Weusthof en Engbers heersen

DENEKAMP - Mark Weusthof (foto) en Tom Engbers maakten zaterdagavond in een prima gevulde manege De Zonnebeek hun favorietenrol waar tijdens de internationale menavond van Euregio Indoor Denekamp. Weusthof was de sterkste bij de vierspannen en had zoals verwacht het meest te duchten van streekgenoot Herman ter Harmsel. Bij de tweespannen bleef een serieus gevecht tussen de toppers Tom Engbers en Raymond Letteboer uit. Alleen Patrick Harink maakte het de Vassenaar nog knap lastig.

Mark Weusthof was in de eerste manche veel te snel voor de rest van het veld, maar ook slordig. Hij tikte met zijn span liefst drie balletjes van de kegels. De strijd was daardoor nog allerminst gestreden. In de tweede omloop passeerde Herman ter Harmsel met een vlekkeloos optreden Hans Heus, waardoor Weusthof voor de opgave kwam te staan als laatste van de vijf starters in elk geval een nog beter resultaat te boeken dan in de eerste rit. Dat lukte de Rossummer echter met verve.

De lange koetsier had desondanks wel stof tot nadenken. "Vandaag heb ik met El Chico en Joep voorin in een wat andere formatie gereden en dat was in zo'n eerste wedstrijd toch wat wennen. Je hebt zo een foutje te pakken, het is nog grillig. Je kijkt op stal welke het best in vorm zijn en die neem je mee, waarbij je er ook rekening mee moet houden dat het niet ten koste gaat van het buitenseizoen. Met het losrijden waren ze al een paar keer langs de hindernissen gekomen. Het voordeel is dat de paarden voorop een beetje meedenken en je willen helpen. Maar ze kunnen ook nog té gretig zijn."

Ook Herman ter Harmsel had wijzigingen in zijn span aangebracht. "Randolf liep voor het eerst voorin, Senna heb ik dit keer achterin gezet. Het was een nadeel dat we nog geen indoor hadden gereden, maar achteraf zat ik er nog redelijk dicht bij. Ik heb bewust niet de snelste weg gekozen omdat ze eerst ritme moeten opdoen. In de tweede ronde hebben ze het echter goed opgepakt. In Hengelo (op 8 december) wil ik wel iets meer kunnen schakelen. Dan zal ik voor wat meer ervaring kiezen."

Bij de tweespannen, die met liefst negen man strijd leverden, was Patrick Harink de verrassing van de avond. De Almelose menner diende zich al in de eerste ronde aan als belangrijkste uitdager van Tom Engbers, dit seizoen nationaal kampioen en goed voor goud met de Nederlandse equipe en voor individueel brons in het WK. In de tweede rit toonde Harink opnieuw geen spoortje van nervositeit, zodat hij als enige in beide omlopen geen fout maakte. Het was echter niet genoeg om Engbers voor te blijven. De Vassenaar liet in beide manches een balletje vallen, maar stoof in een zo snel tempo door de hindernissen, dat hij toch nog een voordelige marge van meer dan twee punten overhield. Tom's vader Alfons Engbers stuurde zijn tweespan met overtuiging naar de derde plek.

Streekfavoriete Marijke Hammink moest genoegen nemen met de tweede plaats bij de vierspannen pony’s. Ze moest haar meerdere erkennen in Aart van der Kamp jr, maar bleef wel diens vader Aart en Woutera van der Kamp voor.

Meer Euregio Indoor

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
DENEKAMP – De eerste ontmoeting in de strijd om der Twente Cup mennen werd zaterdag in manege De Zonnenbeek in Denekamp bij de tweespannen gewonnen... (15-11-2022)
»
DENEKAMP – Euregio Indoor Denekamp is zaterdag en zondag weer het domein van de menners. Diverse (intern)nationale en regionale topkoetsiers binden... (13-11-2015)
»
DENEKAMP – Met een minimale marge van slechts vijfhonderdste seconde greep Eric ten Cate vrijdag met ECW Bleu Sky de winst tijdens de twintigste... (01-11-2015)
»
DENEKAMP - Toen Anna-Liza Makkinga vrijdag tijdens Euregio Indoor Denekamp in de klasse ZZ met Chrystal Clear (v. Calido) met 32,87 seconde een tijd... (24-10-2015)
»
DENEKAMP - Twintig jaar geleden ontstond bij de Dinkelruiters in Denekamp het idee te proberen meer van onze Duitse ruiters aan de start te krijgen... (22-10-2015)
»
DENEKAMP - Een van de grootste indoorevenementen in de paardensport van de Euregio staat van 16 oktober tot en met 10 november in de grensplaats... (21-10-2013)
»
DENEKAMP - Mark Weusthof heeft net als de voorgaande jaren de vierspanwedstrijd van Euregio Indoor Denekamp op zijn naam geschreven. De menner uit... (11-11-2012)
»
DENEKAMP - Menners spelen de hoofdrol in het slotweekend van Euregio Indoor denekamp. Zaterdag komen vanaf 17.00 uur de tweespannen paarden en de... (10-11-2012)
»
DENEKAMP – Remco Been en Numero Uno-zoon Thoran R (foto), een dag eerder al succesvol in de klasse ZZ, vormden vrijdag uiteindelijk de beste... (26-10-2012)
»
DENEKAMP - Lisanne Roesink (foto) zorgde donderdag voor een fraaie thuiszege tijdens Euregio Indoor Denekamp. De amazone van de Dinkelruiters hield ... (25-10-2012)
»
DENEKAMP - Jacques Wilmink was woensdagavond wel wijs in groep 1 van de klasse M tijdens Euregio Indoor Denekamp. De twintigjarige ruiter uit Ambt-... (25-10-2012)
»
DENEKAMP - De bezoekers in een goed gevulde manege De Zonnenbeek genoten dinsdagavond met volle teugen van een showblok met hengsten van absolute... (24-10-2012)
»
DENEKAMP - Julian Kraay was de grote man van de springrubriek voor de klasse Z/ZZ (1,30/1,35 meter) tijdens de hengstenavond van Euregio Indoor... (24-10-2012)
»
DENEKAMP - De organisatoren van Euregio Indoor Denekamp hebben voor hun traditionele hengstenavond van dinsdag nog een aantrekkelijk onderdeel aan... (22-10-2012)
»
DENEKAMP - Thomas Krone was vrijdag met Bokendy de sterkste in de klasse L tijdens Eurergio Indoor Denekamp. De Sint-Jorisruiter klopte in de barrage... (20-10-2012)
»
DENEKAMP - Louis Nieuwhuis (foto) was zaterdagavond tijdens Euregio Indoor Denekamp met Miss Ottey te sterk voor de concurrentie tijdens het springen... (06-11-2011)
»
DENEKAMP - Nog belangrijker dan snel rondgaan is zelfs in een barrage dat je foutloos blijft. Chantal Regter noteerde vrijdagavond van de zes... (28-10-2011)
»
DENEKAMP - De zusjes Hayke en Vicky Helthuis maken er bijna een gewoonte van de hoofdprijzen onder elkaar te verdelen als ze samen in een rubriek van... (27-10-2011)
»
DENEKAMP - Robert Vos (foto) stond donderdag met de achtjarige Wakiekie op eenzame hoogte in de klasse Z tijdens Euregio Indoor Denekamp. De ruiter... (27-10-2011)