Drie keer raak voor Anne-Liza Makkinga

WIERDEN - Anne-Liza Makkinmga greep woensdag de absolute hoofdrol tijdens Indoor Wierden. De amazone uit Ommen greep de zege in beide rubrieken van de klasse Z en was vervolgens ook nog eens de sterkste in de eerste internationale proef van het concours in manege De Vossenbos. De drievoudig winnares: “Het was vandaag wel een heel lange dag omdat het programma uitloopt, maar van succes krijg je wel energie."

Het Z-springpaard waarmee ze beide rubrieken won, is haar eigen Cacharelle (v. Chacco Blue). Een potentieel toppaard dat ze rustig opbouwt naar het hoogste niveau. “Heel fijn, vlug en voorzichtigmet veel galop. Het is net een grote volbloed. Nog een kwaliteit is dat ze alles heel goed taxeert en niet hoger springt dan nodig is. Ik zet Waikiki altijd in voor de hoogste rubrieken, maar ik denk dat ik Cacharelle eens wat meer naar de voorgrond ga schuiven.”

Voor het internationale werk heeft Makkinga Waikiki en Crystal Clear meegenomen. De handige en snel wendbare Crystal Clear (v. Calido) won de openingsrubriek over 1,35 meter. “Een mooi begin. Ik hoop constant mee te kunnen rijden de rest van het weekend.”

Indoor Wierden heeft een vast plekje in de agenda van Anne-Liza Makkinga. "Een heel mooi, traditioneel concours met veel sfeer. Het is altijd super gezellig en ieder jaar weer een happening. Een concours waar ik echt naar toe leef”, vertelt ze.

Tweede van de 89 deelnemers werd Roosje Brouwer op Monopoly, gevolgd door Bas van der Aa op Goldfeyer (v. Graf Top), zaterdag nog heerser in de kwalificatiestrijd voor de finale van de strijd om de Divoza Twente Cup. 

De Grand Prix-kwalificatie over 1,40 meter werd gewonnen door Doron Kuipers op Zinius (v. Nabab de Reve). Sander Geerink kwam net 0,7 seconde te kort met Robinson (v. Rubert R) en werd tweede van de 75 ruiters. Zijn vader Peter Geerink pakte de vierde prijs op Another Pleasure.

Voor donderdag staan vijf internationale springrubrieken op het programma en de finale voor M-ruiters. Om 19.00 uur gaat het sportcafé met interessante sprekers van start. De toegang is gratis.

CSI2* Medium Tour 1,35 meter
1. Anne-Liza Makkinga, Crystal Clear (Calido)
2. Roosje Brouwer, Monopoly
3. Bas van der Aa, Goldfeyer (Graf Top)
4. Kristian Houwen, Cilydi (Contendro II)
5. Pieter Kenis, Gravin van HD (Shindler de Muze)

CSI2* Big Tour 1,40 meter
1. Doron Kuipers, Zinius (Nabab de Reve)
2. Sander Geerink, Robinson (Rubert R)
3. Wojciech Wojcianiec, Nitrox (Lesotho)
4. Peter Geerink, Another Pleasure (For Pleasure)
5. Jelmer Hoekstra, Corientes (Clinton)

Meer Indoor Wierden

»
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdag voor de derde maal in zijn loopbaan in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. Dit keer flikte hij het met de... (05-11-2022)
»
WIERDEN – Steven Veldhuis kaapte vrijdagavond als laatste starter in de winning round van het Championat van Wierden alsnog de zege over 1,40 meter... (05-11-2022)
»
WIERDEN – Bas van der Aa was donderdagavond niet te kloppen in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens Indoor Wierden. Met de negenjarige... (03-11-2022)
»
WIERDEN – Tijdens de 45ste editie van Indoor Wierden word deze dagen onder meer gereden om de Double Crown en de Triple Crown. De ruiter die behalve... (03-11-2022)
»
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdagavond voor een enthousiast thuispubliek in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. De topruiter van Stal Wiefferink... (05-11-2016)
»
WIERDEN - Het puissancespringen verliep vrijdag tijdens Indoor Wierden sensationeel als vanouds. De hoogte van 2,25 meter van vorig jaar werd niet... (05-11-2016)
»
WIERDEN – Dominique Nijhof-Roelofsen moest donderdag tijdens Indoor Wierden de zege in de rubriek over twee fasen over 1,30 meter delen met Albert... (04-11-2016)
»
WIERDEN - Thuisfavoriet Robert Vos zag donderdagavond tijdens Indoor Wierden dure honderdsten van een seconde aan zich voorbij flitsen. Dat hij in de... (04-11-2016)
»
WIERDEN - Ook Conor Drain moest uiteindelijk een buiging maken voor Sanne Thijssen. De Limburgse amazone die maandag haar zeventiende verjaardag... (08-11-2015)
»
WIERDEN - Voor Robert Vos kan Indoor Wierden al niet meer stuk. De Wierdenaar gaf vrijdagavond opnieuw les in barragerijden, want na zijn tweede... (07-11-2015)
»
WIERDEN – De regionale vertegenwoordigers tijdens Indoor Wierden grossierden donderdag in tweede plaatsen. In vier rubrieken eindigde een... (06-11-2015)
»
WIERDEN - De Nederlandse vierspantoppers als IJsbrand Chardon, Koos de Ronde, Mark Weusthof en Herman ter Harmsel gaan vrijdag in Wierden de strijd... (27-10-2015)
»
WIERDEN – Gert-Jan Bruggink behaalde tijdens de Grote Prijs van Wierden met zijn zeventienjarige topper Cash Junior een derde plek. Precies vijftig ... (09-11-2014)
»
WIERDEN - De schrik sloeg de massaal naar manege De Vossenbos toegestroomde toechouwers zaterdag om het hart, toen Stéphanie Brugman als eerste... (10-11-2013)
»
WIERDEN - Sjaak Sleiderink was zaterdag de eerste Nederlandse Twentenaar in de strijd om de Grote Prijs van Wierden. Met Zhivago eindigde de... (10-11-2013)
»
WIERDEN - Het scheelde niet veel of Conor Drain had tijdens Indoor Wierden voor de vierde keer op rij voor een zege van een in Twente woonachtige... (10-11-2013)
»
WIERDEN - De Nijwa Groep Grote Prijs van Wierden is zaterdagavond gewonnen door Roosje Brouwer met haar tienjarige vosruin Wise Guy (v. Indoctro x... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Jesper Romp trok zaterdag tijdens Indoor Wierden op imponerende wijze de zege naar zich toe in de finale voor zes- en zevenjarige paarden... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Sander Geerink was tijdens Indoor Wierden niet alleen de beste deelnemer in de finale van de klasse Z, hij triomfeerde ook in het... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Ellen Zwijnenberg was zaterdag met haar schimmelmerie Boeve's Boulogne (v. Carolus II) veruit de sterkste in de finale van de klasse ZZ... (09-11-2013)