toe in de finale voor zes- en zevenjarige paarden... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Sander Geerink was tijdens Indoor Wierden niet alleen de beste deelnemer in de finale van de klasse Z, hij triomfeerde ook in het... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Ellen Zwijnenberg was zaterdag met haar schimmelmerie Boeve's Boulogne (v. Carolus II) veruit de sterkste in de finale van de klasse ZZ... (09-11-2013)