Tv-ster Miss Ottey straalt weer

DENEKAMP - In de tv-serie Toppers te Paard speelde ze enkele jaren geleden al een hoofdrol, donderdag deed ze het in 'eigen huis' onder het zadel bij Louis Nieuwhuis. De ster van Miss Ottey, 18 lentes jong inmiddels, straalde tijdens Euregio Indoor Denekamp in de klasse L. Niemand kon haar beentje lichten. "Het oudje doet het nog prima", vond good-old Nieuwhuis (52). Hij zei er voor de zekerheid bij dat hij zijn paard bedoelde.

door Willem Pfeiffer

Het was dus weer genieten voor Louis Nieuwhuis, die twee jaar geleden zijn merrie afstond aan de latere winnaar Jan Riesewijk van de serie Toppers te Paard. "Miss Ottey is nog zo fit, dat is heel bijzonder. Ik word al wijzer met haar. Als het op conditie aankomt, is ze denk ik fitter dan ikzelf. Rond de millenniumwissel, op een van de laatste dagen van 1999, heb ik haar gekregen. Het is een heel fijn beestje, dat merkte ik al meteen toen ik er voor het eerst op ging zitten. Ze heeft later een veulen gehad en M gelopen. Ze had zelfs de punten voor de Z, maar toen ben ik een keer met haar over de kop gegaan. Pas achteraf snapte ik dat het aan mezelf lag. Ze wil zo haar best doen, dat wil je niet weten. Ze heeft ondertussen nog twee veulens gehad. De laatste tijd rijd ik haar een of twee keer in de week en zo nu en dan doe ik mee in de L of bij het veertig-plusspringen. Dit jaar heeft ze al drie keer een L-parcours gewonnen. Zelf vraag ik me vaak af wanneer het ophoudt, het kan immers niet zomaar doorgaan. Voorlopig geniet er maar van. Winnen heb ik nooit gewoon gevonden."

Dat was al zo in zijn gouden jaren zeventig en tachtig, toen hij furore maakte als de oprechte amateur die het de ruiters van de professionele stallen meer dan moeilijk maakte. Ooit won Louis Nieuwhuis in Rossum op één dag de rubrieken in de klasse L, M en Z. De verkoopadviseur van een euregionaal bedrijf in fokvarkensgenetica reed in die dagen met Chiquita al met de grote jongens als Jos Lansink en Roelof Bril mee tijdens de oostelijke kampioenschappen en haalde vaak een prijs op.

Zijn mooiste tijd kwam eind jaren tachtig, toen hij als de oprechte amateur met Zoef een luis in de pels was van de profruiters. "Er is een jaar geweest dat ik met Zoef zestien keer de Z-klasse won. "Vonden ze niet altijd even leuk, nee. Maar Zoef was veel beter dan veel mensen ooit hebben gedacht. Nadat ik hem met hulp van Chummey Horsey aan een Amerikaanse amateuramazone had verkocht, heeft hij in Amerika nog parcoursen over 1,60 gelopen."

Als mede-organisator van Euregio Indoor Denekamp neemt hij ook in zijn 'eigen' wedstrijd de gelegenheid te baat op het paard te klimmen. "Prachtig", toont hij zich ook nu de liefhebber pur sang. "Weet je wat het is. Paardrijden verleer je niet, wat dat betreft is het net fietsen."

Jonne Bossink moest donderdag met Wham tevreden zijn met de tweede plek in de klasse L en verwees Nathalie Janssen met Zalottey - een dochter van Miss Ottey - naar de derde positie bij haar eerste optreden in de klasse L. Bas van der Aa werd vierde met Billinghausen, voor Maikel Vaanholt met Waikiki.

Marjolijn Stamsnijder greep met Dinkelhoeve's Zaliki de winst in groep 3 van de klasse B. Daan Brunink mocht met Brandy de tweede prijs afhalen en Ellen Oude Weernink pakte met Acorli de derde plaats.

Op de foto van www.fototrailer.nl Louis Nieuwhuis met Miss Ottey tijdens zijn ereronde.

Meer Euregio Indoor

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
DENEKAMP – De eerste ontmoeting in de strijd om der Twente Cup mennen werd zaterdag in manege De Zonnenbeek in Denekamp bij de tweespannen gewonnen... (15-11-2022)
»
DENEKAMP – Euregio Indoor Denekamp is zaterdag en zondag weer het domein van de menners. Diverse (intern)nationale en regionale topkoetsiers binden... (13-11-2015)
»
DENEKAMP – Met een minimale marge van slechts vijfhonderdste seconde greep Eric ten Cate vrijdag met ECW Bleu Sky de winst tijdens de twintigste... (01-11-2015)
»
DENEKAMP - Toen Anna-Liza Makkinga vrijdag tijdens Euregio Indoor Denekamp in de klasse ZZ met Chrystal Clear (v. Calido) met 32,87 seconde een tijd... (24-10-2015)
»
DENEKAMP - Twintig jaar geleden ontstond bij de Dinkelruiters in Denekamp het idee te proberen meer van onze Duitse ruiters aan de start te krijgen... (22-10-2015)
»
DENEKAMP - Een van de grootste indoorevenementen in de paardensport van de Euregio staat van 16 oktober tot en met 10 november in de grensplaats... (21-10-2013)
»
DENEKAMP - Mark Weusthof heeft net als de voorgaande jaren de vierspanwedstrijd van Euregio Indoor Denekamp op zijn naam geschreven. De menner uit... (11-11-2012)
»
DENEKAMP - Menners spelen de hoofdrol in het slotweekend van Euregio Indoor denekamp. Zaterdag komen vanaf 17.00 uur de tweespannen paarden en de... (10-11-2012)
»
DENEKAMP – Remco Been en Numero Uno-zoon Thoran R (foto), een dag eerder al succesvol in de klasse ZZ, vormden vrijdag uiteindelijk de beste... (26-10-2012)
»
DENEKAMP - Lisanne Roesink (foto) zorgde donderdag voor een fraaie thuiszege tijdens Euregio Indoor Denekamp. De amazone van de Dinkelruiters hield ... (25-10-2012)
»
DENEKAMP - Jacques Wilmink was woensdagavond wel wijs in groep 1 van de klasse M tijdens Euregio Indoor Denekamp. De twintigjarige ruiter uit Ambt-... (25-10-2012)
»
DENEKAMP - De bezoekers in een goed gevulde manege De Zonnenbeek genoten dinsdagavond met volle teugen van een showblok met hengsten van absolute... (24-10-2012)
»
DENEKAMP - Julian Kraay was de grote man van de springrubriek voor de klasse Z/ZZ (1,30/1,35 meter) tijdens de hengstenavond van Euregio Indoor... (24-10-2012)
»
DENEKAMP - De organisatoren van Euregio Indoor Denekamp hebben voor hun traditionele hengstenavond van dinsdag nog een aantrekkelijk onderdeel aan... (22-10-2012)
»
DENEKAMP - Thomas Krone was vrijdag met Bokendy de sterkste in de klasse L tijdens Eurergio Indoor Denekamp. De Sint-Jorisruiter klopte in de barrage... (20-10-2012)
»
DENEKAMP - Mark Weusthof (foto) en Tom Engbers maakten zaterdagavond in een prima gevulde manege De Zonnebeek hun favorietenrol waar tijdens de... (13-11-2011)
»
DENEKAMP - Louis Nieuwhuis (foto) was zaterdagavond tijdens Euregio Indoor Denekamp met Miss Ottey te sterk voor de concurrentie tijdens het springen... (06-11-2011)
»
DENEKAMP - Nog belangrijker dan snel rondgaan is zelfs in een barrage dat je foutloos blijft. Chantal Regter noteerde vrijdagavond van de zes... (28-10-2011)
»
DENEKAMP - Robert Vos (foto) stond donderdag met de achtjarige Wakiekie op eenzame hoogte in de klasse Z tijdens Euregio Indoor Denekamp. De ruiter... (27-10-2011)